2. ožu 2012.

Sam McKnight za Moschino Cheap & Chic, London FW

Obožavam ovo vrijeme zbog fashion weekova koji se održavaju tjedan za tjednom. Ne zato jer sam toliko opsjednuta modom, već zato jer znam da nam stiže hair tutorial by Sam McKnight. Ne smijem reći da je on najbolje od Pantenea (ipak njihovm ambasador) jer bi gadno zgriješila, ali je među najboljem što izlazi iz tog brenda. I da, i dalje čekam trenutak našeg upoznavanja :-) (:blink: :blink: Katarina ili u prijevodu, dovedi ga:-)). Do tog trenutka, ostaju nam sigurna 2 druženja godišnje, kada nas nesebično obdari novitetima. Ovaj put mislio je i na nas, manje spretne i sa manje podložnom kosom za neke veće i zahtjevnije uratke na njoj, tako da mislim da ćete vidjeti i moje rekreacije onih hair tutoriala. Uz ovog ćete vidjeti  još jedan hair tutorial za Clements Ribeiro u nešto kasnijem popodnevnom terminu!

Frizura: Povratak 60-ih

Frizure za reviju Moschino Cheap & Chic bile su prije svega zabavne, prateći samu kolekciju koju je na nedavnom Tjednu mode u Londonu obilježila eklektičnost s nizom detalja koji su podsjećali na šezdesete.

“Cilj mi je bio kreirati frizure koje izgledaju zabavno i zrače londonskom vibrom", rekao je Sam McKnight, globalni stilist-frizer i ambasador marke Pantene Pro-V, pojasnivši detalje frizure sljedećim riječima: “Kosa izgleda voluminozno, donoseći modernu interpretaciju stila iz 1960-ih. Ključ je stvoriti volumen i onda ga učvrstiti s puno laka za kosu."

clip_image002

Kako napraviti frizuru:

1. Na vlažnu kosu nanesite pjenu i onda uz pomoć ravne četke osušite kosu tako da ide od lica.

2. Češljem s tankim zupcima natapirajte kosu sa strana, odostraga i na vrhu glave, tako da dobijete maksimalan volumen. Nakon što natapirate pojedini dio kose odmah po njemu raspršite lak kako biste zadržali volumen i visinu. (Ostavite po pramen kose uz lice da slobodno pada i uokviruje lice)

3. Lagano začešljajte gornje slojeve kose preko donjih kako biste dobili prekrili natapirani dio kose.

4. Svežite kosu na dnu potiljka u konjski rep, kojeg ćete onda uvući ispod kose da se ne vidi, i sve zajedno učvrstite ukosnicama. Frizuru učvrstite lakom za kosui onda izvucite par pramenova za ležerniji izgled frizure.

5. Na kraju oko podignute kose možete vezati i široku traku pastelne boje.

clip_image002[5]

clip_image002[7]

Volim 60-e, volim tadašnji make up, volim njihvo stil. Volim ovu frizuru i stvarno je tolik jednostavna da msilim da ni sa mojoj izvedbom neće biti problema. A nadam se ni sa vašom. A volim  ovaj make up. Potrudit ću se rekreirat sve skupa!

*PR objava

Hvala vam što ste svratili!

Love,

Maybe

4 komentara:

  1. Super! baš sam pogledala 4. sezonu Mad Men i odmah tražila tutoriale kako napravit (neke jednostavnije) njihove frizure :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja inače volim i 60-e i 70-e i muziku i sve :) like post :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam baš nešto vješta kad su frizure u pitanju, ali ovo moram isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  4. i ja obožavam stil 50-ih i 60-ih - glazbu, frizure, modu, sve :) ove frizure su mi genijalne! pogotovo mi se sviđaju široke vrpce u kosi

    OdgovoriIzbriši