7. srp 2014.

Nivea Sun protect & refresh

Zadnjih mjesec dana isprobavala sam Nivea Sun protect & refresh sprej za zaštitu od sunca. Zaštitni faktor je 30, što spada u visoku zaštitu.

Kada odabirem proizvode za sunčanje nekako ću prvo odabrati Niveu, jer mi je po navici ona prva asocijacija. Nivea me svojim mirisom uvijek vodi u djetinjstvo. Međutim, Nivea se ipak malo razvila od nekadašnje Nivee i daleko je ona od svoje klasične plave kreme.

Nivea Sun protect&refresh proizvod je za zaštitu od sunca koji istovremeno štiti i osvježava kožu. Meni vrlo bitno, ne ostavlja nikakve ljepljive tragove i brzo se upija u kožu. U samom mirisu ćete osjetiti alkohol, pa sam gledajući sastav vidjela da je na prvom mjestu. Išla sam odmah pogledati ostale kreme za sunčanje koje imam doma i vidjela da sam alkohol nije neobična pojava u sastavu, ali doduše ne na prvom mjestu.

Sastav:
 Alcohol denat, C12-15 alkyl benzote, homosalate, octocylene, cyclomethicone, glycerin, butyl methoxydibenzoylmethene, ethylhexl salicylate, menthol, acrylates/octylarylamide copolymer, aqua, ilnalool, limenene, butylphenyl methylpropional, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, eugenol, citronelll, coumarin, parfum.


Obzirom da dosta pješačim, zbog nepraktične lokacije posla, krema za sunčanje mi je neophodna. Nekoliko dana sam ju testirala tako što nisam mazala tijelo kremom za tijelo i nisam primijetila da mi je koža bila pretjerano dehidrirana. Iako vjerujem da bi s vremenom postala.
Ovaj sprej zadovoljava moje uvjete u pogledu zaštite, upijanja i toga što se ne masti. Minus je alkohol kojeg ima dosta i osjeti se.

Ocjena: 4/5
Dostupnost: drogerije
Cijena: oko 60 kn

*PR uzorak


Volite li Niveu? Koja je vaša omiljena mazalica za zaštitu od sunca?

Love,
Maybe

2 komentara:

  1. I sama ju koristim, i jutros sam se sva prije odlaska u grad nasprejala i sva mirišim :D
    Meni ne smeta alkohol, dapače :D hahaa

    Ma gdje si počela raditi? Nekako mi se čini da puuuuno radiš u zadnje vrijeme, nemoj mi se umoriti puno! <3

    xo

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas sam razmisljala da li da ga uzmem..ja isto koristim niveine proizvode..jedino me razocarala njihova krema za suncanje pure sensitive faktor 50,uopce se ne upija,ne da se razmazati,kad izadjem iz vode bijela kao da sam krecila,haha..

    OdgovoriIzbriši