14. pro 2015.

Make up radionica u Domu za nezbrinutu djecu


Cijela ideja je krenula prije 2 mjeseca, na eventu kojim je zaključena još jedna uspješna akcija pod nazivom 'Reci Da!', Lidla i P&G-a. kupovinom P&G proizvoda u Lidlu dio novca se donira za obnovu dječjih domova. Predivna humanitarna akcija u koju se možete još uvijek uključiti, jer puno je domova za urediti.

Upravo na tom eventu mi je moja draga prijateljica Mirta, ujedno i PR-ica projekta predložila ideju da bi mogla napraviti make up radionicu. I to je bilo ono što sam tražila. Projekt kojim ću zaokružiti cijelu ovu godinu. Znala sam da ću uživati, ali nisam ni sanjala da će mi ova priča toliko ispuniti srce.
Ako ste kao dijete gledali 'Annie', film o djevojčici u sirotištu,  onda je vaša prva asocijacija jako negativna. Srećom, istina je potpuno drugačija. Ravnateljica je divna, između djece vlada sloga i zajedništvo, i da, stambeni uvjeti su se djelomično popravili nakon akcije. Svi mi znamo da je ovo u suštini jako tužna priča, ali lijepo je i u tuzi naći nešto pozitivno.


Znam da im ovim posjetom sigurno nisam promijenila život. Ali barem im je jedno dopodne bilo potpuno drugačije. I to me neizmjerno veseli. Jer oni su meni poklonili nešto puno više: istinski duh Božića. Uz našu make up radionicu bile su i 'tete s Coolinarike' koje su s klincima pekle kolače pa su cijeloj atmosferi pridonijeli i pravi mirisi Božića koji su kružili prostorom. Izmjenjivali smo međusobno savjete, pričali, smijali se i veselili! 


Nije bila ovo prva make up radionica na kojoj sam svoje znanje podijelila s djevojaka, ali ova radionica je bila potpuno drugačija od svih. Bila sam toliko uzbuđena da sam se probudila već u 6 ujutro i strpljivo čekala 9 sati kada smo trebali krenuti. Bio je to dan kada smo svi radili nešto jer smo to željeli, bez koristi. I to se osjetilo. Osim 8 djevojčica za koje je radionica bila namijenjena, pridružili su nam se i dečki. Iako neki na pragu puberteta, neki već u pubertetu, između njih vlada neopisiva sloga, poštovanje, razumijevanje i divni odnosi kakvi se danas sve rjeđe viđaju. Djeca koja imaju toliko malo materijalnog su toliko draga jedna prema drugima i svima nama, svojim gestama su me tjerala da svako malo susprežem suze u očima.




Dok svi ludujemo u potrazi za idealnim poklonima, oni su se neizmjerno veselili našem dolasku i tetama s Coolinarike s kojima su pekli kolače! I to je bit Božića. Ne stotine poklona pod borom. Niti generičke SMS poruke, a još manje e-mailovi. Zar vam treba savršen bor da bi Božić bio uspješan? I što je uopće savršenstvo? Savršenstvo je iskrena sreća i zajedništvo. Savršenstvo se ne kupuje novcem, ono se daruje gestama, pogledima i dijeljenjem. Možda sam ja njima donijela poklone, ali ja sam otišla bogatija. I ne samo ja, bila je tu i Mirta s početka priče i moj brat Hrvoje koji je slikao i moje Hana i Lucija koje su sa mnom prolazile sve nedaće oko organizacije projekta, moji sponzori koji su se jednako kao i ja veselili radionici i naravno moj muž. Moj muž koji je ponekad naporna i ponekad pretjerano organizirana djevica, ali je svim srcem prihvatio da nam je stan skladište dok su paketi dolazili i jedva čekao da se vratim doma da čuje detalje!



Jednostavno se moram još jednom zahvaliti sponzorima koji su toliko spremno surađivali sa mnom i ispunjavali moje želje. Pokloni su otišli na pravo mjesto! Moja ideja je bila okupiti sponzore i osigurati im sve proizvode za radionicu. Pa mi je palo na pamet, zašto ne bi poslala nekoliko mailovax više i osigurala im nešto više od šminke? Neizmjerno sam zahvalna Douglasu, Avonu, Vichyu, La Roche Posayu, Batiste, Hello Beauty i Ad vitamu koji su se nesebično odazvali bez ikakvih uvjeta i bili tako široke ruke. Tako se osim Douglas make up-a, našao i parfem s kojim će djevojek posebno zablistati ovu Novu godinu. Avon se pobrinuo da make na očima ostane cijelu noć uz njhovu bazu, ali i za blistavu kožu jer je donirao proizvode za njegu tijela. Osim za tijelo Avon se pobrinuo da svaku noć skinu make up s lica s micelarnom otopinom.  Za njegu kože lica pobrinuli su se Vichy i La Roche - Posay.  A kosu Batiste suhi šamponi. Ne zaboravimo i genijalne Hello beauty proizvode za kosu, usne i revolucionarne 3D maskare za oči. I za kraj, svo naučeno znanje na radionici će moći ponoviti uz 'My little make up book' koju je darovao Ad vitam,a čija sam ja ponosna autorica.  



Zbog zaštite djece sa same radionice nemam više slika, jer je samo djevojka koja je mila model smjela se slikati i dopustiti da se njene slike objavljuju. 

Foto: Hrvoje Mandekić

Love,
Ana

Broj komentara: 14:

  1. Jako lijepa i divna gesta Ana :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je baš jako lijepo, bravo za inicijativu <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je tako lijepa priča:)
    bravo za sve vas koji ste smislili radionicu! Nadam se da je i druga strana zadovoljna :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Već sam komentirala da je ovo hvale vrijedna ideja i baš lijepo od tebe :)
    I mi u foto klubu imamo svake godine radionucu Help Portret gdje fotkamo i uveseljavamo štićenike udruge Stakleno zvono i Sunce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prekrasno! S toliko malo toga se možemo uključiti u nečiji život da nema opravdanja da s vremena na vrijeme ne napravimo nešto za drugoga!

      Izbriši
  5. Bravo Ana! Jako lijepa gesta :-D
    I pohvala svima koji su bili uključeni u organizaciju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas mi je drago da sam procitala tvoj post i super si ovo sve osmislila :) i nadam se da ces pokusati i inace tako nesto organizirati pa ti se mozda prikljuci jos tko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Planiram svakako, samo ćem vidjeti obzirom na dolazak bebice koliko će biti moguće!

      Izbriši
  7. Secem ti po blogu i sasvim slucajno naletim na ovaj post! I sta da kazem, osim da sam toliko ganuta da evo placem vec 15 min i reko moram ostaviti komentar! Iz teksta se zaista osjeti koliko je tebi ovo bilo vazno i da je zaista odradeno sa srcem! Svaka cast na ideji i proaktivnosti!Jako dobro znam koliko je njima ovo znacilo i divno je kako si opisala njihovu slogu i uzajamno postivanje! Uljepsala si mi dan, hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez obzira što zovem projektom, ovo nije za mene to, ovo je nešto što sam odlučila ove godine pokloniti sama sebe, a koliko to loše zvučalo. Htjela sam biti korisna, ali nije mi niti na kraj pameti bilo da ću doživjeti toliku ljubav i da će me sve toliko dotaknuti.

      Izbriši