25. tra 2017.

Vichy Dercos šampon i ampule protiv ispadanja kose: recenzija & darivanje



Svaka promjena godišnjeg doba kod mene označava razdoblje početka ispadanja kose. I to ne poneka vlas, već abnormalne količine. Ne znam da li mi je gore probuditi se ujutro i vidjeti krevet pun vlasi ili stan koji ne možemo dovoljno očisti koliko mi ispada kosa. Do sada sam se jednostavno mirila s tom situacijom i prihvaćala je takvom kakva je. Ovog proljeća sam uz Vichy odlučila aktivno boriti se s ovim nelagodnim problemom. 

Vichy u svojoj ponudi ima specijaliziranu liniju protiv ispadanja kose. Uz šampon, u ponudi su i ampule. Oba proizvoda sadrže Aminexil,kozmetičku molekulu protiv ispadanja kose koja sprječava stvrdnjavanje kolagene ovojnice za očuvanje mekoće i elastičnosti tkiva koja okružuju korijen. Pojačava pričvršćenost kose u vlasište. Kosa postaje jača, snažnija od korijena od vrha. Zadnjih nekoliko tjedana imala sam prilike detaljno testirati i šampon i ampule. 


Šampon je srednje guste teksture i ugodnog mirisa. Iako sam šampon dobro opere kosu, zamijetila sam da mi je kosa od njega nešto teža nego od drugih šampona koje trenutno koristim. Trudila sam kroz 3 tjedna koliko sam koristila ampule koristiti i šampon, no s vremena na vrijeme sam ga zamijenila s drugim šampon, isključivo zbog težine koju mi je ostavljao na kosi. Iako sam završila tretman ampulama, šampon i dalje koristim (u kombinaciji s drugim šamponima), jer želim biti sigurna u rezultat.


U kombinaciji sa šamponom sam koristila i ampule. Kod korištenja bilo kakvih proizvoda za kosu, a da nije šampon ili maska, imam fobiju da će mi zamastiti kosu. Srećom, fobija je bila neopravdana. Ampula se nanosi 1x dnevno tijekom 6 tjedana, dok je održavanje 3 x tjedno 6 tjedana. Jedan set sadrži 21 ampulu, za 3 tjedna tretmana. Iako nisam napravila punu kuru, osjetila sam razliku. Pretjerala bi kad bi rekla da mi je kosa potpuno prestala padati, ali ne pretjerujem kad kažem da je razlika velika i da mi se stanje vidljivo oporavilo. Puno manje vlasi me dočeka ujutro na krevetu i puno manje vlasi imamo po stanu. No, vratimo se ampule. Ampule se nanose vrlo jednostavno. Uz pomoć aplikatora koji se utisne u svaku bočicu se tekućina nanosi na tjeme. Nakon nanošenja ampule, tjeme se izmasira, a aplikator je potrebno oprati. I to je to. Proces će vam dnevno oduzeti nekoliko minuta, dakle, potpuno nezamjetno. A razlika je vidljiva. 


Voljela bi da netko i od vas isproba Vichy Dercos šampon, točnije 3 sretnice će imati priliku isprobati šampon.

Pravila:

  1. Pratite Maybe's New start na jednoj (ili više) društvenoj mreži: Facebook, Instagram, Bloglovin ili YouTube
  2. Ispunite formu (ime i prezime ili nadimak pod kojim me pratite i ostavite valjanu email adresu)
  3. Darivanje je otvoreno za Hrvatsku i vrijedi od 25.4. - 30. 4. 2017. g. do 23:59


Formu ispunite OVDJE!

Sretno svima!



1 komentar:

  1. Preparati i adekvatna njega vlasista su stvarno esencijalni,ali i pravilna masaza vlasista stvarno pomaze (barem meni)....ova vichy linija je odlicna

    OdgovoriIzbriši