16. sij 2017.

Kako sam pronašla sreću?



Kažu da je danas najdepresivniji dan u godini. Ne vjerujte im. Jednom kad sam odlučila preuzet sreću u svoje ruke bez da dopuštam drugima da se njome igraju - postala sam sretna. Kroz svoj put sam učila, griješila, plakala, donosila bolne odluke, borila se s promjenama koje su nekada izgledale kao Sizifov posao. Ali uspjela sam

U svojoj potrazi za srećom shvatila sam da nitko ne može odrediti moju sreću osim mene i prestala sam očekivati od drugih. Prestala sam očekivati od muža da me iznenađuje i pustila ga da on bude on. Prestala sam očekivati od drugih i primila sam se sama svog života. Sve ostalo je samo bonus. 


Novac mi je prestao određivati sreću. Koliko puta sam se samo dovela u situaciju da ispraznim račun zbog nečeg nepotrebnog, a sreća je trajala onoliko kod mi je trajao put kući i prvo isprobavanje. Sreća je zaista u malim sitnicama, samo ih putem zaboravimo vidjeti. 

Oduvijek sam voljela svoje trenutke mira. S vremenom ih cijenim još i više, posebno od kada imamo Janu (svi roditelji, posebno mame, će razumjeti). Lijepo je imati prijatelje, ali prije nego steknemo prijatelje izvan kuće, treba upoznati sam sebe. 

Nisu svi prijatelji idealni. Neki ljudi su tzv. vampiri jer nas crpe ili jednostavno u nama izazivaju frustracije. A što vas točno veže uz te ljude da se ne možete maknuti od njih? Mogu biti u kontaktu s puno ljudi, ali samo s pojedincima zaista bliska. Ostatak su samo pozanici. 


Jedna od najtežih stvari u životu je da sam naučila prihvaćati. Nikada ne možemo sa sigurnošću znati što je nekoga nagnalo na neku reakciju, riječi, ponašanje... Da li me ponekad zabole neke reakcije? Naravno. Ali isto tako se sada puno lakše nosim s njima. 

Život je nepredvidiv, pun uspona i padova, pun dugih kišnih razdoblja iza kojih dolazi najsjajnije sunce. Život je pun razočaranja, ali dobra stvar je što takve stvari brzo zaboravljamo. Ne dopustite da vas takve stvari definiraju. Naučite naći pozitivnu stvar u svemu. Život je predivna avantura. I koga briga ako je netko odlučio da je danas najdepresivniji dan u godini, može biti najbolji dan u godini samo ako vi to želite. 

Love,
Ana

2 komentara:

  1. Jako lijep post! Sami smo kovači svoje sreće! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Totalno se slazem sa svime sto si napisala od rijeci do rijeci. Pogotovo s onim da je sreca u sitnicama :)

    OdgovoriIzbriši