18. ožu 2014.

Biolage Matrix HydraSource linija za kosu

20140303_121146
Moja kosa zimi postaje grozno suha, elektrizirana i sve u svemu ne baš zavidna. Ukratko, treba joj dobra doza hidratacije. Ovu zimu priliku sam dala Biolage Matrix HydraSource liniji koja u svojoj bazi ima alou i cilj joj je dubinska hidratacija. Linija se sasotji od 4 proizvoda: šampon, maska za kosu, regenerator i sprej za kosu.

20140303_121234
Šampon. Dakle, obožavam. Ukoliko je kosa masna,prvo pranje će doslovno skinuti svu nečistoću s tjemena, dok će drugo pranje biti za sjaj i njegu. Kosa je nakon njega mekana i nakon nekoliko tjedana, čak mi je i on sam bio dovoljan. Volim osjećaj prozračnosti kose nakon njega.
Cijena: 83 kn
20140303_121208
Maska za kosu. Još jedna velika ljubav iz linije. Ova maska za kosu neće djelovati trenutačno. Upravo suprotno. Maska je najdublja njega kose i prave promjene se vide od nje. No, ovoj maski je trebalo dobrih 2 tjedna da dubinski hidratizira kosu i da utječe na nju. Kada sam pričala sa Matrix edukatoricom Leom rekla je da linija nije takva da napravi instant efekt u kućnoj radinosti. Ako želite instant efekt trebate posjetiti salon i tamo ćete dobiti ampulu koja će instantno promijeniti stanje vaše kose. Da se vratim maski. Moja kosa se preporodila s njom i to je do sada apsolutno najbolja maska za kosu za dubinski hidrataciju koju sam probala.
Cijena: 101 kn
20140303_121225
Regenerator. Dugo nisam znala čemu služi regenerator. Opet u igru ulazi Lea, Matrix edukatorica koja mi je pojasnila njegovu funkciju. Regenerator je slabija njega od maske. Ne koristi se u kombinaciji s maskom, već odvojeno. Također, regenerator također pomaže otpetljavanju kose i zamjena je za masku kada se kosa zasiti iste. Nakon tog razgovora obratila sam pozornost na regenrator. I primijetila da mi je kosu održavao mekanom baš kao i maska za kosu. Sada kada sam shvatila funkciju regeneratora, vidim da ima funkciju, ali da njegova moć ipak nije toliko jaka kao maske za kosu.
Cijena: 83 kn
20140303_121245
Hydra-Seal sprej. Sprej za kosu je najslabija njega u cijeloj liniji i zbog toga se može koristiti nakon svakog pranja. Svojim kiselim pH faktorom zatvara stjenke vlasi i ne dopušta toplini da ju uništi. Ali ono najdivnije, kosa od njega prekrasno miriše i do dva dana. Nanosi se na vlažnu kosu. Njegova moć nije toliko očita, ali kažu da treba biti uporan. U svakom slučaju, voljet ćete ga zbog mirisa.
Cijena: 112 kn

Ocjena linije: 4,9/5
Dostupnost u salonima koji rade s Biolage Matrix linijom.

Koliko ulažete u svoju kosu? Kada birate liniju za svoju kosu, preporučljivo je koristiti cijelu liniju. Držite li se tog pravila?

Love,
Maybe
*PR uzorak














Broj komentara: 7:

  1. Wow, recenzija zaista obećava :) Ja imam masnu kosu (tj. masnu na korijenu, a suhu na vrhovima) pa ne znam koliko bi meni ovo odgovaralo, ali ona opaska o dubinskom čišćenju vlastišta me na ten kupila :D Kolika je cijena ove kolekcije? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono što znam, da bi ti više volume linijia odgovarala, jer su volume šamponi pravi čistači pa mislim da bi ti on bolje sjeo. O njima ću pisati kroz nekoliko tjedana. Cijene sam dopisala!

      Izbriši
  2. Zvuči odlično:-).Zanima me kako bi djelovao kod ekstremno suhe kose?Gornji sloj mi je tako suh da ga ne mogu ukrotiti ni sa čim.Stalno je odvojen i izgleda kao da imam periku na glavi:-))Možeš li mi nešto preporučiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je bilo jedno od pitanja koje sam postavila edukatorici, predlažem ti ipak prvo tretman u salonu sa tom kapsulom pa onda tek nastavak korištenja ove linije.
      Zapravo, nejbolje bi bilo da potražiš salon koji radi dijagnozu kose. Ako si u Zg-u predlažem ti Dessange, jer oni rade dijagnozu kose na prvom posjetu salonu.

      Izbriši
  3. Hej draga!! Meni je frizerka preporučila bas ovu masku... posto sam prvi put čula za taj brend odlučila sam malo pronjuskati po netu i naiđem na tvoj post.... zanima me koliko često si koristila ovu masku? SSvaki puta kad perestrojka kosu ili ipak nekad preskočiš jedno ili dva pranja!? Pusa

    OdgovoriIzbriši
  4. Ej draga, uvijek preskači tretman maskon. Idealno ti je za početak dva s maskom, dva s regeneratorom, a kasnije možeš i dva s regeneratoro pa jedno s maskom!
    Maska koliko je dobra, može zagušiti kosu! NE treba pretjerivati s njom!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala ti na savjetima... ja sam ludaca jedno vrijeme nakon svakog pranja stavljala masku I zbog toga mi je vjerojatno kosa I bila katastrofa... pusaaa

    OdgovoriIzbriši