27. velj 2012.

Lancome Teint Idole Ultra 24H

Prije 10-ak dana sam imala čast biti pozvana na druženje u organizaciji Lancoma prilikom kojeg su nam predstavljeni noviteti iz Lancoma. Moram priznati da sam se zaista iznenadila kad nas je Lancome počasti sa nekoliko ful size proizvoda među kojima je bila i ova podloga. Iako ću pomalo recenzirat sve proizvode, mislim da bi bio grijeh čekati na ovu recenziju jer ovo je svakako podloga o kojoj se u zadnje vrijeme priča.
Podloga dolazi u čak 15 nijansi, što je za naše tržište WoW, jer osim Illamasque imamo u prosjeku 5 nijansi podloge, pa sad ako ste sreće nađete od prve, a ako niste kombinirate. Ovaj put svi dolaze na svoje. Velika pohvala ne samo Lancomu koji je stvorio tih divnih 15 nijansi,već i dobavljaču što se nije ograničio na 5 osnovnih nijansi prilikom nabave.
Lancome toliko vjeruje u ovu podlogu da su je čak dali patentirati te se trenutno čeka odobrenje. Također, radi se o podlozi oil free, što je moj zahtjev No 1. kod biranja podloge. Podloga je lagana, odlično prekria, ugodna na licu ali ne, ne drži 24 sata.
 CAM_0698 
Kad govorim o održivosti podloge na licu, onda je uvijek potrebno napomenuti karakteristike svog lica, jer i sami znate da sve ovisi o tipu kože. Moja je koža kombinirana, sa izrazito masnom T zonom. Posebno nos. Sa njega doslovno sve nestaje. Samo sklizne. Dakle knjižni primjer masne kože ćete naći na mom nosu, a malo manje masnije mi je čelo.
CAM_0699
Trajnost. Prilikom testiranja kombinirala sam 3 načina testiranja podloge. Prvi je samo podloga, drugi je podloga i puder u kamenu a treći je Lancome primer i ova pologa. Samo podloga je dala odlične rezultate na područja obraza gdje i je koža normalna, na nosu je nestao nakon 4 sata, a sa čela nakon 6. Pologa + puder u kamenu su dali bolje rezultate što se tiče nosa i čela. Puder u kamenu sam koristila Catrice, dakle nikakav specijalno skup i posebno kvalitetan. Produžio mi je vijek podloge na čelu i nosu za cca 2 sata. Dok je kombinacija Lancome primera za lice i podloge dala fenomenalne rezultate. Doslovno je podloge na nosu bilo i nakon 8 sati. Doduše, to je i najskuplja varijanta, ali neke važne situacije svako poželjna. Ukoliko imate ovakvu kombinaciju kože kao ja ili masnu, svakako ovu podlogu koristite sa puderom u kamenu ili transparentnom podlogom za dugotrajne rezultate.
page
Nanošenje. Podlogu sam nanosila na 2 načina i svaki način daje svoje rezultate i drugačiji efekt. Prvi način je bio sa F80, dakle mojim omiljenim Sigmax kistom za nanošenje podloge. Rezultati je bio odlično nanesena podloga, ali “teški” efekt na licu. Nakon pola sata do sata bi ona potpuno sjela na lice i izgledala bi savršeno. Drugi način je bio nanošenje sa F50 ili bockalicom koja je kao i F80 omogućila odlično prekrivanje, ali i bolje stapanje sa kožom. Definitivno meni draži efekt jer je bio “nježniji”.
Prekrivanje. Podloga ima moć srednjeg do teškog prekrivanja, pri čemu bi prvenstveno rekla da to ovisi o metodi nanosa. No u tu svrhu sam napravila jednu prije i poslije fotku. Žao mi je što je slika poslije malo žutija ali slikana je pod umjetnim svjetlom i ovo je bilo najbolje što sam mogla izvući. Na slici prije su strelice koje označavaju mane lica. Dakle, crven nos i obraz od skijanja i hiperpigmentaciju oko očiju. Da, sve je to podloga prekrila :-)
CAM_0686-horz I know, I look like shit :-)
Najveće iznenađenje: Odlučila sam ovu podlogu testirati na najteži mogući način za nju. A to je na skijanju. Inače na takve aktivnosti idem bez trunke šminke, ali nisam odoljela da ju ne testiram kako se spada. Stavila sam ju u 6 ujutro, zatim su sljedila 2 sata puta (ne znam za vas ali meni je vožnja autom stres, oduvijek) i nakon toga 8 sati skijanja. U mom slučaju to skijanje je značilo saunu, jer sam se pretoplo obukla, pa sam se naravno i pretjerano znojila. Zatim sam na sebi, naravno imala kapu i naočale i ne zaboravimo nekoliko “plivanja” u snijegu (dakle, to nije kao umivanje, već kao piling), jer nisam baš tako dobar skijaš još. Rezultat, skidanje šminke u 8 navečer, a ja na vatici i dalje nalazim tragove podloge. I zbog toga, upravo ova podloga je dobila ocjenu 5+!
Mana. Svakako ono što će mnoge odbiti od ove podloge je cijena od 358 kn za 30 ml. To je zaista dosta, ali za podlogu ove kvalitete opet i nije previše, jer zaista odlično prekriva, ugodna je na licu, lagana i dugotrajna. Druga mana je što 12 sati može izdržati sa pomoćnim sredstvima o 24 sata je zaista pretjerano govoriti.
Znam da sam sa ovom recenzijom si svako dala oduška kod pisanja, ali od ovakvog proizvoda se tako nešto i očekuje!
Hoćete li kupiti ovu podlogu?

*PR uzorak
Hvala vam što ste svratili!
Love,
Maybe

3 komentara:

  1. Vjerujem da je puder odličan, ali ja bih se ipak rađe sad odlučila za Illamasqu. Možda jednog dana kad uđem u godine, hihi

    OdgovoriIzbriši
  2. super zvuci i vjerujem da je dobar no ta svota novaca mi je ipak malo pretjerana.za puno manje para se moze naci isto ucinkoviti puder. :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Moje lice i navike ne zahtijevaju ove karakteristike pudera, pa ga itekako preskačem, od cijene mi se zavrtilo u glavi :D

    OdgovoriIzbriši