4. pro 2015.

25 božićnih ideja


Petak ujutro i oko mene je već drugi dan magla. Ima li boljeg lijeka potencijalnoj depresiji od Pineteresta i predivnih božićnih dekoracija?


U bespućima Pintersta sam našla genijalne ideje kako bi mogli urediti stan/kuću za blagdansko vrijeme, kako ukrasiti kolače, bor,…. Zaista je puno genijalnih ideja za koje ne moram potrošiti puno, štoviše već puno toga imamo doma, samo trebamo postojećim stvarima prenamijeniti funkciju! Očekuje vas puno slika i vikend pred vama kada možete isprobati svoje favorite!

Krećem sa svijećama! Obožavam njihov sjaj u hladnim večerima i uvijek me iznova oduševi koliko je malo truda potrebno da svake godine imamo nove svijećnjake.





Lampice, lampice... ove godine imamo izbor kao nikada do sada, ali nekako ja se uvijek vraćam običnim bijelima. Ove godine su iznimno popularni fenjeri koje redovito možemo naći u ponudi u trgovinama, pa evo ideje kako ga ukrasiti da postane pravi božićni ukras. A lampice i drvo su uvijek odlična kombinacija. Napraviti zvijezdu od drveta zaista nije teško, potrebne su vam daščice istih dimenzija, čavlići i malo volje. 



Kod mene je ovogodišnja dekoracija sva u crveno - bijelim tonovima, ali zato već sada tražim inspiraciju za iduću godinu. Kao nikad do sada borovi su me posebno oduševili (ubrzo ću vam pokazati svoj DIY bor). Ali osim borova, toliko je krasnih jednostavnih DIY dekoracija koje možete napraviti već ovog vikenda. 





Ne zaboravite na ukrase za vrata! Ne znam koji mi je slađi! Najrađe bi oba napravila!



Prošle godine smo imali elegantniju verziju ukrasa u tonovima tamno crvene i zlata. Ove godine bi voljela ići na nešto prirodni pa razmišljam o DIY ukrasima. Osim ovih ideja, još mi neke ideje prolaze kroz glavu pa ćemo vidjeti hoću li ih stići realizirati.




Kolači! Zadnjih tjedana sam u traženju idealnog recepta za kekse na kojima će se vidjeti otisak štambilja i nakon što se ispeku. Nakon tjedana i tjedana traženja, našla sam svoj idealni recept. A za vikend se spremam u velik planiranje. Inspiracije za dekoraciju na Pinterestu ne nedostaje. Ove godine sam zadužena za kolače na razini obitelji pa ih spremam s posebnih guštom. Kod mene pahuljice neće izostati, a kod vas? Kod keksića je super, da čak i ako niste vješti u izradi, možete ih napraviti genijalne samo s baznim tijestom.












Nadam se da sam vas inspirirala za vikend DIY projekte!

Izvor slika: Pinterest

Love,
Ana

3 komentara:

  1. Divan post! :) Mozes li mi nekako dati recept za kolacice? I ja sam trazila savrsen recept po netu ali mi tesko ide.

    OdgovoriIzbriši
  2. pinterest je meni nesto najbolje sto postoji pogotovo kad zatreba inspiracije! tu mogu biti satima i samo u albume klikati sve sto mi se svidi. ovi kolači opasno mame u ove noćne sate :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlične ideje :) Lani sam radila ove kuglice od konca,odlično izgledaju a lako ih je napraviti :)

    OdgovoriIzbriši