17. tra 2014.

Essence „Gel nails at home“

20140322_135016
Već dugo nije nešto izazvalo toliko pitanja, kao set za Gel nokte kod kuće od Essenca. Do sada sam bježala od bilo koje vrste umjetnih/gel noktiju jer nisam željela uništiti već dovoljno svoje slabe nokte. Ova priča mi se svidjela jer ne uništava nokte ništa više od običnog laka. Može se raditi doma i nije znanstvena fantastika, ali treba prakse.

20140322_135105
Essence Gel nails at home osnovni set koji morate imate sastoji se od LED lampe (trenutno je u dm poslovnicama dostupna ova na slici), Cleanera, Primera, Peel off baze i prema odabiru: prozirnog nadlaka ili fench manikura nadlaka. Odaberete li prozirni nadlak na Peel off bazu stavite lak u boji.
20140322_135131
Nokte očistite ukoliko ste prethodno imali lak za nokte. Uredite kožicu noktiju i Cleanserom prebrišite nokte. Cleanser se brzo suši, tako da nakon što prođete taj korak možete odmah na idući. Cleanser je vrlo bitan u cijelo priči, tako da se njemu vraćate nekoliko puta.
20140322_135200
Sljedeći na redu je Primer. Primer je tekućina koja štiti vaš nokat i priprema ga za Peel off bazu. Primer ugodno miriši i jako se brzo suši. Isto kao i Cleanser, u pitanju je samo tekućina.
20140322_135224
Sljedeći korak je nanošenje Peel off baze. Nanesite ju po cijeloj površini nokta u debljem sloju od laka,ali ne predebelo. Kasnije ćete vidjeti primjer predebelo nanesenog sloja. Ukoliko imate mini LED lampu, nanosite nokat po nokat. Prst držite u pravilnom položaju jer je u pitanju gusti gel koji se lako preljeva. Lampa gori 10 sekundi i to je dovoljno da se baza učvrsti. Prednost ove baze je što vrlo jednostavno možete skinuti ju i ponovit postupak. Nokti će biti masnjikavi i tada ih opet očistite Cleanserom.
Na redu je manikura. Naravno, u Essencu preporučuju Essence lakove za nokte, ali odaberite bilo koji lak za nokte. Moja manikura sa slika je kombinacija Essence i Douglas laka za nokte. Nanesite 1 ili 2 sloja, prema želji i dobro osušite lak za nokte prije idućeg postupka.
20140322_135242
Predzadnji korak je Nadlak koji može biti Top clear ili french. Postupak nanošenja je isti kao i kod Peel off baze: malo deblji sloj, nokat po nokat i pod lampu.
Za kraj se nokti prebrišu Clenaserom.
20140324_203506
20140324_203522
Možda vam se sve ovo čini jako dugačkim i napornim, ali nije. U biti, cijeli postupak je jako brz. Najviše vremena se gubi na šušenju laka za nokte. No, ajmo o samim proizvodima. Točnije o bazi i nadlaku. I jedno i drugo su guste teksture. Gusta tekstura ima logike, ali mislim da je pregusta. I ono najvažnije, trebat će vam prakse. Naime, predebel sloj dati će noktima neuredan izgled. Uostalom, pogledajte slike!
Druga stvar koja mi se ne sviđa je što se sve to povlači s vrhova. Dokaz je isto na slikama.
20140326_173053
Bez obzira o sloju, vrh će se povlačiti. Samo je razlika hoće li prije ili kasnije. Također, na to utječe i da li je lak potpuno suh ili je npr. ostalo ulja za sušenje laka za nokte , momentalno se povlači. Druga stvar koja mi se ne sviđa je nadak. Iduće testiranje će biti bez ovog nadlaka. Prozirni nadlak nije potpuno proziran već zučkast, a takav bi trebao biti nadlak za french manikuru. Nadlak je gušći od baze pa u tome otežava i mogućnost ravnomjernog razmazivanja. Da li bi manikura izdržala 10 dana? Teško. 5 dana je solidna brojka, možda 7 ako ju dobro napravite. Kvalitetniji lak za nokte može isto toliko izdržati na noktima, što je u svakom slučaju jeftinija investicija. Odlučite li se za ovu manikuru preporučujem jednobojne, gušće i živahnije nijanse lakova za nokte. Mislim da je bolji dojam od nude nijansi. Sviđa mi se što Gel nails at home ne oštećuje nokat ništa manje od običnog laka koji bi vam stajao na noktima 5 ili više dana. S druge strane, cijela investicija će vas dosta koštati. LED lampa je 179,90 kn, Cleanser:22,90 kn , Primer: 22,90 kn, Baza: 26,90 kn,Nadlak: 26,90 kn. . Naravno, sve je to puno jefitnije od geliranih noktiju u salonima.
Prednost je brzina skidanja. I što je potrebno minimalne korekcije s acetonom.
20140329_094658
20140329_092556
Kome preporučujem: svima koji imaju volje i želje igrati se s time i nemaju vremena za redovite manikure. Dakle, ako ste tip koji u nedjelju navečer napravi manikuru za cijeli tjedan, onda je ovo za vas. Od mene s vremena na vrijeme očekujte updejtanu recenziju o čemu ćete obavješteni na Facebook stranici..
Dostupnost: dm/muller
Ocjena: 3,9/5
Hoćete li eksprimentirati s Gel nails at home?
Love,
Maybe
*PR uzorak























Broj komentara: 14:

  1. Malo sam razocarana kad sam procitala da se povlaci s vrhova,,neznam jesi pogledala na youtubeu videe cak mi je odlicno izgledalo kako su to cure napravile,,,i steta sto ne traje 10 dana...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako sam čula dosta savjeta cura, probat ću rješiti taj problem tako što povučem gel i po vrhu dodatno.

      Izbriši
    2. da to je slicno kao pravi gel za nokte,tako da ga treba nanijeti i po rubu nokta da se nokat " zatvori" ali steta sto traje samo 6-7 dana ,,iako neki tvrde da ima traje i po dva tijedna ...S obzirom da vec imam lampu doma,,,mislim da cu kupit lakice pa probat

      Izbriši
  2. Sto se tice povlacenja sa ivica noktiju,moras mazati lak po samoj ivici nokta..tako se bar radi sa ostalim gel lakovima. Inace ova tehnika mi je super..oko 2 nedelje mi traje lak :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nosim akrilne godinama, gel gdje god da sam radila mi ne odgovara jer se "odiže" pa me zanima je l bi se isto dešavalo i sa ovim, hmh... Da mogu isprobati kako se ponaša na noktima onda bi definitivno kupila sve što mi treba i jednom sedmično sređivala kandžice. Ne mogu reći da ne izgleda primamljivo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm...ne mogu ti pomoći, jer meni se nije dizalo. Ali mislim da je ti od nokta do nokta.

      Izbriši
  4. Za povlacenje sa vrhova ima par trikova, probaj potraziti na netu da ti ne govorim skroz krivo ali na semu, staviti lak i na rub nokta, ili cim se stavi gel lak da se stavi na par sekundi u lampu samo da ga fiksira.
    Meni je sve to simpa i zanimljivo, ali nemam vremena. Jednom bih svakako voljela probati :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Geliram svoje nokte u salonu već 3 godine, na svako 15 dana i mislim da nikada ne bih prestala :D imam jako slabe nokte, koju nema šanse da mogu biti dugi, a volim duge nokte, tako da mi je gel nekako neizbježan :D virkala sam ovaj set, razmišljala da počenm sama gel da radim, ali to mi je mrsko, pa sam odustala xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi probala sa vitaminima za nokte? Solgar vitamini zaista ojačaju nokte.

      Izbriši
  6. Ostajem i dalje kod lakova - brže je i jednostavnije.

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam jedno pitanjce: nabavila sam ovaj set (pa sada istrazujem na netu) ali mi nije jasno jel taj primer vise ne postoji ili?nema ga ni na njihovom sajtu,niti u prodavnicama,a mene ustvari interesuje da li se moze raditi bez njega? U objasnjenju stoji da se samo nanese baza i nadlak i to je to :-)

    OdgovoriIzbriši