23. lip 2016.

Beauty gadgeti – da ili ne?


Zadnjih godina vlada prava pomama za beauty gadgetima. Nakon uređaja za čišćenje lica koji su pokorili tržište, brendovi su uvidjeli plodno tlo i svake sezone je ponuda bogatija za nekoliko novih uređaja. Jesu li takvi uređaji baš nužni ili je ovdje samo pitanje praćenja trenda?



Uređaji za čišćenje lica su najpoznatiji na tržištu i čini mi se da smo mi žene najlakše na novčaniku upravo kad su oni u pitanju. Foreo je prvi predstavio uređaj koji ne čisti lice četkicom već je potpuno načinjen od silikona. Luna koja je na slici namijenjena je mješovitoj koži, te uz čišćenje lica ima i anti-age stranu. Nakon godinu i pol korištenja mogu reći da ju koristim redovito, ali da sam zamijetila da nije kompatibilna baš sa svakim sredstvom za čišćenje lica kao što u brendu tvrde. Nedavno sam koristila pjenu za čišćenje lica i nikako ju nije mogla lijepo stopiti s lice, preciznije rečeno, na licu mi je uvijek ostajao neki film i nisam imala dojam potpuno očišćenog lica. Philips VisaCare je uređaj za kućnu dermoabraziju i o njemu možete više saznati iz moje recenzije. Koristim ga 1 x tjedno prije stavljanja maske na lice i apsolutno sam oduševljena stanjem kože. Unatoč uređajima za čišćenje lica, koži treba i piling te dubinsko čišćenje. Jedina mana ovom uređaju je cijena, no opet, koža vraća svako ulaganje u nju, a i u pitanju je zaista dugoročna investicija.


Kada su električne četkice za zube u pitanju, e tu sam pravi ovisnik. U jednom trenutku sam ih imala 3, sada imam samo 2, no aktivno koristim samo Philips Sonicare. Zašto? Savršeno očisti zube, nije agresivna, glava je mala pa mi ne uništava zubno meso i ima nekoliko modova. Jedina mana – teško je doći do nastavaka jer se mogu kupiti isključivo preko stomatologa.

Za Božić sam mami kupila SchollVelvet smooth uređaj za nokte. Naravno da sam posudila ga koji put i taman kada sam ga htjela kupiti došao mi je moj primjerak na recenziju. Apsolutno me oduševio jer su mi nokti u vidljivo boljem stanju od kada ga koristim. Mana je što proces s njime traje, ali nas time i tjera da se pravilno brinemo o noktima. Neki dan sam svoju kolekciju uređaja za njegu upotpunila električnom rašpicom za pedikuru. Dvoumila sam se oko prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg modela i presudio je prošlogodišnji samo zbog motiva. Znam, znam, plitko, ali što ću, toliko mi je bila slatka ova slikica. I za promjenu sam konačno zadovoljna s pedikurom.


Kosa je moja boljka iz dva razloga. Prvi je što je imam previše pa feniranje dugo traje, drugi je što sam užasno smotana kada feniram kosu. OK, ovo nije baš nešto što bismo 100% stavili u skupinu gadgeta, ali nisam mogla objaviti ovaj post bez njega. Dugo sam se dvoumila oko ovakvih rotirajućih četki/fenova jer sam se bojala da će mi se kosa petljati i da neću ništa učiniti. Iz straha da ne kupim nešto što će samo sakupljati prašinu kupila sam polovno s mišlju da uvijek mogu kupiti bolji i noviji model. I znate što, kupit ću i noviji i bolji model, jer ovo je genijalno! Doslovno najbrži način za isfenirati kosu. Nije mi kosa kao 'kod frizera', ali ima sjaj i ne strši na sve strane i cijeli proces traje svega 10-ak minuta. Meni dovoljno da ga obožavam ovaj Remington uređaj za feniranje kose.


Jeste li i vi u skupini koja nije nikada savladala trake za depilaciju? Svi moji pokušaju su završili sa čišćenjem svega oko mene od voska, a dlake su uglavnom bile postojane. Oduvijek sam vjerna Braun uređajima za depilaciju (recenziju o ovom uređaju možete pronaći ovdje) tako da me niti ovaj nije razočarao. A nastavak za piling je više nego poželjan tijekom ljeta. Ako još dodamo da je vodootporan i da ima svjetlo, mislim da govorimo o genijalnom uređaju. Cijena od preko 1000 kn je velika investicija, ali ne zaboravite da kada ga kupite ste mirni doslovno godinama. I puno je jeftiniji od kozmetičarki.

Na kraju ostaje pitanje – uložiti u beauty gadgete ili ne? Apsolutno da. Bez obzira što su velika početna investicija, čak i nekoliko puta veća od tretmana u salonu, dugoročno ispadaju više nego pristupačni. No ono što mene uvijek posebno veseli kod njih je vrijeme koje štedim koristeći ih. I na kraju kreirajući svoje slobodno vrijeme, koje ni nemam pretjerano puno.

Koji su vaši omiljeni beauty gadgeti?

Love,
Ana

1 komentar:

  1. It depends on the beauty product. I invest only if I am sure if it is effective, safe and easy to use. Not to forget affordability too.

    OdgovoriIzbriši