5. sij 2014.

Beauty wars: micelarne otopine

Obzirom da sam veliki hrčak i volim (sa)kupiti više uzoraka iste vrste proizvoda, odlučila sam svako toliko napraviti usporednu recenziju proizvoda. Neće to biti detaljne recenzije, one će ipak ići zasebno kada budem pojedine proizvode recenzirala, ali ću napisati dovoljno informacija da možete usporediti proizvode.
20140105_141352
Makeup čistilice su mi veliki fetiš. Volim ih isprobavati i kupovati. Obožavam micelarne, ali dvofazni skidači su nešto što ipak moram uvijek imati u svojoj kolekciji. Da se micelarne od micelarnih razlikuju, to već i ptice na grani znaju. Zato prvi „Beauty wars“ posjećujem upravo njima. U drugom ćemo se baviti sa dvofaznim skidačima.
Po čemu uspoređujem proizvode. Prvo je kako skidaju makeup: koliko su učinkovite. Drugo, kakva je koža nakon njih. Moja koža je zahtjevna i ne preferira nikakve proizvode za njegu koji ostavljaju ikakav filter na njoj. Moja koža traži potpuno čisti osjećaj nakon korištenja proizvoda. Također, u ocjenu ulaze omjer količine i cijene te oblik ambalaže.
20140105_140459
Bioderm Sensibio je uz plavu, najpoznatija micelarna koja je hvaljena diljem svijeta u beauty krugovima. I sa potpunim razlogom. Savršeno skida makeup, bez iritiranja kože. Čak i vodootporni. Ostavlja kožu čistom i bez ikakvog dodatnog filtera koji bi moju zeznutu kožu mogao zagušiti. Međutim, kod nje ne volim okus koji ostavlja na usnama (što joj većina zamjera) i, iako kod neke djevojke govore da im traje vječno, kod mene to baš nije slučaj. Bočicu od 250 ml sam potrošila za cca mjesec dana. A cijena nije baš pristupačna.
Ambalaža je plastična bočica sa čepićem. Moja omiljena ambalaža što se poklopca tiče, jer osim što je lako s njom natopiti blazinicu, izvrsna je i kada trebate samo staviti micelarnu na higijenski štapić. Iako je proizvod izvrstan, našla sam jeftiniju zamjenu a jednako učinkovitu. Dostupna je u ljekarnama.
Cijena oko 70 kn. Ocjena 4,5/5
20140105_140446
Mustela PhysiObebe micelarna je u biti namijenjena čišćenju dječje kože, no isto tako izvrsno skida šminku. Vrlo je nježna, što garanciju imamo jer je namijenjena osjetljivoj dječjoj koži a istovremeno učinkovita. Iako se radi o micelarnoj koja izvrsno obavlja svoj posao, ne sviđa mi se kod nje što ostavlja lagani filter na koži. Proizvod se relativno brzo troši, ali ipak trajao je nešto duže od mjesec dana.
Ambalaža je bočica na pumpicu koja je praktična, ali ne ako samo želite namočiti higijenski štapić. Oblik je simpatičan ali nepraktičan. Visoka bočica nepravilnog oblika je muka za pospremiti, ako volite uredno složene stvari. Iako se radi o izvrsnom proizvodu, mene nije privukao na ponovnu kupovinu što zbog filtera koji ostavlja na koži, što zbog ambalaže a posebno zbog cijene.
Cijena oko 100 kn/300ml. Ocjena 4/5
*Poklon
20140105_140529
L'Oreal Skin Perfection micelarna je ljetos došla na tržište i vrlo brzo je nastala pomama za njom. S njom se od tada družim i mogu reći da imam samo riječi hvale za nju. Izvrsno skida šminku, nježna je, ali da, ostavlja onaj neki jaki filter na koži. Znam da se sve to opere s gelom za lice, ali ja ga ne volim. No, obzirom na cijenu u odnosu na Sensibio ipak ću joj dati prednost. Za razliku od Sensibio mi ne ostavlja grozan okus na usnama.
Ambalaža je izvrsna, jer osim što je praktična, lagana je za skladištenje i za putovanja. Tanka plastična bočica pravilnog oblika. Ima li išta bolje? Jedna bočica mi traje nešto više od mjesec dana. Dostupna je u drogerijama.
Cijena 40 kn/200 ml. Ocjena 4,5/5
20140105_140546
Garnier Micellar Cleansing water je tek došla na tržište. To jutro, kada sam nju kupila sam već kupila jednu i nisam odoljela kupiti i nju. Micelarna koja super skida šminku, ali je filter na koži nakon nje prisutan. Na slici možete vidjeti i koliko se pjeni. Po efektu me podsjeća na L'Orealovu, tako da ako vam se ona svidjela, ova je puno bolja opcija jer ćete za iste novce dobiti duplo veću količinu.
Ambalaža je simpatična, debeljuškasta plastična boca, ali maksimalno nepraktična za skladištenje. Plus je što nema pumpicu već poklopac. Nisam još potrošila bočicu, ali vjerujem da ću je imati dulje od mjesec jer je u pitanju pola litre. Dostupna je u drogerijama.
Cijena 40 kn/400 ml. Ocjena 4,5/5
20140105_140431
Eveline micelarna. Na vjerujem da su sve skupe stvari bolje, ali na nekima se ne smije štedjeti. Najgore uloženih 30-ak kuna bilo je za ovu micelarnu. Da preciziram, ovo je voda sa malo nečeg pomiješana, tek toliko da ipak skida šminku. Ali dok s ovim išta skinete, pošteno ćete se namučiti i potrošiti hrpu blazinica. Jedna od onih stvari za koje bi vam bilo draže da ste novce bacili u vjetar. Ovo mi je do sada prvo Eveline razočaranje i bilo je pošteno.
Jedino pozitivno je ambalaža i relativno ok cijena. I to ju spašava da nije čista jedinica.
Cijena 27 kn/200ml. Ocjena 1,5/5
20140105_140608
Corine de Farme_ the micelarna za kraj! Blizu redakcije imamo dm u koji volim svratiti da razbistrim misli. Tako sam ugledala i ovu micelarnu. Da li mi je bila nužna? Ne, ali blogerica u meni je vikala da ju kupim. Drago mi je da jesam jer ovo je apsolutno najbolja micelarna (kada u obzir uzmemo i cijenu i kvalitetu i količinu) koju posjedujem. Konačno mi je lice potpuno čisto, bez ikakvog filtera. Skida makeup bez imalo problema. Koža ne ostaje niti masna niti isušena, već dovoljno hidratizirana da je glatka a bez ikakvog filtera da ju moram „ribati“ da „prodiše“.
Ovo je novi proizvod u dm-u. Barem je tako pisalo na polici. Svakako ću sljedeći put pogledati i ostale njihove proizvode. Ova micelarna je namijenjena suhoj i osjetljivoj koži, ali izvrsna je i za moju mješovitu. Mana joj je ambalaža. Debeljuškasta bočica sa pumpicom. Svakako će ići u nešto praktičnije. No, neću joj to zamjeriti samo zato što je stvarno izvrsna.
Cijena 70 kn/500 ml. Ocjena 5/5.
Koja je vaša omiljena micelarna? Sviđa vam se ideja ovakvih uspoerdnih recenzija?
Love,
Maybe




























52 komentara:

  1. Odličan post! :) Definitivno sam za još sličnih postova :) Trenutno imam Bioderminu micelarnu, pakiranje 500 ml i jako sam zadovoljna. Odlična mi je za skidanje šminke, ali i za osvježavanje lica. Ponekad samo s njom ujutro i navečer očistim lice i koža mi na nju reagira odlično, iako je masna i zahtjevna za njegu. Eveline sam i ja isporbala i žao mi je da jesam :/ Ova zadnja zvuči super, ali mi se ambalaža nikako ne sviđa :/ Mislim da ipak ostajem na Biodermi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti:)
      Biodermima barem ima normalan poklopac za razliku od ove. Ali kvalietom su mi obje super. Istu stvar i ja s ovom napravim. Ujutro nekad samo "prebrišem" lice s njom i vidim da mi je koža zadovoljna.
      Da, Eveline je stvarno the razočaranje u prošloj godini. Čista voda.

      Izbriši
  2. Koristim Biodermine, s crvenim cepom od 500ml i od 1litre plavu s pumpicom..probala sam i La roche Posay micelarnu, ali Biodermine su mi bolje :) Namamila me ova nova Garnierova:D hvala za post!:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LRP je još jedna koju bi voljela isprobati. Svakako javi dojmove Garnierove!

      Izbriši
  3. Izvrstan post! Vec neko vrijeme gledam Evelinove micelarne,mislim da pored ove jos imaju i rozu,i sad mi je drago sto ih nisam kupila. Lorealova mi je skroz ok,a probacu i ovu Garnierovu cim potrosim L'oreal micelarnu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mila:*
      Ne vrijedi uštedjeti par kuna, posebno kada u drogerijskom rangu ima izvrsnih. Jedva čekam čuti dojmove Garnierove!

      Izbriši
  4. Trenutno koristim ovu L'oreal i odlična mi je. :) Baš me zanima ta Corine de Farme micelarna, bit će tu negdje usađena u moju memoriju, pa ako naletim na nju. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preporučujem od srca:) Ako negdje naiđeš na nju, uzmi!

      Izbriši
  5. Imam Bioderminu i stvarno je spas za moju kožu. :) Uzela sam onu od pola litre pa ćemo vidjeti koliko će izdržati.
    Super post u svakom slučaju. Mislim da ću idući put probati Corine de Farme. I cjenovno mi je pristupačnija. :)
    Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti:)
      Ako ti je dobra Biodermina, mislim da bi ti CdF mogla biti izvrsna!

      Izbriši
  6. Probala sam samo l'orealovu i pocetno odusevljenje je za par dana zamjenilo razocarenje u obliku hrpe pristica :( sad me strah kupiti neku drugu da opet ne bacim pare :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao. Mrzim takve reakcije na licu. Nadam se da ti se više neće ponoviti!

      Izbriši
  7. Ja imam abc derm Biodermu i prezadovoljna sam, prije toga sam imala sebium i manje-vise su mi iste osim sto je ova litarska puno isplatnija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod njih nema greške, jedino je razlika baš to, samo u isplativosti.

      Izbriši
  8. Imam Loreal Micelarnu i ništ mi ne valja, maskaru uopće nisam mogla skinut, ali očito je da samo meni ne odgovara, svi drugi su zadovoljni :D Zato ja već godinama koristim samo ulja koja su mi savršena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi probala otapati s njom? Uvijek ostavim blazinicu 10-ak sekundi na oku prije nego počnem skidati maskaru. Najbezbolniji način.

      Izbriši
  9. E bas mi je drago da ti je ova Garnier OK probacu je. Ovu poslednju nisam videla nikad. U Srbiji je na zalost nema izgleda :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, na žalost, različiti su nam asortimani.:( Neki dan sam bila u Sloveniji pa sam se šokirala koliko oni imaju više stvari.

      Izbriši
  10. Slažem se sa svime rečenim o Evelin micelarnoj...Kupila sam ju čisto jer nije bilo L'orealove i totalno razočaranje...Najobičniju maskaru ne skida i zbog toga ima kod mene veliiiiki minus -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da maskaru. Potrošila sam 10 blazinicas a puder još nisam skinula.

      Izbriši
  11. Odlican post!Ja koristim Nuxe micelarnu,ali nakon nje mogla bi probati ovu novu iz Dm-a,bas cu iduci put baciti pogled.

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlican post! Dobra micelarna zlata vrijedi :) Veliki sam fan Biodermine ali cu definitivno probati ovu preporucenu zadnju iz dm-a... kad vec kazes da joj je toliko slicna ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Svidjet će ti se:) obećajem!

    OdgovoriIzbriši
  14. Post je odličan i jedva čekam ostale ratove :D Imala sam onu od Evelina ali u rozom pakiranju, katastrofa mi je bila! Ja sam se nešto nabrijala na Mixinu micelarnu pa mislim da ću ju uzeti, iako me mami i Garnierova a sad i ova Corine de Farme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš isprobati Mixinu da se sa njom upoznam:)

      Izbriši
  15. Nisam jos cula da neko ima toliko čistilica za lice, s posebnim naglaskom na miclearne.
    Ja ih nekako ne volim, imam osjecaj da ne odrade svoj posao, nekakav čudan film mi ostavljaju na kozi i kasnije si doslovce moram izribati lice.
    Vise volim dvofasne skidace gdje je jedna faza uljna i gdje sve ide bez ikakvog trljanja, jer ne smijem jako trljati oči jer budu crvene u sekundi.
    Žao mi je što mi ne odgovaraju a vidim da ih jako puno cura hvali :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha da, volim pretjerati:)
      Meni jedino zadnja ne ostavlja taj film na koži, zato me i oduševila.

      Izbriši
  16. Baš sam jučer gledala Garnier micelarnu i razmišljala da nju probam, koristim L'Orealovu a ovdje za istu cijenu dobijem duplo više, a i brandovi su pod "istim krovom" pa rekoh mogle bit biti praktički ista stvar. Sad ću ju morati probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je i meni bila ista logika kada sam uzimala. Ne može biti prevelike razlike i nema. Osim u cijeni.

      Izbriši
  17. Imam Bourjois micelarnu, prva micelarna koju koristim ali sam jako zadovoljna kad ju usporedim sa odstranjivačima šminke koje sam prethodno koristila. Sad me mame Garnierova i
    Corine de farme, hvala za recenziju! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Imam Bourjois micelarnu, prva micelarna koju koristim ali sam jako zadovoljna kad ju usporedim sa odstranjivačima šminke koje sam prethodno koristila. Sad me mame Garnierova i
    Corine de farme, hvala za recenziju! :)

    OdgovoriIzbriši
  19. neznam kako tako brzo potrosis micelarne :) ja trenutno imam plavu od bioderme od litre al mi se ona sebium puno vise svidila za moju kozu tako da se opet njoj vracam kad ovu potrosim. iako mislim da cu od garniera morat kupit i probati :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O ide to meni. Da teče u potocima, zbog mene bi presušio.

      Izbriši
  20. E, ovo je stvarno odličan post :D pogotovo za mene ljubiteljicu micelarnih. Sad me opako kopka ova zadnja, baš mi je žao da nisam naletila na nju dok sam bila u ZG u blizini DM-a, ali nisam ju uočila. Uočila sam od novijih od Ziaje micelarnu, ali kako imam punu bočicu ove gore Eveline, onda nisam htjela kupovati dok ne potrošim. Ta Eveline meni nije toliko loša po pitanju skidanja, vidjela sam i gorih, ali je užasno ljepljiva i gorka, a nije baš ni ugodna za oči. Jest da je bila jeftina, ali sam isto zažalila za tih 30kn jer sam imala provjerenih, ali blogerica u meni je to morala osobno probati. Nisam nešto ljubiteljica dvofaznih čistača, ali ću rado pogledati idući post. Možda jednostavno do sad nisam naišla na neki koji valja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti!
      Nisam uopće skužila Ziajinu micelarnu.
      Vidim da smo svi razočarani sa Evelinom.

      Izbriši
  21. Ja sam do sada probala dvije micelarne - L'oreal i Mixu. Mislila sam da mi Loreal ništa neće zamijeniti jer je radila posao, bila pristupačna i trajala mi oko tri mjeseca, ali mi je taj glupi otvor na koji izlazi previše proizvoda išao na živce. Zbog toga mi je Mixa puno bolja - cjenovno su tu negdje, ali pumpica vrijedi puno više! :D Plus je miris jako ugodan. Ali opet neću stati tu, hoću da probam i Garnier :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mixu nikako da probam, možda kada potrošim sve zalihe.

      Izbriši
  22. Odličan post, veselim se daljnjim usporedbama!!! Nakon Bioderma Sensibio koja je meni odlično skidala šminku, ali užasno isušila i iziritirala oči (ja sam valjda jedina na svijetu kojoj ne valja), i Eucerinove koja mi uopće nije dobro skidala šminku, sam na neko vrijeme odustala od micelarnih ali sad me ova tvoja zadnja jako kopka...pogotovo kad vidim da je za suhu i osjetljivu kožu...damn it, morat ću je probat :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha tako ti je to kad si zaljubljena u kozmetiku,samo te vuče shopping!

      Izbriši
  23. super post, volim ovakve usporedne prikaze :D
    za razliku od tebe, volim trošiti proizvod po proizvod i ne stvarati zalihe tako da sam probala tek l'orealovu micelarnu i uopće mi nije loša, ali ambalaža je užas, rupica je preširoka tako da redovito iziđe višak... iduća je na spisku corine de farme :D

    OdgovoriIzbriši
  24. Bioderma mi je favorit, ali bih mogla probati ovu zadnju koju spominješ.

    OdgovoriIzbriši
  25. Kako mi l'orealova nije bila dostupna na dan kad sam odlučila kupit micelarnu, uzela sam eveline za masnu kožu. Isto kao i ti bila sam užasnuta skidanjem šminke blazinicima i običnom vatom.... međutim pala mi je ideja kako da na kraju spasim stvar... Često kupujem vlažne maramice, pa sam ih natopila sa tom micelarnom, naslonim na oko, utapkam i pustim da mi se trepavice namoče tom otopinom 10-tak sec. Moram priznat da mi na takav način puno lakše skine maskaru... Vjerujem da su druge puno bolje, al eto ako se netko zezne kao ja, može ovako probat da nije uzaludno bačeno tih 30 kn...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim Garnierovu micelarnu...i prezadovoljna sam njenim učinkom! Za tu cijenu dobije se puno a kvalitetna je!Stvarno odradi svoj posao!

      Izbriši
    2. @Pavla - nije bačen poptuno novac, ali opet trošiš dvije stvari od jednom. A to nije u redu. Mene jako ljuti kada kupim takvu neku glupost, pa moram kemijat da juj spasim.

      @Tomislava- slažem se, u tom cjenovnom rangu a puno bolja!

      Izbriši
  26. Ja imam Lorealovu,dobra mi je,i planiram kupiti Garnier.Nego me zanima dal slucajno znas kakva je Niveina micelarna,ne nalazim nikakve tekstove o njoj,sem reklama. Jeca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost, ne znam. Nisam ju isprobala:(

      Izbriši
  27. Odličan post, moram priznat! Od kad sam ga pročitala prvi put, po njemu se ravnam za kupnju i odabir micelarnih. Do sada sam isprobala Eveline i meni također ostavlja onaj film na koži, zbog kojeg sam je prestala koristiti. Sad sam u dilemi, recimo... :P Osim Bioderme i CdF jesi isprobala još koju novu micelarnu na našem tržištu? Vidila sam da su došle Niveina, Ziaja i Mixa, koja me za sad najviše vuče za rukav. :) A trenutno su sve oko 30-ak kn u DM-u

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam:( imam toliku zalihu čistilica da nema smisla kupovat još neku novui neko vrijeme. Možda tamo negdje na jesen!

      Izbriši