23. srp 2016.

Što ponijeti za odlazak na more s djetetom


Konačno je došao dan kada pakiramo stvari selimo na more. Zbog majstora (znate koliko ih volimo čekati i koliko oni vole mijenjati svoje termine dolaska) još uvijek nismo sigurno hoćemo li na moru biti 3, 7 ili 10 dana. No, neovisno koliko dana budemo dolje kada je dijete u pitanu moraš uzeti sve, ne bi li imali atmosferu što sličniju doma. A to ukratko znači morate ponijeti sve! I još jedan kombi ili kamion u koji ćete to sve potrpati.

Moj popis je zaista sveobuhvatan iz razloga što u mjestašcu gdje ja ljetujem nije čak niti Todorić kročio, onda vam je jasno da zaista nemamo ništa i da moram biti spremna na apsolutno sve. Prva trgovina i ljekarna su udaljene 10-ak km. Pa krenimo redom.

HIGIJENA

Pelene
Tetra pelene (min 10 kom)
Blazinice
Krema
Vlažne maramice
Kadica za kupanje
Kupka/ulje za kupanje
Šampon (za tjemenicu)
Češljić
Ručnik (2x)

ODJEĆA

10-ak bodija kratkih rukava
2,3 bodija dugih rukava
4,5 hlačica
Nekoliko pari čarapica
Haljinice (nije nužno, ali sigurno ste ih kupili nekoliko pa da ne propadnu)

*Zapravo, pola ove robice nije potrebno jer će dijete vjerojatno biti u debelom hladu i u pelenama, ali robica i tako zauzima najmanje mjesta

KUPANJE

Fredov kolut (nadamo se da će zavoljeti kupanje)
Pelene za kupanje
Bazen/kadica za kupanje na plaži
Ručnik

LJEKARNA

Fiziološka otopina
Aspirator za nos
Čepići (za slučaj temperature)
Rehidromiks (za slučaj dehidriranosti uzrokovane proljevom)


PREHRANA

Voda
Rižine pahuljice
Voće i povrće za kašice

OSTALO

Posteljina
Omiljene igračke
Ležaljka za igru
Kolica
Zaštita od komaraca (mrežica, narukvica za zaštitu od komaraca)
Zaštita s UVA faktorom za kolica

Nakon što smo stigli na more krenuli smo razgovarati kako je nekada to sve bilo puno jednostavnije, no s druge strane, nekada su i sama kolica bila puno manja nego li su sada. Doduše i auti su bili manji. Zapravo je, sve je bilo jednostavnije, ali vremena i dostupnost svega se mijenja i kombinacija našeg pretjerivanja i navike koje smo stvorili kod djeteta tjera te da sve nosiš sa sobom, jer imaš želju djetetu stvoriti što ugodniji prostor. Doduše, bez najdraže nam zvjezdice (i dodatnog seta baterija) se ne bi usudila ići na more jer bi uspavljivanje trajalo puno duže.


Sve u svemu, preživjeli smo prvu noć. Zaspala je na vrijeme, oko 8. I sada nestrpljivo čekamo da se more još malo ugrije da stavimo u vodu.

Pišite mi svoja iskustva s mora!

Love,
Ana

2 komentara:

  1. Mi kampiramo i nosimo samo najosnovnije i nista joj ne fali. Volimo jednostavnost i dalje, a imamo i mali auto :D tako da neke od stvari s popisa mi nismo nosili no svaka beba ima svoju rutinu pa je zato i popis drugaciji. Nama ne trebaju ni kolica, ni putni krevetic, ni igracke za uspavljivanje ni lezaljka itd :D

    OdgovoriIzbriši
  2. super post... iako jos nemam bebu :D jednog dana ce ovo dobro doc
    http://maggieblogspot.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši