28. lis 2014.

Moja prva bora/ Powered by Nivea (darivanje)

Sjećate se dana kada ste primijetili svoju prvu boru? Iskreno, ne mogu vam reći točan datum. Čak niti točan trenutak. Znam samo da sam ih postala svjesna kada počela svojim očima posjećivati više pažnje. Bile su to i ostale bore smijalice, pa čak i kada se ljutim na njih, ne mogu dugo, jer me podsjećaju na sve dobre trenutke zbog kojih su nastale. Priznajem, voljela bi da nisu toliko duboke kada se smijem. Posebno kada poziram pa se moram podsjećati da moram biti 'hladnog' izraza lica, ali moje su i godinama sam radila na njima.


Bez obzira što ih 'volim', prije bi rekla da sam se suživjela sa njima, nisam odustala i neću od borbe s njima. Bezobzira što bore daju šarm svakom licu, lagala bi kada bi rekla da ne bi voljela su barem malo pliće. Za svoju borbu odabrala sam odlične saveznike u NIVEA Visage Q10plus liniji.
Uz mene, svoju borbu protiv prvih bora počinju još dvije čitateljice. Svaka će osvojiti cijelu liniju koja sadrži: NIVEA Q10 PLUS dnevna krema protiv bora, NIVEA Q10 PLUS noćna krema protiv bora i NIVEA  Q10 PLUS krema protiv bora za područje oko očiju. Za ovu divnu liniju ćete se morati potruditi! Pročitajte pravila!
1.      Napišite mi u komentarima (blog isključivo) kada ste otkrili svoju prvu boru, kako ste reagirali,…
2.      Darivanje je otvoreno za natjecateljice iz Hrvatske
3.      Pobjednice ću odabrati ja
4.      Darivanje traje: 28.10. – 4.11. 2014. do 23:59
5.      Sudjelovati možete samo jednom (komentare naknadno odobravam)
Sretno svima!

Pobjednice darivanja je: Martina Vrček i Ruža M.

Molim dobitnice da mi se s podacima jave na mail: ana@mandekic.com (u roku od 48 sati) radi preuzimanja nagrade!

Love,
Ana

Broj komentara: 30:

  1. Prvu boru sam otkrila nedugo nakon rođenja prvog djeteta. S jedne strane sam se osjećala odraslije....rekla sam sebi sad imaš dijete i bore su najnormalnija stvar...ali s druge strane nisam željala da trudnoća, dijete, a sada i posao ostave na mom licu trag zato sam krenula u borbu protiv njih. Smatram da mi žene ne smijemo dopustiti da nas obaveze toliko zaokupe da nemamo vremena za sebe. I mame se trebaju dobro osjećati u svojoj koži, biti si privlačne i lijepe.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pojavile su se postupno, oci su dobile sjaj, usne osmijeh. Dio su mene, zrelosti i iskustva, loših i dobrih dana.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prve bore koje sam otkrila su bore smijalice, i svake godine su nekako izrazenije, no na to se puno ne obazirem. Nisu me ni uplasile toliko, dio mene su pa su mi simpaticne. I eto ja smijem se,i smijem se!! :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ljiljana Bošnjak Gligorević Bore sam primjetila oko 40 godine.Normalno sam reagirala.Ova NIVEA kolekcija super bi mi došla da je osvojim

    OdgovoriIzbriši
  5. Za prvu boru rekla mi je prijateljica, i to tako da sam mislila da mi je na licu Bog zna što.. :P Nisam tome pridavala neku veliku važnost jer su to "lagane borice", ne znam možda sam se eto tako navikla i dio su mene.. Kao i svatko, bilo bi lijepo da se ne vide puno, aliiii to su naše boreee..

    OdgovoriIzbriši
  6. Svoju prvu boru nisam zamijetila kada je nastala ali s vremenom je doslo jos i jos borica koje sam sve vise i vise primjecivala, posebno kada bih na lice nanijela puder koji bi se nakon nekog vremena uvukao u te crtice, brazdice na licu.. E onda sam odlucila malo vise paznje pridati njezi koze oko tih izboranih podrucja na svome licu tako sto sam pocela istrazivati na netu razne kremice i serume, citati recenzije proizvoda. Nakon sto sam se dobro informirala krenula sam u shopping i evo danas imam nekoliko proizvoda koji se dobro ponašaju na mojoj koži i redovito ih koristim u borbi protiv tih malih boro borica posebno onih ''bora smijalica'' oko ociju kako ih ti nazivas ;) ... Voljela bih isprobati i Niveine proizvode, vjerujem da su odlicni posto mi je Nivea Soft naj krema za lice ikad!!! ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Od 15 godine se sminkam,bore sam uocila na celu i osjecam se kao da mi je 50,a ne 23.Izgubila sam samopouzdanje i mozda bi vi mogli vratiti osmijeh na lice!;(

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam 20 godina i još slabo primjećujem bore na svom licu. Tu i tamo koja, ali ništa značajno i ništa što me muči. Ali voljela bih svojoj mami omogućiti da isproba ovu liniju proizvoda. Ona se uvijek iznova oduševi kad joj kupim neku kremicu takvog tipa i mislim da bi ju ovo itekako obradovalo. :) Znam da nisam odgovorila na pitanje kako sam trebala, ali eto. Ono što mogu reći je da se mama često zna požaliti na svoje bore i borice,a ne želi si priuštiti tako neku kremu (prije meni nešto kupi,kao i većina mama pretpostavljam hh) :) U svakom slučaju, hvala ti na darivanju :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hjoj....nisam toliko bila zgrozena koliko nisam mogla vjerovati da sam vec sa 22 godine primjetila borice i jednu veliku na celu.Sad imam skoro 25 i to na celu se razgranalo u vise njih i imam osjecaj da tu nema pomoci :D Al sama sam si kriva jer se mrstim od kad znam za sebe jer ne vidim dobro bez naocala pa skiljim radije nego da ih stavim. Mislim da je vrijeme za akciju protiv borica :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Možda će izgledati kao izvještačen i klišejiziran odgovor, ali zaista ne obraćam pažnju na bore na svom licu. Kad se detaljno analiziram, naravno da ih vidim, ali se time definitivno ne opterećujem. Znam da su neminovne i da će ih svakim prijeđenim desetljećem biti sve više. Srećom, imam masnu kožu i koliko se mogu izanalizirati nemam toliko duboke bore ili ih ja jednostavno ne znam prepoznati. U svakom slučaju, na pragu trećeg desetljeća sigurno je da razmišljam o onome što budućnost nosi i ako ikako mogu nešto poduzeti da lijepo ostarim, svakako ću se potruditi :) Koža lica je ono prvo što na čovjeku primjetimo i sigurno se na njemu starenje najprije uočava i zato ću se potruditi ublažiti svaku iduću boru i nparaviti što je u mojoj moći da ublažim znakove starenja. Ova Niveina linija zaista zvuči obećavajuće, a sami status Nivee kao brenda garantira kvalitetu i učinak. ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Prvu boru dobila sam prije dvije-tri godine. Kad sam ju primjetila, prvo sam ju nekoliko dana čudesno promatrala i čudila se da je to zaista bora. Onda sam u svijest stavljala slike svojih prijateljica i pokušavala se sjetiti dal ima koja od njih bore ili se to samo meni pojavilo ;-)) Nije da me to nešto pogodilo, znala sam da mora doći kad tad. Eto, kako godine idu, stress, pritisci i razne obaveze, male mrcinice se sve vise pojavljuju, najviše oko očiju. To područje moram posebno paziti. A na čelu imam jednu ogromnu boru koju imam, mmm, pa rekla bih sto godina. Ide preko cijelog čela. Ahh, sve u svemu, moram paziti na svoje stanarke i dobro ih tretirati.
    djmaslak@vip.hr

    OdgovoriIzbriši
  12. Viktorija B.listopada 29, 2014

    Svoje prve bore sam primjetila na svojim sliakam s vjenčanja :O Blago rečeno uslijedio je šok!! Također se radi o borama smijalicama ali bih ih voljela ublažiti. Morat ću i ja isprobati ovu liniju :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Moram reći da mi se jako sviđa ova tema i rado ću napisati nešto o mom stavu prema borama sada i nekada, možda uspijem i samu sebe nasmijati kad se sjetim što sam o borama mislila nekad dok ih još nisam imala a što mislim danas. Brigu o licu počela sam voditi vrlo rano, još kao srednjoškolka. Skoro svako bih jutro nakon umivanja detaljno pregledala svoje lice kako bih uočila eventualne promjene, bilo negativne ili pozitivne. Naravno da sa 17 ili 18 godina nisam imala bore ali sam ih se već tada počela plašiti, unaprijed. Zato sam redovito već tada koristila hidratantne kreme kako bi moje lice uvijek bilo navlaženo. Moje su prijateljice uvijek nešto jedva čekale, najprije da napune 18, pa da dođe ovo pa ono vrijeme a ja to nikad nisam na što su se one čudile. Mislim si, sve što brže vrijeme prolaze to će i bore brže doći. Sad mi je naravno smiješno kad o tome razmišljam, koliko sam tada daleko od bora bila a plašile su me. Budući da sam najmlađa u društvu, redovito sam promatrala promjene na licu prijateljica koje su tada prešle 30-tu i moram reći da su se borice počele nazirati, nešto malo na čelu, jedna do dvije oko usana, skroz lagane. I ja sam bila na pragu 30-te i već sam se i ja počela pripremati za te prve borice. Međutim, sada sam i ja prešla 30-tu i vidim da to uopće nije tako strašno i da je to zapravo individualno. Shvatila sam da i svako razdoblje u životu nose svoje čari. A taj susret s prvom borom, rekla bih boricom koja zapravo to nije bila tada ali mi je dala naslutiti da ce se na tom mjestu jednoga dana pojaviti. Ustanem jedno jutro i ispijam caj na staklenom stolu. U jednom sam trenutku pogledala dolje i na staklu ugledala svoje lice, naravno :-) i vidim ja neku crticu iznad usne lijevo, gledam i ne vjerujem. Uputila sam se do ogledala i doista, dobro sam vidjela, bila je to crtica koja se nakon par sati izravnala (nije bila više toliko očita) a nastala je od položaja glave kod spavanja... S obzirom na trenutne godine, moram priznati da sam zadovoljna s količinom borica jer viđam i mlađe koje ih imaju više. Vjerujem da to mogu pripisati redovitoj njezi koju pružam svojoj koži već godinama. Osim kremica za lice i okoloočno područje, raznih vodica i seruma, imam naviku umivati lice ujutro hladnom vodom (najprije operem lice vodom iz slavine i pjenom, nakon toga dodatno umijem hladnom vodom iz hladnjaka) a navečer nakon čišćenja 3-4 puta tjedno masiram lice kockicama leda.

    OdgovoriIzbriši
  14. Moje prve bore, uf, ne mogu točno reći kad su nastale, ali reakcija je bila, ono što već, pa nisam tako stara, zašto sad, i tako sto pitanja a ni jedan odgovor. Imam dosta onih sitnih bora smijalica, do sada ih nisam toliko primjecivala ali imam osjećaj da kad god se pogledam u ogledalo, njih ima sve više i više i počele su mi smetati,pogotovo oko očiju i na čelu, pošto nosim naočale i kad je sunce imam naviku skiljiti, i te bore se užasno vide, imam osjećaj da i kad nije sunce izgledam kao da sam uvijek namrgođena kao mrgud, jer mi je taj dio uvijek naboran. Voljela bih da ih imam manje i da nisu toliko izražene jer ima tek 36.

    OdgovoriIzbriši
  15. Da ulazim u 30,tu samo jedna borica ufff ...ništa strašno hahah ....pomoć želim je maknuti anaž

    OdgovoriIzbriši
  16. Kad sam otkrila svoju prvu boru nisam bila oduševljena, ali kako sam inače optimist i nisam paničar, slegnula sam ramenima i pomislila: pa šta! Već ću to nekako ublažiti nekim mirisnim kremicama koje znaju kad je dan, a kad noć :-)
    Ksenija C.

    OdgovoriIzbriši
  17. Svoju prvu boru uocila sam prelistavajuci sestrin wedding book i mogu vam reci da sam bila sokirana. Sve je bilo savrseno, sminka, frizura, haljina, cipele.. i onda odjednom bora kraj oka, bezobrazno jasno vidljiva. Prva misao je bila: "draga moja staris"! Prebrzo i nenajavljeno :(
    Ana P.

    OdgovoriIzbriši
  18. Prve bore oko očiju uočila sam već početkom 20-ih i odmah krenula u borbu upravo Niveinom kremom. Ne sjećam se više naziva, ali bila je protiv prvih bora. Uskoro sam shvatila da te "smijalice" oko očiju nisu usamljene i da imam i one pokraj usana, također od smijeha. Danas, sa 35, sam zadovoljna jer mi se bore nisu puno produbile. Genetika je doduše na mojoj strani, ali sam se također uvjerila da se svaka briga o koži s godinama itekako isplati. Kombinacija zdrave prehrane i kvalitetna njega moj su saveznik u borbi protiv bora.

    OdgovoriIzbriši
  19. Odjurila sam u dm po kremicu za bore oko očiju i od tada ih redovito koristim. :)

    Danijela K.

    OdgovoriIzbriši
  20. Mislim da sam prvu boru dobila s 8 kada sam prvi put završila u bolnici! Ili je to moja mama dobila prve bore?? Nisam više sigurna! Hahahahahaha... Ali sam sigurna da su se nastavile nizati, i to sve redom bore mrštilice po čelu, sa svakom idućom dijagnozom iduće 22 godine... Nemam ništa protiv bora, one su odraz nas samih i našeg života, samo bih voljela imati koju boru smijalicu na sve te mrštilice... :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Prošlo je već nekoliko godina od prve borice.... Sitne bore nisam ni primjećivala niti su mi stvarale neki veliki problem. Dok nije iskočila jedna velika na čelu koja me užasno smeta. Budući da se šminkam i dugo imam na koži make up, prvo sam pomislila da je od toga, često se kreveljim jer radim sa djecom što je dobro za mimiku lica i smanjenje bora.... ali ništa ova na čelu ne silazi, ne pomažu niti kreme, serumi niiiiiištaaaaa.... Najbolje mi je da se kreveljim i dalje..... možda ode.....

    OdgovoriIzbriši
  22. Ajme imam previse godina 35+ dobna skupina tako da je to bilo sigurno pred 5 i vise godina kada sam primjetila svoju prvu boru, ne sjecam se feelinga ali sigurno nisam bila sretna zbog te cinjenice.

    OdgovoriIzbriši
  23. Do nedavno nisam uopće primjećivala bore, nisam se zamarala time, razmišljala sam da je to sve dio života i odrastanja, kojeg ne mogu izbjeći. Najviše me tješilo lice moje majke, koje je divno s obzirom za godine i kod kojeg bore nisu uopće toliko izražene, hvala genima :D No, ipak su me polako počele zabrinjavati borice oko očiju, pa sam odlučila malo više pažnje posvetiti njezi kože lice, kako bi ona izgledala što mlađa i svježija, baš onako kako se i ja osjećam, bez obzira na godine :) Bore će doći, jedna po jedna, prihvatit ću ih kao znakove mudrosti hehe, ali ćemo se i dalje boriti, dok god još imam snage, jer ne volim gubiti :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Pojavile su se postupno.Oči su dobile sjaj, usne osmijeh. Dio su mene, zrelosti i iskustva, dobrih i loših dana.

    OdgovoriIzbriši
  25. Poštovana, lijep pozdrav!
    Odmah na početku se ispričavam što neću do kraja ispoštovati nagradni zadatak, ali željela sam biti iskrena. Naime, ove proizvode voljela bih osvojiti za svoju mamu koja je 1957. godište. Uvijek mi je pričala kako se nije nikad puno šminkala, samo se umivala hladnom vodom i otkad se sjećam, pije puno, puno vode svaki dan. I zaista, to je, čini se, bio dobar recept za lice bez bora donedavno, kada su težak život s kojim se susrela ostavili traga na najljepšem licu na svijetu.
    Sjećam se osjećaja koji me je obuzeo kada sam shvatila da i moja mama stari. To se desilo jednog popodneva dok smo pričale. Bilo je to kao da sam se u jednom trenutku probudila i vidjela bore na njezinom licu, oko očiju, na rukama... Njene prve bore nisam uočila i shvatila sam da sam neke stvari u životu uzimala zdravo za gotovo, nisam uvijek poklanjala pozornost onome čemu sam trebala, pravim osobama i stvarima, i shvatila sam da vrijeme leti. U tom trenutku sam se jako rastužila.
    Mama se uvijek o svima brinula i pružala neizmjernu i beskrajnu ljubav, žrtvovala se mnogo, borila... Sebi nikad ništa nije priuštila niti se nečim obradovala, a meni je pružila sve što je mogla i bila je sretna kada bi mi nešto omogućila. Voljela bih osvojiti ove kreme za nju, jer joj zaista trebaju, a znam da si ih sama nikad ne bi priuštila jer uvijek ima nešto što se treba napraviti pa sebe stavlja na zadnje mjesto i tako zapravo nikad ne dođe na red.

    yellena-bm@net.hr
    Jelena K.

    OdgovoriIzbriši
  26. Davno se na mome lice pojavila prva bora,
    Bila je to za mene prava noćna mora.
    Često sam pazila da se previše ne smijem,
    Da tako svoju boru smijalicu nekako sakrijem.
    Tražila sam tada protiv bora najbolje kreme,
    Bilo što da riješi moje velike probleme.
    Danas kada brojim godina više,
    Bore se pojavljuju ko gljive poslije kiše.
    Kako obrisati s lica te staračke mane,
    Kad nemaš love za skupe tretmane?
    S Nivea kremama pobijedit ću vrijeme,
    Napokon su riješene sve moje dileme.

    OdgovoriIzbriši
  27. Prvu boru sam primjetila na faxu, na čelu gdje dolaze one mrštilice :-\ eh, nisam baš previše obraćala pažnju pa se prvoj ubrzo pridružila i druga mrštilica. E onda sam kupila prvu pravu kremu protiv bora, Nivea Q10 i počela razmišljati o prolaznosti života :-D

    OdgovoriIzbriši
  28. Kao studentica socijalnog rada imala sam praksu sa osobama treće životne dobi, imala sam tu sreću da sam upoznala i družila se sa vitalnom 86-to godišnjakinjom od koje sam puno toga naučila i sa kojom sam se vrlo rado šalila i smijala jednog dana dok smo sjedile na kavi, a sunce nas grijalo, ona je vrlo zabrinuto konstatirala da se ne smijem toliko mrštiti pošto sam iako mlada, već dobila bore. Bila sam u šoku i kod kuće u ogledalu sam zabrinuto promatrala svaki dio svoga lica. Tužno sam samo mogla konstatirati, bila je u pravu! Od tada koristim kreme za bore kako bi svoju kožu nahranila i hidratizirala,moram priznati Nivea se pokazala najboljom u toj mojoj borbi.
    Maja P.

    OdgovoriIzbriši
  29. Poštovani, lijep pozdrav, dobar dan,
    Svako dobro želim Vam.
    Nije bilo ugodno vidjeti svoje prve bore,
    Od tad me brige i ružni snovi more.

    Nivea Q10 krema nagrada je vrijedna,
    ja Vam s nadom pišem jer trebala bi mi nagrada jedna.
    Nadam se da ćete ovom kremom obradovati mene,
    jer čudesna Nivea krema san je svake žene!

    Nivea Q10 kremu želi svaka žena,
    Kvalitetna i nezamjenjiva, moja je velika želja.
    Najpoznatija, najtraženija i najkvalitetnija krema na svijetu,
    Kad bi moja postala, bila bih sretna kao ptica u letu.

    Koža moja osjetljiva je jako i treba joj odgovarajuća njega,
    Uz Nivea Q10 kremu bila bi preporođena i lijepa.
    Ne mogu zamisliti jesen bez ovog divnog dara,
    Jer bio bi moj vitalni, obnavljajući ritual - kao iz raja!

    Nivea Q10 krema za mene proizvod je pravi jer me suha i osjetljiva koža davi.
    Primjena je jednostavna, kožu njeguje i hrani.
    Lijepa i zdrava koža uz Niveu nije mit
    Jer moja će koža podatna i baršunasta bit'!

    Sve poznate dive Niveu koriste prije svakog koncerta, bala,
    Voljela bih da i koža moja osjeti komadić tog glamura, tog sjaja!
    Objavu rezultata čekam s nadom i sa strepnjom…
    Ispunite veliku želju običnoj ženi jednoj!

    Rajka Kovačević
    rajka.kovacevic5@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  30. Sjećam se da sam jedno jutro stala pred ogledalo i na licu ugledala neku crtu kao brazdu i tada sam sama sebe uvjerila da sam se to "zgužvala" od spavanja....Pa sam kupila svilenu jastučnicu,pa sam prestala spavati na trbuhu,pa sam počela spavati na leđima....Ali crta je i dalje bila tu i vrišteći sam shvatila da je to moja prva bora....Onda sam odlučila ići na face lifting pa sam vidjela cijenu i odustala,zatim sam se odlučila za botox ali sam pročitala da je nekoj ženi kapak bio spušten 6 mjeseci pa sam i od botoxa odustala...Čitala sam o dermarolleru i pokušala sa tim,rolala sam to čudo po licu svaka 2,3 dana i napravila rane na licu...Kada sam te kraste pokušavala prekriti puderom vidjela sam da ova bora nije ništa u usporedbi sa krastama pa sam otišla u parfumeriju i kupila najskuplju anti age kremu za lice...Kada sam vidjela da mi niti ta krema plaćena kao suho zlato (a kažu da u njoj i je zlato haha) nije pomogla prihvatila sam tu boru i otada ima dana kada se volim i ima dana kada se mrzimo.Samo da znate ona je sa godinama počela skupljati društvo da ne bude usamljena pa sam sada u manjini i ne borim se više :) Stanka F.

    OdgovoriIzbriši