9. velj 2011.

Avon Antistres fundation

Ovo je recenzija koju planiram napisati već mjesecima,ali čekala sam da kupim što više nijansi da vam mogu pošteno swachat.



Avon antistres fundation je moja omiljena tekuća podloga. Koristim ju skoro pa 2 g. i ne mislim je se tako brzo riješiti. Ima sve što tražim od jedne dobre podloge – srednje do jače prikrivanje, lagana je na koži, pristupačna cijena (često se na akciji može naći za 50-ak kn), nema efekt maske i u sebi sadrži reflektrajuće čestice tako da vašem licu daje sjaj i kad ste najumornije.
Kao i svi Avonovi proizvodi, ima odlično pakiranje – dolazi u crnoj kutijici, a sama podloga je u staklenoj bočici na pumpicu, što će mnogima biti drago čuti, čisto zbog higijene. No, isto tako mana joj je što će biti muke sa vađenjem podloge sa dna bočice.

Količina koja je potrebna za lice je jako mala (možda zrno i pol graška, pa sad vi shvatite što ja mislimJ ) i super se razmazuje. Sjeda na lice odlično, nema efekta maske, no ako ste opsjednuti sa time kao ja, slobodno još malo utrljajte sa bockalicom po licu ili potapkajte prstima da se potpuno stopi.
Iako je podloga prvenstveno namijenjena starijoj koži, odlično sjeda i mlađoj. Ali odlično sjeda i koži koja se nikada ne šminka. Naime, oduševila me kad sam šminkala mamu, jer ona se NIKADA ne šminka dalje od ruža. Ako stavi rumenila znači da ide negdje jako važno. A svi znate kako se na takvoj koži vidi svaka podloga, no na njenoj se toliko savršeno stopila da sam ostala „paf“!!! Time je ona kod mene pobijedila sve minuse koje je imala.

Prekrivanje joj je srednje do jakog. Osobno, ne volim podloge koje imaju samo jako prekrivanje, jer često na licu imaju efekt maske, a ja sam pobornik natural make up-a. Ovaj podloga mi daje veliku mogućnost doziranja, dakle ako mi je lice u rasulu, pojačat ću je i to je to!
Trajnost joj je odlična – meni bez problema izdrži 6 sati bez baze, samo zafiksirana sam malo pudera u prahu ili kamenu.

A mane ove podloge su: ako ju nosim 6,7 sati (bez baze i fiksatora) zna mi izbiti prištić ali ne svaki put. Npr neki dan sam ju imala i iako je dan bio jako stresan, nije mi izbio niti jedan prištić. Također, po ljeti izgubi moć matiranja nakon nekoliko sati (5,6) ako ne stavim puder u kamenu.
Također, mana mu je iako mi se to dešava jako rijetko, da se zna „osušiti“ na koži ukoliko je taj dan koža malo suhija i tada postan vidljiv (kao da se odvoji od kože, samo na dijelu gdje mi je koža obično suha), ali ako malo utapkate prstima u kožu problem je riješen. Doduše to nije pravilo, ali zna se desiti, a ako vam se to dogodi nemojte se začudit.
I velika mana je, doduše Avonu, što su nijanse užasno nerealne u katalogu!!! Grozno nešto! Jel mogu to ikako promijeniti? Ne jednom sam se razočarala, jer bi naručila jednu nijansu a dobila totalno drugačiju!



Sve u svemu, možda vas ova recenzija neće privući da ju odmah kupite jer nema samo hvalospjeve, ali radi se o više nego odličnoj podlozi i ja ju svakako preporučam. Meni ju je preporučila dečkova mama koja ju koristi već godinama, a vjerujem da ću ju i ja jako dugo koristiti!

Ukupna ocjena: 4,5 / 5
***zbog ponekog prištića kojeg mi može izazvat i što postane vidljiv ako mi je koža na tom mjestu slučajno suša***

Kako se vama čini ova podloga? Biste li ju isprobali? Ili ju već imate?

Love,
Maybe 

Broj komentara: 10:

  1. Koristi ju moja frendica i jako je zadovoljna. Nisam ju imala prilike probati. Al pošto su mi ukinuli catrice tekući koji sam do sad koristila moram neku alternativu nać. ;D

    OdgovoriIzbriši
  2. Beautymaniacveljače 09, 2011

    Naravno da nema samo dobre strane, nijedan ih puder nema ali ovo sto si navela je i vise nego dovoljno da ju poželim probati. Sviđa mi se pakiranje i moć prekrivanja, mislim da bi mi Cream odgovarao, to je nijansa za topli podton jel da ?

    I hvala na recenziji :***

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala, ali baš bi mogla. Ova nude nijansa mi se čini super jer sam ja blijeda kao krpa.

    OdgovoriIzbriši
  4. jedva čekam da ih probam, jer se uopće ne kuži na tebi da imaš puder

    OdgovoriIzbriši
  5. Vidim da ova podloga više nije no name i to mi je više nego drago!
    Đinđe- definitvno razmisli o njoj, stvarno je super!

    Beautymaniac - nema na čemu. i da , cream bi ti pasala! to je i ona moja nisansa a koliko znam da nam uglavnom pašu iste nijanse!

    lalica- ako si jaako blijeda, onda želiš ovu, jer je užasno svijetla!

    dijana - samo tebaš svratit!:-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tek sam u zadnjih pola godine počela svakodnevno koristiti puder i to baš taj Avonov jer sam si ga davno kupila. Boja mi baš ne odgovra pa sam ga miješala sa puderom u pjeni (isto Avon) ali to sam potrošila.
    Zadnjih tjedan dana koristim Revlon CS jer mi je koža užasno masna i Avonov puder mi se nije pokazao baš najboljim, tim više što mi nije pasala boja.
    Kako boje nisu vjerodostojne u katalogu, treba zamoliti AL da vam naruči uzorke, tako ćete najbolje znati ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zaintrigirao me tvoj post o ovom puderu lim si ga objavila, a i imala sam priliku sminkati jednu curu koja koristi ovaj puder i iznenadila se kako je fin kremast, odlicno se razmazuje i iako prekriva, na kozi je gotovo neprimjetan...Ono sto mene zanima je koju konkretno nijansu ti koristiš, kojeg si podtona i koja nijansa bi odgovarala za neutralni podton? Nadam se da ces mi odgovoriti, hvala unaprijed :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Koristim nijansu creame, i neuzralnog sam podtona. Ali nijansa podloge se prvenstveno uzima prema boju tena jer ja ću po ljeti uzet tamniju nijansu a po zimi svjetliju.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako dobra ocjena za puder, a pošto ja još uvijek tražim puder koji bi dobio makar 3-ku kod mene, zanima me!

    Iako, sad sam naručila revlonov colorstay radi puuuno hvalospjeva koje sam čula o njemu, ali ako on ne bude zadovoljio, ovo će morat bit sljedeće:)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Prvo sto moram da kazem jeste da sam ovde, bas na ovom postu saznala da je za stariju kozu-to nisam znala.Imam 21 i pocela sam da koristim ovu podlogu na preporuku drugarice. Koristim nijansu CREAM i moram ti reci da je na tvojoj fotki ispala dosta svetlija:)
    Za sad mi odgovara boja, tekstura, pokrivanje.Ali me nervira upravo ono kad se "skupi" na delu odredjenom delu obraza,to me izludi..:S Inace imam normalnu-masnu kozu pa mi nije jasno zbog cega se to desava..;)

    OdgovoriIzbriši