6. kol 2011.

Wella Pro Series Shine vs. Pantene Auqa Light

Wella je nedavno napravila kolekciju proizvoda inspiriranu stilistima, tj njihovim savjetima. Cijela kolekcija dolazi u 4 varijante (shine, vollume, repair i colour) a ja sam isprobala “Shine”. No, kako se radi o 2 brenda istog proizvođača (P&G) odlučila sam napraviti usporednu Welle i Pantenea.

Pantene Aqua light šampon me osvojio na prvu i dalje je moj broj 1 kad su u pitanju šamponi. Nježan, lagan, dobro zapjeni kosu (znam da sam dosadna sa tom pjenom,ali volim ju i tražim ju ne samo kod šampona ili sredstva za suđe već i kod svih sredstava za čišćenje kuće) a kosu čini laganom, mekanom i podatnom za radit. Ovo je naravno isključivo moje iskustvo, a moja kosa je ravna, čvrsta i “svilenkasto skliska” i sa nje doslovno sve “pada”. Čak i gumice za kosu samo skliznu. Ovaj šampon mi je pomogao da se ne bude baš toliko “skliska” ali da je i dalje mekana. Lakše mi ju je formirat i sa njom išta napraviti. Također, ovaj šampon je savršen i za prati kistove za make up. Od svih sa kojima sam probala, on najbolje odrađuje posao. Brzo skine sjenilo/korektor/podlogodu… i opere ih. Još je jedna bitna stvar koja mi prosuđuje da li volim neki šampon ili ne – a to je sjaj kose. Jako na njega patim, što je vjerojatno i razlog zašto njezi kose posvećuje toliko vremena. Kosa bez sjaja je za mene neuredna kosa.
Cijena oko 20 kn za 250 ml

IMG_1076

S druge strane, tu je Wella Pro Series “shine” kolekcija. Od nje sam očekivala sjaj kose i to sam i dobila. Čak sam dobila i komplimente na kosu, na YT, u zadnjim videima. No, ovaj šampon nije došao u skupinu “the šampona” koji su me osvojili i oborili sa nogu. Dakle, opet počinjem od svojih baznih stvari, a to je pjena. On se savršeno zapjeni ako kosu perem samo dan nakon pranja, ali ako ju nisam prala 2,3 dana tada je idealno ponovi postupak 2,3 puta. OK, i inače perem kosu 2 puta, dok 3 put iznimno, ali ako kosa nije prana 2 dana, a ja nisam bila u nikakvi ekstremno zmazanim uvjetima, ne očekujem probleme sa stvaranjem pjene. Razlog zašto se ne pjeni je što je puno kremastiji od Pantene Aqua light kolekcije, a sa time i puno teži. Nije gust kao H&S (koji je po izuzetnoj gustoći te se mora često razrjeđivati), ali je dosta gušći od Pantene Aqua light kolekcije. S druge strane, kosa će biti nešto manje mekša od Pantene Aqua light šampona, ali dovoljno mekana da je ugodna. No, neće biti lakša kao što je to slučaj sa Pantene Aqua light kolekcijom.
Cijena 30 kn za 500 ml

Da rezimiram. Da moram birati, bez razmišljanja bi se odlučila za Pantene šampon, ipak ima više pluseva nego Wella.
Naravno, ovo mišljenje je isključivo moje iskustvo, iskustva drugih mogu biti potupuno različita :-)

Proizvodi su donirani od strane proizvođača, no slobodna sam zadržati svoje mišljenje.

Jeste li isprobali koji od ovih provizvoda? Kako vam se čine?

Hvala što se svratili,
Love,
Maybe

Broj komentara: 10:

  1. totalno se slažem - šišaj šampon koji ne pjeni :-p

    OdgovoriIzbriši
  2. jel tak, pjene mora biti! i gotovo! ;D

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivo je da imam oba (kupila sam ih sama :D), al nijedan mi ne odgovara, tj ne napravi mi od kose ono sto bi ja htjela...Pjene se oba jednako dobro, fino mi mirise, ali posto ja imam prirodnu kovrcavu kosu ni s jednim ne postignem da mi kovrce izgledaju ljepse, bolje...Bačeni novci i u jednom i u drugom slucaju,...

    OdgovoriIzbriši
  4. Osobno,ne volim niti Pantene,a ni Wellu previše, ali moja mama je uzela na nekoj akciji u Mulleru tu Wellu (doduše za obojenu kosu). Mislim da je tih 500 ml platila 25 kn,možda i manje,što je smiješna cijena. Uglavnom, prije je koristila isključivo profesionalne proizvode za kosu (Kerastase, L'oreal professionel,Tigi,eventualno Keuene),ali kaže da su joj je ovaj jednako dobar,ako ne i bolji, kao i Kerastase Chroma Riche kojeg je koristila godinama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nakon godina i godina eksperimentiranja sa samponima, vec godinu i pol ne mrdam od Toni&Guy sampona i regeneratora.Da, sve je to divno i krasno svi ti samponi, ali meni osobno nemaju bas nikakvog vidljivog efekta.
    Znam da su skupi, ali u konacnici manje potrosim novaca na njihov sampon i regenaretor jer mi potraju i do dva mjeseca, a ovako mi klasicna bocica traje do 4-5 pranja jer su slabo koncentrirani u odnosu na T&G.
    Povrh svega, nije mi bilo izvedivo kosu duzine do trtice odrzavati savrseno zdravom klasicnim samponima.Bas treba nesto zesce. :)

    Najbitnije je samo KONACNO pronaci proizvode koji najvise odgovaraju ponaosob i tog se drzati ko pijan plota. ;D

    OdgovoriIzbriši
  6. malo ću biti off topic, ali opet - odnosi se na wella pro series. imam repair regenerator koji pomaže pri raščešljavanju. ja imam velikih problema s raščešljavanjem tako da definitivno garantiram za ovaj regenerator. kosa se super raščešlja i ostane meka. na bočici ne piše koliko ga se dugo treba ostaviti u kosi; ja ga držim 5 min ili više. jedini je problem to što se baš i ne ispire, tako da oprez onima s masnijom kosom. prije sam imala herbal essences hello hydration, ali ovaj mi je definitivno bolji.

    OdgovoriIzbriši
  7. Slažem se sa Cholee, trba sma pronaći onaj koji paše na tvpju vrstu kose. Zato i napišem da je to moj doživljaj, bilo bi sulodo očekivati da će svima pasati.
    Mojoj svekrvi je npr Wella odlična, a Ireni B ne valja.
    FunnyBunny je dobro upozorila na "problem" regeneratora, na kojeg svakako treba paziti.
    Sve u svemu, treba isprobavati. Na žalost rijetko smo sretni pa da od prve pogodimo.

    OdgovoriIzbriši
  8. a ne znam, meni važna da miriši, to je moj faktor :D. Skužila sam da sjaj postignem regeneratorima tako da to od šampona ne tražim. Kosa mi se brzo zamasti a tjeme mi je suho, sad ima li to logike...?....mojoj kosi ima. Uz to ej rijetka pa skoro uvjek kupim šampon koji obećava volumen, ali curke, volumen nikad ne dođe :(. Probala sam ovaj pantene šampon jer je bio reklamiran kao lagan i stvarno ej lagan, odmah sam kupila i onaj sprej koji me ooooooduševio, kao što si rekla miriše fantastično i kosa se lako raščešljava a opet je ne zamasti, sve u svemu palac gore za pantene a ovaj wella pro nisam probala i ne kanim jer ne volim kad dolaze u tako velikim pakiranjima, ako mi je loš nikako ga potrošit a ako je dobar opet mi dosadi ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako si opisala svoju kosu, čini mi se da imamo sličnu teksturu kose, ali recimo tebi se kovrče koje figarom napraviš drže, meni ne. Kupila sam i one spužvaste uvijače s ebaya, sr**e živo :D

    Ja sam vjerna H&S moisturizing scalp care, on ima bademovog ulja, i jako lijepo njeguje kosu. Onda isperem pa koristim Balein Professional za ravnu kosu, stvarno sam ugodno iznenađena njme. I onda masku. Ja volim gušće šampone, pa bih prednost dala Welli, jer sam Pantene gledala, ali baš zato što mi se učinio rijedak, nisam kupila. Definitivno ću probati onaj njihov sprej iz iste linije, ako tebi tako dobro odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
  10. @brownie - za volumen se potpuno slažem, nikad mi niti jedan šampon nije pomogao po tom pitanju. samo četka i feniranje!

    @Biberlee - meni ti se kovrče drže samo i isključivo ako radim na načim Sama - da prvo nanesem pjenu na svvaki pramen posebno pa isfeniram i onda uvijempeglom - ti jedino ostaju duže. Kupila sam još nešto novo na ebayu i to je ok, izdrže mi do 12 sati kovrče,samo kaj je jednostavnije za radit od figara.

    OdgovoriIzbriši