26. pro 2014.

Sretan Božić!

Drage moje, želim vam sretan i blagoslovljen Božić!

Znam da kasnim dan, ali držim se one stare da za dobre želje nikada nije kasno.


Na Badnjak počinje moje vrijeme. U to moje vrijeme ulazi samo obitelj. Od Badnjaka popodne oni su jedini koje želim vidjeti. Imamo i svoju tradiciju. Na večeri smo kod mojih i to je stalna ekipa od nas 9, koja se ponekad može i povećati, a na Božić smo kod roditelja mog dragog. Ta dva dana sam toliko sebična i želim ih provesti samo s najbližima. Ti dani su mom dragom i meni najteži i često najbolniji, pa smo možda i osjetljiviji.

Zapravo vam ovo pišem da s vama podijelim svoje želje. No, prije nego krenemo sa željama da vam nešto ispričam!  


Na katu imamo jednu preslatku curicu. Ima neobično ime i 6 godina. Često koristi priliku da dođe k nama, a mi je drage volje prihvaćamo. Ona je pravo dijete. Zaigrana je i strašno se veseli sitnicama. Tako je jučer došla do nas po svoj poklon koji joj je djed Božićnjak ostavio. Bila je sva tužna i bezvoljna, niti slična onome kakva je ona inače. Jedino njoj djed Božićnjak nije pojeo keksiće. I to je bio dokaz da ne postoji. Koliko god će ovo zvučati zločesto, nije. Ali njega tuga je meni punila srce, jer ta iskrena vjera i mašta i tuga koja se sakupila u njoj pokazala je da su djeca još uvijek djeca. Bilo je to moje malo Božićno čudo. Noćas je i njoj djed Božićnjak pojeo keksiće. Vjera se ipak vratila. Kao i osmjeh na njeno lice.

Zar nije divno kada nam život priredi malo čudo? Malo iznenađenje koje nas podsjeti da smo samo ljudi i da budemo čvrsto na zemlji?


Želim vam svima za ove blagdane 365 dana čuda. Želim vam da prepoznate ta mala čuda. Da uživate u njima. Da budete sretni. Ispunjeni. I zadovoljni. Želim vam da budete zdravi. Da imate toliko koliko vam treba. Da znate koliko vam treba. Da putujete.  Igrate se. Pronađete malo dijete u sebi koje vjeruje u čuda. Da ne gubite nadu. Da budete iskreni i realni. Da ostvarite svoje ciljeve. Da ne budete zavidni. Da budete pošteni. Da cijenite. Da budete cijenjeni. Da se što više družite s obitelji. Da grlite i budete grljeni. Da imate prijatelje za gluposti. I da s tim istim prijateljima promijenite svijet. Želim vam ispunjeno srce. I želim vam da sami pronađete način kako ga ispuniti, jer ćete samo tada shvatiti koliko ste uspjeh postigli!


Dragi moji, želim vam sretan i blagoslovljen Božić!

Ana

3 komentara:

  1. Hvala na lijepoj prici i zeljama!Sretan Bozic i tebi i tvojim bliznjima!

    OdgovoriIzbriši
  2. predivno napisano, posebno mi se svidio zadnji dio posta. sretan božić

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivna čestitka!
    Sve najbolje tebi i dragom! Želim ti ispunjenje ove velike želje!
    Pozz
    <3

    OdgovoriIzbriši