20. ožu 2013.

La Roche-Posay Effaclar linija – gel i duo

 P1270845 Prije 20-ak dana me poslije posla dočekao paket La Roche – Posay koji je sadržavao gel i duo iz njihove Effaclar linije za masnu i mješovitu, ali i osjetljivu kožu. Brže bolje sam krenula na njihov web i oduševila se sadržajem i kratkim recenzijama koje su zadovoljni korisnici ostavili. Priznajem, ovo je moj prvi susret s LRP kozmetikom i nisam znala što očekivati. Pozitivne recenzije su me oduševile jer se u meni našao tračak nade da sam konačno našla svoju dobitnu kombinaciju za čistu kožu.
P1270850Moja koža je mješovita i sklona svemu i svačemu. Čitajte- očajna sam. Želim sredstvo koje će mi pasati cijelu godinu, koje će djelovati dulje od mjesec dana i koje će na kraju, i pokazati neke rezultate. Paket je došao u trenutku žestokog PMS-a , kada mi je lice buktalo. Ali buktalo aknama na najjače.P1270853Gel je, naravno, gelaste strukture i kao što piše na webu (link) pomiješajte ga s vodom i napravite pjenu među prstima. Pjena je mekana, ali učinkovita. Gel ne isušuje kožu (konačno jedan), ali ostavlja čisti trag i uklanja tragove masnoće. Geliranje lica, kako ja od mila zovem proces pranja lica gelom, je postupak u kojem si dajem vremena. Pa čak i kad nakon večernjih izlazaka ponovim dvaput, makar sam svu šminku skinula već micelarnom, ne isušuje. Rezultati su počeli dolaziti nakon nekoliko dana. Nakon 20-ak dana korištenja lice mi je osjetno čišće, akne dolaze rjeđe i mogu bez problema izaći iz kuće s toniranom kremom i puderom u kamenu + malo korektora- dakle, minimalnim prekrivanjem. Također, miteseri po nosu su se počeli povlačiti, kao i pore oko nosa koje su se počele sužavati. No, mislim da ovo zadnje dugujem Duo.
P1270855
Iako ja nisam imala problema s isušivanjem lica, a ovo mi je najgore vrijeme za kožu, takav problem nije nemoguć. Jedna djevojka se danas na Facebooku javila s upravo tim problemom.
P1270852
Gel je moguće kupiti u ljekarnama. Možete kupiti količinu od 50 ml za 27 kn (jedina cijena koju sam našla), što je odlično jer ne riskirate 80-ak kn koliko košta 200 ml ovog gela. U 3 mj je na akciji, pa ako kupite gel od 200 ml, gel od 50 ml dobijete gratis. Akcija je moguća do isteka zaliha ili kraja 3 mj, ali ne možete ju naći u svim ljekarnama. Npr u Zaprešiću nema, ali u West Gateu ima, pa potražite.. 50 ml je svakako odlična količina za putovanje.P1270856Duo je emulzija na bazi voćne kiseline, koja isušuje prištiće. On zamjenjuje kremu za lice, te iako slabo isušuje lice meni je trebao dodatak u obliku hidrantatne kreme. S druge strane izvrsno matira i veselim mu se po ljeti, jer će biti spas. Prijedlog koji sam dobila od Dear skin je da koristim preko noći i svakako, ako vam je koža sklona isušivanju koristite ga samo preko noći.P1270858P1270860Emulzija je rijetke teksture i bijele boje. Lagano se razmazuje i ostavlja trag čistoće na koži. Dolazi u količini od 40 ml, a njegova cijena je oko 100 kn. P1270869P1270861LRP mi se strašno svidio. Vjerojatno je i kombinacija bijele i baby plave pridonijela tome, jer me podsjeća na čistoći i svježinu. Svratila sam u ljekarnu po termalnu vodu a na kućnu adresu mi je stigla i Redermic R.
P1270874
Sviđa mi jako Effaclar linija i kako smo se odlično složile nastaviti ću je i dalje koristiti.
*PR uzorak
Jeste li isprobali nešto od LRP?
Love,
Maybe









24 komentara:

  1. Koristim nihove proizvode oko 2 godine i jako sam zadovoljna. Sve pohvale. Nakon X proizvoda za sve i svašta, kod njih sam našla sve potrebno mojoj koži.
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takv pozitivne recenzije su me i nagnale da mu dam potpuno povjerenje. Stvarno je izvrstan

      Izbriši
  2. Spremila članak u folder koji zovem WL :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dvoumila sam se između dua i avene triacnele..ali sam na kraju ipak uzela avene. Koža mi je isušena, peče a lice mi je užasno. Čitala sam da u prva 2 tjedna dolazi do pogoršanja taako da se toplo nadam da uskoro dolaze bolji dani.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi rezultate! Ima logike da ti prvo sve izvuče van pa onda sredi lice:)

      Izbriši
  4. Ja obožavam njihove proizvode.
    Gel koristim redovito (ja sam odmah kupila ono najveće pakiranje. sva sreća da mi se pokazalo jako dobro xD) kao i Kerium DS kremu bez koje ne mogu živjeti (nju koristim zbog dermatitisa. ugl. spašava crvenu kožu koja se ljušti. to je valjda jedina krema koju sam kupila 2 puta i u kombinaciji s aqua serumom mi je savršena). Isprobala sam još i testere topive kreme 50+ za zaštitu od sunca, mat kreme, hidratantne kreme za lice i za područje oko očiju... I sve mi je bilo odlično.
    Sad planiram kupiti duo jer imam grozne proširene pore (akni sam se napokon riješila). :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Duo će ti pomoći, barem meni je.
      I ja planiram još šuno toga isprobati od njih, meni su se jako svidjeli.

      Izbriši
  5. Zvuce stvarno dobro, a vec koristim i volim njihovu termalnu vodu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda pitaj testere i drugih proizvoda da isprobaš:)

      Izbriši
  6. Navedene proizvode isprobavam ovih dana i za sada mi se sviđaju. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlična recenzija !

    Ja nemam masnu kožu stoga mi ovi proizvodi ne odgovaraju ali probala samzato druge proizvode od LrP s kojima sam bila relativno zadovoljna:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Iz tvojih usta to ima posebno značenje.
      I sada sam skužila da te nisam linkala, pa idem to odmah napraviti!

      Izbriši
  8. nekoliko puta probala testere krema za lice i skroz su mi okej, al nikako da kupim neku kremu jer svako malo otkrijem neku novu i dok je potrošim opet dođe neka nova na red. aj sad bi baš mogla zapamtit da mi iduća bude njihova! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada dođe red na novu kremu, sjeti se ove:)

      Izbriši
  9. Imam oboje, gel od 200 ml i duo kremu. Malo sam zapostavila kremu jer sam pocela cesce da stavljam samo hidratantnu a gel meni isusuje pa zato rijetko koristim oboje :) Mogu reci da je najbolje od svih cistaca i krema koje sam isprobala ali ja jos uvijek dobijem izbijanja tu i tamo tokom pms-a sto je sad :D Izgleda da je to jednostavno nesto unutrasnje i nicim se ne moze rijesit.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja mislim da je to nešto što je jednostavno u nama i da nema pomoći:(

      Izbriši
  10. Effeclar Duo i K obavezno kombinirati sa zaštitnim faktorom jer inače može oći do oštećenja kože na suncu.
    Ja ih rađe koristim noću, iako su mi obje izvrsne ispod pudera/šminke.

    Gel je sjajan ali je prejak i bolje mi ga je koristiti nekoliko puta tjedno da sve dovede u balans.
    LRP je spas za mnoge s aknama :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, bez faktora može izbiti gadan kaos.
      Čitajući prema recenzijama s njihovog weba vidim da je stvarno mnogima spas.

      Izbriši
  11. dermatologica mi je preporucila effaclar duo pa moram probati, svi ga hvale :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja koristim taj gel, i veoma sam zadovoljna lice mi bude bas lepo posle njega. To mi je inac prvi LRP proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Koristila sam ih, zadovoljna sam

    OdgovoriIzbriši