30. pro 2016.

2016 -> -> -> 2017



Ima li išta ljepše od pogleda unazad kada vidiš da si napravio pomak, ostvario ciljeve i s ponosom zacrtao nove?

Godinu na porodiljnom sam odlučila iskoristiti tako da napravim promjene na sebe. Bila sam svjesna da dobra majka mogu biti samo ako sam zadovoljna majka. 

Uvijek sam jedva čekala doći doma i uskočiti u jednu od omiljenih trenirki. Bez imalo problema izlazim iz kuće u šetnju s Janom bez trunka šminke. Tjednima sam znala ne lakirati nokte. No ipak, neke male rituale sam sve ove godine hrabro zadržala! Kupanje, uređivanje, čitanje knjige,... sve je to ostalo dio moje rutine unatoč promjenama koje je ova godina donijela. 

Krajem godine ušli su i neki novi rituali. Trenirke sam sve češće počela zamjenjivati s drugom odjećom pa nerijetko doma uživam u ovom predimenzionalnom puloveru, koji bi nekom s kraćim trupom bio haljina. Ima sve kvalitete da postane jedan od omiljenih mi outfita: nije pretjerano težak, prozračan je, ali i dovoljno topao i nadasve ugodan. Dimenzije pogledajte ovdje. 

Pulover/haljina (Shein)
Dokoljenke (Calzedonia)
Knjiga: Triptih (genijalan krimić)

Shvatila sam da mi palete često stoje nekorištene danima. Toliko krasnih nijansi sjenila čeka da umočim svoje kistiće u njih. Sve češće se uhvatim da se našminkam za jutarnju šetnju. Zar trebamo poseban razlog za isprobati novo sjenilo ili look?

Ovu godinu sam shvatila da nisam nikome dužna ništa. Vječito sam imala potrebu brinuti o svima. Čak i kad je meni bilo teško i kad sam ja prolazila najteže dane u životu, brinula sam o drugima. Same sebi budite najvažnije da najvažnijim ljudima u životu možete dati najbolje od sebe. U trenu kad sam sama sebi postala najvažnija počela sam više voljeti svoj odraz u ogledalu. Moje tijelo je imalo manje mana. A moje misli opuštenije. 


U ovoj godini sam napravila hrpu promjena. Konačno sam napravila pravu generalku u stanu i tako ga pročistila od nepotrebnih stvari koje su godinama čekale na svoj red za bacanje, no o tome u videu koji sam vam spremila. Napokon sam očistila e-mail od nepotrebnih newslettera i život od nepotrebnih ljudi. Napokon sam prestala očekivati tuđu potvrdu i počela prihvaćati svoju. 

I još jedna stvar: definitivno više neću zapaliti cigaretu. Nisam pušač, zapravo nisam pušila godinama dok me stres posla nije natjerao. S trudnoćom sam se riješila i stresa i cigareta i onda sam neki dan dobila želju ponovo zapaliti. Tu Mirtinu facu dok mi daje cigaretu nikad neću zaboraviti. Eto, toliko me posramila da neću više nikada zapaliti. 


Love,
Ana


2 komentara:

  1. Drago mi je da uživaš kao mama! to je najljepša uloga na svijetu, ali najzahtjevnija. Svaki period života djeteta donosi nam neke nove brige i izazove. Taman pomisliš da si preprodila neke situacije, a iz kuta te čekaju druge. Međutim, sve su to čari majčinstva!
    U Novoj godini ti želim prvenstveno puno zdravlja (tvojoj obitelji također) i što više uživaj u svojoj preslatkoj curici. Pusa velika!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da mi je uz Janino rođenje kad je prvi puta rekla 'mamam' bilo najljepše u prošloj godini. I baš sve što kažeš potpisujem!

      Draga Marijana, hvala na lijepim željama i želim ti sve najbolje u novoj godini!

      Izbriši