3. velj 2011.

U čemu me Balea razočarala?

Drage moje,
kako ste mi?
Izgleda da je moja viroza bila jednodnevna (jej!) i sad sam naspavana i puna elana, pa u skladu sa time evo i jednog podužeg posta!

Nisam baš tip koji pljuje po svemu i svačemu, jer uvijek priznajem nečiji trud kad netko nešto napravi, ali ova tri Baleina proizvoda su me ubila!!!! Ovako nešto loše nisam već dugo probala! A kako volim svoje razočaranje podijelit sa drugima (baš kao i oduševljenje) reko sama sebi, zašto ne bi nekog spasila od loše kupovine!



Prva na tapeti je Balea Yung termo maska! Prema čistom zdravom razumu, termo maska bi trebala grijati, a ova grije punih 10 sekundi! Volim taj osjećaj ugrijanosti na licu i volim takve maske, no ova je čisto bacanje novaca jer iako se koristi 2x, na mom licu nije ništa napravila više nego bi napravila obična krema u većem sloju – dakle, ništa pošteno!!!! Košta 7 kn, ali ne vrijedi ni tih 7. 

Pročitajte 4 red, pod upozorenje! Nije da prigovaram, ali ovakav lapsuz! Ako nije za vanjsku upotrebu za što je?;-)

I muku sam mučila sa razmazivanjem maske, pregusta je (čak i ako se stavlja na mokro lice kako piše u uputama) i količina je jedva dovoljna za cijelo lice (malo i fali!). Piše da se drži 3 minute, ali ni nema smisla držati dulje jer i tak ne napravi ništa pametno a ohladi se za 10 sekundi. Definitivno ne preporučam! Rađe popite kavu za te novce, barem ćete se bolje opustiti!



No 2 su Balea kozmetički flasteri koji bi trebali dubinski očistiti područje nosa, čela i brade. Naglasak je na „bi trebali“!!! ne samo da nisu očistili  (nisam očekivala da će mi miteseri i prištići poiskakat van) , nisu ni mogli jer se trakice nisu ni zalijepile! U kutiji se nalazi 6 trakica i ja sam 3 potrošila pokušavajući ih zalijepit, jesam li uspjela, NE NISAM!!!! Prvo sam mislila da sam idiot koji je zaboravio pročitano, pa sam išla ponovo čitati upute, no nije problem meni bio već u trakicama koje se nisu htjele odlijepiti od folije!!!! Tako da ne znam da li funkcioniraju, jer ih uopće nisam uspjela iskoristit. Rezime, cijena im je oko 20 kn, odvedite 2 frendice na kavu, barem ćete se zabaviti, jer će vas ovo samo naživcirat!!!! :-)



No 3 – je zadnji nevaljalac koje me nije doduše do kraja razočarao, ali nije ni da ću ga ponovo kupiti. Radi se o Balea Trend it up zaštitni sprej za kosu kojeg morate koristiti prilikom peglanja kose. U njegovu zaštitu se baš ne bi kladila, jedno vrijeme sam intenzivno koristila i nije mi kosa bila baš očuvana, čak ako na jednom dijelu zabunom pošpricam malo više postane masna, ali ju je zato činio mekanijom. I eto to ga izvlači da nije potpuna propast. Njegova cijena je 30 kn. i same znate što bi pametno mogle za te novce kupit, pa vam ne treba sugerirat!

Da ne bi ispalo da ne cijenim jeftine proizvode, to nije točno. Ima dosta Baleinih proizvod koji su me oduševili, no ovi na žalost nisu u toj grupi!

Koji su vaši Baleini proizvodi bili razočaranje?

Love,
Maybe

Broj komentara: 18:

  1. nisam probala nijedan od ovih proizvoda, maske inace slabo i rijetko koristim a imam dvije avonove koje su mi ok, u te flastere za mitesere jednostavno ne vjerujem :lol: a zastita za kosu mi ne treba jer koliko god jasna i tanka moja kosa bila, nemoguce ju je ostetiti, tipa, ne sisam se godinu dana a nemam nijednog ispucanog vrha :D
    sve u svemu, balea mi ima par jako dobrih proizvoda, kremu za pranje lica za suhu kozu, tonik sa suhu kozu isto i svugdje hvaljeni aqua serum. nekako se drzim toga, ne volim eksperimentirat s preparativnom kozmetikom. dovoljno mi je naporno svakodnevno je koristiti :D

    OdgovoriIzbriši
  2. i ja sam inače ljubitelj avonovih maski, ali tu i tamo isprobavam druge.
    a flasterima sam se nadala, jbg naivnost ostaje tu i tam u mom životu :-)
    moja kosa traži punno pažnje, pa ni ne mogu zamislit kakva bi bila da ju godinu dana ne šišam! tako da - sretnice!

    jesi probala zeleni peeling? odličan je, ako voliš malo grublje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja pak u zadnje vrijeme sve od Balee uzimam i jako sam zadovoljna. Gel za tuširanje, šampon i regenerator za obojenu kosu od kokosa, depilacijsku kremu koja je odlična, deziće i set za lice: tonik, peeling/masku i kremu iz zelene Soft&care linije. I to već treća tura svega. Niti jedan ovaj proizvod nisam probala, ali ako tražiš dobar peeling probaj ovaj što ja uzimam, čak je bolji od garnierovog jer ne zateže kožu i ne peče. Košta nekih 19 kuna. Eto moja iskustva sa baleom :) Meni npr. ne odgovara ništa, ali baš ništa od Schwarzkopfa.

    OdgovoriIzbriši
  4. zaj peeling imam i ja savršen je! imam njihov maslac za tijelo koji je isto ok, ali našla sam nešto puno bolje tako da sam ga sada zapustila!

    OdgovoriIzbriši
  5. neku sam masku nekad davno uzimala ne sjecam se vise ni koja je bila ali bila je grozna... cak mi je zamastila lice... a jos jedna stvar kod bale-e jest sto kad citas upute njihove na njemackom i ove na hrvatskom preko zaljepljene cesto je hrvatski prijevod jako razlicit to treba paziti...

    OdgovoriIzbriši
  6. Trk na moj blog po nagradu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nemam ništa od ovoga, a sad bogme nit ne mislim! :D Od njih koristim gelove za tuširanje i šampone što je solidno! Ali ako mi nešto kod nekog proizvoda smeta to je Dove - ne znam jesam li ja izuzetak, ali meni sve njihovo nedugo nakon što se otvori počne poprimati čudan miris po olovu tako da više ništa nit ne kupujem jer mi smrdi, a da ni pol ambalaže nije prazno! :))

    OdgovoriIzbriši
  8. mojoj frendici se događa da ju Dove isušuje kožu, a kao radi se o turbo hidratatnim proizvodima!

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristim Balein Aqua serum i zadovoljna sam. Probala sam i kremu Young- onu zelenu za masnu kožu ali nisam sigurna dal mi je ok. U toj fazi sam koristila i nivein tonik pa ne znam što mi je od ta 2 proiz. izazvalo prištiće.. :/ Sestri je npr. odlična ta krema.
    Najveće razočaranje mi je njihov deo stick, koristila sam ga ~5 dana i puf u smeće.
    Sad preferiram Garnier jer ima odličan roll-on, a Pure Active četkica i ostatak PA proizvoda mi je očistio lice, tako da se sad držim garniera.

    OdgovoriIzbriši
  10. @maybe- nisam koristila piling, to je stvar koju nastojim izbjegavati :D
    ne,stvarno, svaki piling, koliko god njezan bio, mi abnormalno isusi kozu i umrtvi je. a treba raditi suprotno,ne :D nekad znam samo napariti lice i s mekanim toplim vlaznim rucnikom proci po licu da maknem stare stanice koze i to je to.

    OdgovoriIzbriši
  11. ova tvoja čuda probala nisam ali imam i sama jedno gadno iskustvo s baleom
    imam deo stick, onaj od kristala, i od njega, vjerovali ili ne, pod rukom mi narasli plikovi, nisam mogla ruke skupit, prestrašno... a to je kao najprirodniji antiperspirant, prije sam imala taj kamen ali znam da je bio strašno skup, ne balein i nisam imala problema s njim :-P
    ali recimo balein lip balm sensitive mi je zakon i već sam duže vrijeme isključivo na njemu :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Imaš nagrade na mom blogu!!! Čestitam!!

    OdgovoriIzbriši
  13. @Blanka - ajme grozni problemi! stvarno ti je osjetljiva koža! danas sam probala jedan peeling koji mi je dijana dala, ubrzno će recenzija za njega pa ćeš vidjet dal bi ti on pasao.
    @NC dakle - fušaju nekad!

    @Persa - hvala draga!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  14. ima par stvari koje sad vec redovito kupujem a spadaju u kategoriju jeftinih proizvoda. od balee uzimam gel za depilaciju, ima raznih mirisa i svi su mi super. jednom sam kupila piling za lice (zelena tubica) i to mi je bio najbolji piling ikad..ali nakon toga ga vise nisam nasla u nijednom dm-u :(

    balea dezic sam kupila jednom i nikad vise..uopce ne sprjecava lose mirise, dok sa drugima (nivea, dove, garnier i sl.) nemam takvih problema.

    cure, koji je to piling koji hvalite? ja trazim zamjenu za taj kojeg vise nema :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Opet ja pametujem ali nadam se da je jasno da nikom ne mislim zlo. Ovak. Termo maske nam se čine super jer kao dobro očiste kožu sve dok ne promisliš dva puta. Što to one zapravo na našoj koži rade ,kakvi su to očito čudni sastojci koji čak i lak na noktima čine da posivi?(probaj, i vidjet ćeš da ga potpuno uoblići) E pa te maske koriste vazodilatatore koji proširuju krvne žile da bi se sastojci bolje upili. Ali uzrokuju pretjeranu oksidaciju na našoj koži i oštećuju iole slaije krvne žilice. A da to želimo nebismo koristili antioksidanse i jačali stjenke krvnih žila,jel tako. Što se tiče flastera oni su tako i onako ubojstvo za kožu(kad se zalijepe uopće jel ;-)) rasteže ju ,oštećuje itd. da ne pričem dalje.

    OdgovoriIzbriši
  16. vidi se da si puno upućenija od mene pa nema smisla proturiječiti ti!

    OdgovoriIzbriši
  17. Evo, čisto kad sam naletjela na post...
    Ono što mi je super povoljno i praktično od Balee su jednokratne britvice za brijanje. Isprobala sam puno skupljih i većinom su mi bile gore od Baleinih rozih tako da se držim njih. Ljeti znaju imati odlične limited edicije malo boljeg dizajna. Toga se držim, ostalo njihovo kupujem rijetko.

    Od 3 proizvoda iz posta, isprobala sam flastere. Ja sam ih jednostavno i bez puno muke odlijepila s folije tako da mi je žao da to tebi nije uspjelo. Posušili su se i sve ostalo kao i Niveini, ali da su nešto puno izvukli - nisu. Doduše, i Niveini su mi prvi put bili čudo nevidjeno koliko su iščupali van, ali sljedeći putevi nisu bili tako uspješni. Eto :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Ove trakice su živa smrt, gledam jel riječ o istom proizvodu ili sam zabrijala i fakat je. naime, ja sma problem imala s time što sam te proklete trakice jedva odlijepila sa svojeg nosa, katastrofa, brijem da sam trebala otići na ispovijed nakon toga. bila sam luda!!! ten mi je kasnije bio katastrofalan. što se tiče maske, meni je najbolja maska ikad : Garnier Skin Naturals Pure termalna maska za lice sa cinkom, ooooodlična je, preporođena sam! naravno, moguće da drugima ne odgovara kao meni, ali definitivno ću prije uzet nego baleu. balea me jako puno puta razočarala (kreme, tonici, pilinzi) tako da tu marku uopće ne koristim, eventualno tekući sapun. :-) nekad je kozmo imao perfektne termalne maske, ali ih dugo nisam vidjela tako da sam sad na toj Garnierovoj masci i nisam još požalila.

    OdgovoriIzbriši