4. pro 2012.

Ideje za Božićne poklone…pronađite kod kreativaca

559336_494014737285982_1394353936_n
     
Božić nam je pred vratima i ako već niste, krajnji čas vam je počet razmišljat o poklonima. Zašto ne bi ove godine umjesto u kupovinu u shopping centar, malo obišli predivne kreativce i nekoga razveselili nečim zaista posebnim, jedinstvenim i rađenim iz srca?
Surfajući po Facebooku naići ćete zaista predivne radove, po raznim cijenama za svačiji džep. A ja sam odabrala 5 prekrasnih dama sa odličnim idejama i još boljim radovima. Sve ih dugo pratim, neke znam i privatno. Neke se veselim upoznati. Sve su inovativne i kreativne. Upoznajte Maju, Anu, Janju, Manuelu i Vesnu!

Maja je studentica prava, no kada joj je dosta knjige prima se izrade naušnica i Božićnih ukrasa. Mrzim kada stavi na Facebook slike naušnica jer bi ih sve kupila, ni sama ne znam kako sam se skulirala da stanem na samo jednom paru, i to upravo ovom na slici. Maja je inače moja dugogodišnja prijateljica zbog čega mi je posebno drago da ju mogu predstaviti. Maja za svoje radove kaže:
maja
„Anđeli su radeni od terakota teglica i obojani akrilnim bojama, a kuglice su, kao i kutijice za nakit obojane isto akrilnim bojama i oslikane tehnikom decoupage! đve se naravno radi s voljom i puno ljubavi! :)clip_image001 Maju pronađite na Facebooku – Kreativna Radionica Snoppy (Maja je veeliki Snoppy fan) gdje ćete osim anđela, pronaći i djeda Mraza, kuglice za bor, naušnice i kutijice za nakit! Na Facebooku pitajte Maju sve informacije oko cijena!

Anu pratim jako dugo. Oduševljava me njena prezentacija proizvoda kao i kreativnost izrade! Uz A..nakit Ana je osnovala i brend Rokaj zakovicu a o svemu detaljnije pročitajteu nastavku:  
anakit
„Ime mi je Ana Štajduhar, rođena i živuća u Rijeci, nećemo koliko godina ;D, izradom nakita se bavim cca. 16 god., sa različitim fazama isprobavanja različitih tehnika i materijala, od fimo mase, do crtanja na staklu, izrade sapuna, a najviše sam se „zaljubila“ u izradu nakita sa sitnim perlicama. Ta ljubav i dan danas traje, u izradi osim sitnih perlica, koristim i druge materijale (dugmad, lance, novčiće…) i zakovice od kojeg je nastao moj drugi „brend“ ROCKAJ ZAKOVICU. Veliki sam zaljubljenik u zakovice i od tuda je nastala ideja izrada nakita, baziranog možda najviše na prstenje od zakovica, naravno asortiman se proširio i na naušnice, ogrlice i narukvice…“ Anu pratite na blogu, Facebook A…nakit, Facebook ROCKAJ ZAKOVICU & Twitter . Za sve detaljnije informacije kontaktirajte Anu.

Kada bi vam rekla da Manuelu obožavam, ne bi vam bilo ništa čudno. Kad bi vam rekla da smo popile hrpu kavi zajedno i dalje vam ne bi bilo ništa čudno, jel tako? A kada vam kažem da su sve te kave bile telefonski i da nas veže jedno od najinteresantnijih prijateljstva a da se nikada nismo ni vidjele, mislili bi da smo lude. Vjerojatno i jesmo:-) Duga je priča kako smo se „upoznale“ pa vas neću davit detaljima, ali nešto ću reći o njenom radu. Izrazito je kreativna, stoji čvrsto na zemlji a koliko je dobra govori činjenica da su me dizajneri na DFWZ prije 6 mj pitali za njenu haljinu (pogledajte ju ovdje). Upoznajte Manuelu:manuela
„Diplomirana sam modna dizajnerica a u aktualnoj kolekciji "S druge strane ogledala" predstavila sam energičnu i odvažnu ženu, spremnu na bijeg u neka druga vremene. Pustolovka i dama upletena i finu meku vunu, svilu i eko kožu, daje prednost damskih linijama, a snagu ističe bojom, svakog je trenutka spremna izgubiti se u vremenu.“ Manulea je i autorica bloga Fashion Disorder, a Facebook stranicu njenog brenda možete pronaći ovdje. Manuela će vam rado odgovoriti na sve upite!

Janju sam nedavno upoznala, nakon što mi se javila za suradnju. Njeni proizvodi su me toliko oduševili (klik na recenziju) da sam ju morala uvrstiti u listu kreativki čije poklone vam predlažem za Božić. O Janji detaljnije pročitajte u nastavku:

















janja
„Oduvijek sam zaljubljenica u prirodu,od malih nogu,pa sam tako i završila "najprirodniji"faks na svijetu- biologiju i kemiju. Znanje i iskustvo iz tog područja prenosim i u izradu svoje kozmetike što mi je hobi koji "radim" s puno energije,zadovoljstva i ljubavi. Izrađujem homemade prirodnu kozmetiku prema provjerenim receptima (spoj novih recepata s narodnim mudrostima). Sve je rađeno u malim količinama kako bi se osigurala kvaliteta te jedino i isključivo od prirodnih sastojaka,bez boja,konzervansa i aditiva. Kozmetika je svježa,mirisna i prirodna,a vaša koža,nakrcana brojnim kemikalijama,napokon zahvalna za "namirnice" (i koža se hrani :-))koje dobiva u dovoljnoj mjeri te pročišćena od modernih otrova. Prirodno njegovanje je jedino ispravno u današnje vrijeme,a bogati resursi prirode nam omogućuju da tako poboljšamo kvalitetu svog života.U ponudi su sapuni (20 kn) i balzami za usne (15 kn),a naručuje se na stranici Ammara prirodna kozmetika......puno toga je u pripremi i izradi...“Mogu samo nadodati da se veselim novitetima. A svoje primjerke njenih divnih proizvoda pronađite na službenoj Ammara prirodna kozmetika Facebook stranici.

I za kraj velika ljubimica mnogih, šarmantna, vesela, vrijedna i kreativna Vesna Kutnjak. Mogli ste ju već upoznati u jednom mom postu (klik ovdje). Njene ogrlice i naušnice su zaista posebne. Izrađuje ih satima, ručno, baš kao što ručno oslikava i kutije koje ide uz ogrlice. Pročitajte kako nam se Vesna predstavila:
sheshelee



„Zovem se Vesna Kutnjak, 26 mi je godina i magistrica sam tekstilnog i modnog dizajna.Živim i radim u Zagrebu, a izradom nakita počela sam se baviti spontano. Brend SheShe Lee nastao je spajanjem mojih dviju velikih ljubavi – mode i ručnog rada – sa strukom i stečenim zvanjem. Nadam se da se sva ljubav s kojom stvaram na mojim radovima i vidi te da se veselje svakom novom izrađenom ogrlicom prenosi na nove vlasnice!“ Vesnu potražite na Facebooku i razveselite nekog zaista posebnim darom.

Znam da u bespućima interneta postoje još milijuni divnih kreativaca, ali ovo su moju favoriti. Bilo bi mi drago kada bi ih barem podržali lajkom pa da vam dođu obavijesti o njihovim novitetima. Tako će vam uvijek ostat u podsvijesti da poklone potražite kod njih.
Naravno da te cure ne bi bile cure da nije svaka od njih nešto pripremila za vas. Zato pratite redovito blog jer se već sutra igramo:-)
Love,
Maybe



3 komentara:

  1. Stvarno je Hr puna kreativaca, žalosno je što se tako malo spominju, i "guraju" naprijed ...
    Upoznata sam sa radovima A nakit-a, Manuele, She She lee-a ...
    neki dan sam se "upoznala" sa Ammara prirodnom kozmetikikom ...
    Znači ostaje mi Kreativna Radionica Snoppy ... da provjerim što ima tamo ...

    Ali i još milijun drugih kreativki i kreativaca za koje saznam tako preko vas blogera ...

    Evo moj doprinos;
    https://www.facebook.com/nakitflower.children?ref=ts&fref=ts

    OdgovoriIzbriši
  2. ljepo sto si predstavila nase kreativke. anu poznajem kao blogericu i imam dva komada njenog nakita. ja se isto bavim izradom nakita,kutijica i ostalih ukrasa te imam svoju izlozbu koja je od jučer u knjižnici marka marulića u splitu

    OdgovoriIzbriši
  3. <3 <3 <3 Definitvno si jedno od mojih najdražih i najdivnijih prijateljstava! :* <3 Volim! :*

    OdgovoriIzbriši