8. sij 2016.

10 beauty odluka za 2016.g.

 
Svake godine se trudim unijeti neke pozitivne promjene u svom beauty režimu. Volim pogledati unazad i vidjeti svoj napredak.

Kako sam i za prošle godine, tako ću i za ovu donijeti neke beauty odluke. 

 1. Prošle godine sam uvela umasiravanje krema za lice i to je bila apsolutno genijalna odluka. Zaista se vidi razlika. Ove godine želim uvest potpunu njegu lica svako jutro. Sada, posebno kada ne izlazim previše i ne šminkam se, jutarnje čišćenje lica mi se počelo svoditi na tonik i kremu.
 2. Druga navika koju sam pomalo zaboravila je šminkanje. Kada šminkam druge nerijetko to traje i do sat vremena i zaista si dam truda, a sebe gledam kako ću našminkati što brže. A stotine sjenila, ruževa, rumenila stoje neiskorišteni.
 3. Kupovina. Jedno vrijeme sam zaista bila razumna što se kupovine tiče. Kupovala sam samo ono što mi je zaista trebalo. I onda sam opet krenula u krivom smjeru. Sinoć sam izbrojala preko 100 lakova za nokte. Zapravo, stala sam na brojenju kod 102 i onda me bilo sram nastaviti. Razumna kupovina, Ana! Ne impulzivna!
 4. Nokti. Počela sam pridavati pažnju svojim noktima. Zanoktice su počele dobro izgledati. Manikure su bile redovite. I onda sam stala. Znam da neću moći pratiti ritam redovitih manikura kada se dijete rodi, ali umasirati kremu u ruke ili ulje u zanoktice ću uvijek stići. I da, treba sve one lakove potrošiti. Ili barem isprobati. A ne bi bilo ni na odmet da uvedem rukavice u pranje suđa.
 5. Dosegnuti barem 10 panova. Ne jednom mi se dogodilo da sam se navukla na jedan proizvod i taman kad sam se približavala panu, prestala sam ga koristiti. Vrijeme je da dotaknem dno i dajem si cijelu godinu za minimalno 10 komada.
 6. Kosa. S jedne strane iznimno brinem o kosi, posebno kad je odabir šampona i njege u pitanju, no s druge strane, kada ju trebam fenirati, izgubim volju. A nekada, kada mi je kosa bila 3 x duža redovito sam ju fenirala i odvajala i po pola sata za samo tu fazu.
 7. Njega tijela. Neću si obećavati da ću početi vježbati,  ali mogu si obećati redovite pilinge tijela i mazanje nakon tuširanja. Sada sam zahvaljujući proizvodima za recenziju iskusila što znači hidratizirana koža i zaista bi bilo lijepo nastaviti tako.
 8. Hiperpigmentacija. Odlučila sam da je ovogodišnja jesen vrijeme kada ću joj se posvetiti i iskorijeniti ju. Imam osjećaj da je sve tamnija. Sprječava me da potpuno uživam u šminkanju jer ju je sve teže prekriti. I jednostavno me iritira.
 9. HOME SPA. Iako ga sada redovito prakticiram, želim ga nastaviti prakticirati i kada dijete dođe. Samo se nadam da će nam dati tjedno pola sata vremena za sebe, da neće biti na nas i da će dobro spavati.
 10. Pedikura. Jeste li i vi jedni od onih koji pedikuru rade samo u ljetnim mjesecima? Želim uvesti pravilo da ju radim barem jednom mjesečno. Zaista ne oduzima puno vremena, jer tijekom godine bi to bilo samo odražavanje koliko će mi olakšati u ljetnim mjesecima. 
Izvor slika: Pinterest

Koje su vaše beauty odluke? 

Love,
Ana

2 komentara:

 1. Rukavice za pranje suđa su obavezne. Čemu sve kremice i manikure ako se kompromitiraju pri svakom baktanju sa suđem?
  Ako samo to ispoštuiješ ove godine, vidjet ces ogromnu razliku :)
  Super su ti žute rukavice iz Muellera i DMa za nekoh 5.90. Ja ih uvijek imam :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Znaš da sam danas otišla i kupila si jedne i prvo suđe oprala s njima. Nadam se samo da će mi to postati stalna navika!

   Izbriši