15. velj 2017.

Trio SOS za dehidriranu kožu lica



Zima, grijanje, neispavanost, prehlade...stvorila sam si 'idealne' uvjete za dehidriranu kožu. Zapravo, još bi preživjela prvo troje da me svako toliko ne pokosi prehlada, a trag se najviše više na koži lica. 

Iako mješovita i moja koža ponekad zna biti dehidrirana. I čini mi se da u trenutku kada krene u smjeru dehidriranosti, ona samo pada i moram se svojski potruditi vratiti je u poželjno stanje. Mislim da nema osobe koja se nije susrela s dehidriranošću i onih užasnim osjećajem zatezanja kože. Pravila njega kože zahtjeva kontinuiranu brigu, no ponekad nije loše ubrzati korak s boljim saveznikom. 

Maska s kofeinom tip je hidrogel maske koja za cilj ima:

  • opskrbiti kožu vlagom
  • potaknuti prokrvljenost
  • osigurati vitalizirani i mlađi ten
  • a sadrži kofein i hijaluronsku kiselinu 

Na čisto lice (obavezno prije nanošenja maske napravim piling ili dermoabraziju) nanesete masku i držite ju na licu 15-20 minuta. Za razliku od sheet maski koje su od papira, 100% pure maske su od materijala mekanog na dodir, lako lomljivog i izgledom sličnog silikonu, iako to nije. Maska se nalazi su vakuumiranoj plastičnoj ambalaži i bogata je tekućinom. Nakon nekoliko minuta osjetit ćete lagano hlađenje i kako se tekućina upija u kožu. Očekivala sam da će mi lice biti potpuno vlažno, no koža je bila toliko dehidrirana da se sve upilo. Ostatak te čudesne tekućine koja je ostala u ambalaži sam namazala na lice i vrat, jer šteta je baciti kad je toliko divna. Nakon nekoliko minuta se upila. 

Koža je danima mekana i vidno hidratizirana i ono najdraže mi, preskočila sam dane intenzivne hidratacije dok bi došla u ovo stanje. Od svih hidratantnih maski koje imam, ova je definitivno najbolja, jer pokazuje najkonkretniji rezultat i to ne na kratke staze, pa da već drugi dan koža bude kao prije. Mana je cijena. 7,29 € za jednokratnu masku je dosta visoka cijena, no nemojte da vas odbije. U kozmetici možete uštedjeti na mnogim stvarima, ali nemojte na preparativi. Kožu je ipak naš najveći organ. 100% pure masku možete pronaći u Ecco verde web shopu gdje možete saznati i sastojke maske i više detalja o njoj. 


Suho područje oko očiju je moja velika boljka. Zaista se često borim s njime, jer reagira na svaku promjenu vremena. Uobičajena njega meni ne pomaže, kao što mi ne pomaže ni korektor koji nanosim na područje oko očiju zbog hiperpigmentacije. Među ponudom 100% pure proizvoda pronašla sam i masku za ovo područje. 

Bright eyes maska kao i prethodna maska za lice sadrži kofein i hijaluronsku kiselinu, a za cilj ima:
  • snažno hidratizirati
  • osvježiti i smanjiti otekline
  • sadrži kofein i hijaluronsku kiselinu
Kao i maska za lice i ova dolazi u vakuumiranoj plastičnoj ambalaži, bogata tekućinom. Nanosi se na čistu kožu i ostavi se da djeluje 15-20 min. Baš kao i kod maske za lice nakon nekoliko minuta sam osjetila hlađenje i polako upijanje tekućine. Koža je vidno hidratiziranija nakon maske, no za puni efekt bi trebalo ponoviti još nekoliko puta uzastopce da se vidi prava razlika. 

Maska će osvježiti područje oko očiju, izvrsna je nadopuna njezi, ali u usporedbi s maskom za lice očekivala sam puno bolji rezultat. Preporučujem je imati doma kao dodatak njezi prije nekih važnih događanja da osvježi područje ispod očiju. Možete ju pronaći u web shopu Ecco Verde po cijeni od 7,29 €.


Iako je u kupaonici dobro imati proizvode koji su savršen SOS, treba imati i jednog aduta koji će redovito raditi na poboljšanju problema. Martina Gebhardt krema za njegu područja oko očiju bogata vitaminima. Volite li masne i bogate kreme, ovo je krema za vas. Ne koristim ju u dnevnoj rutini njege, već kao noćnu masku. Nanesem bogati sloj na područje ispod očiju i ostavim preko noći da se polako upije. Nakon više od 2 mjeseca korištenja (doduše ne redovitog) krema je polako ali sigurno oporavila kožu ispod očiju. Stanje je puno bolje nego prije i da sam redovitija, stanje bi bilo genijalno. 

Ne koristim ovu kremu u dnevnoj varijanti jer joj treba dosta dugo da se upije. Čak i ako nanesete tanki sloj i nježno utapkavate prstenjakom. Za ovu kremu sam se odlučila jer ima izrazito puno pozitivnih recenzija i sadrži ulje avokada koje je jedno od hranjivih. Ostale sastojke kreme potražite u web shopu Ecco Verde. 15 ml ove kreme košta 12,59 €, a količina od 15 ml će vam trajati mjesecima, jer čak i kad ju nanosite u debelom sloju, ona se sporo troši. 


Koji su vaši omiljeni prozizvodi za hidrataciju kože?

*PR uzorak
Love,
Ana

2 komentara:

  1. Moji borci protiv dehidriranosti su: Avene hidratantna maska, Avon hydra recovery noćna maska te raznorazne sheet maskice azijske kozmetike i svakako uljni serumi za noćnu njegu. Ova maska za lice mi je privlačna i rado bih isprobala i uložila u takvu masku.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, post kao da sam ga ja narucila!

    OdgovoriIzbriši