10. srp 2011.

Eveline pure control krema za lice

Mislim da sam vam ovu kremu spominjala u zadnje vrijeme 2,3 puta. I mislim da sam rekla u mjesečnim favoritima da oborila sa nogu. I dalje sam kod tog stajališta!
 CAM_0486  
Prvo da vam ispričam kako smo se upoznale. Naime, nedavno sam u šetnji Kozmom odlučila malo se posvetiti detaljnije pregledavanju preparativne kozmetike. I tako sam u pregledavanju naišla na prilično dobar izbor Eveline proizvoda za lice, za koje ja naravno nisam imala pojma. Uglavnom, došla sam i do ove kreme koja je obećavala čuda i to za samo 20 kn mi je bilo žao ne probat ju.
Krema je na bazi cinka i aktivnog sumpora koji sprečavaju razvoj bakterija, reguliraju sekreciju sebuma i aktivno sprječavaju pojavu novih prištića. A ekstrakt krastava hidratizira i te pomaže u bobi protiv mrlja. Namijenjena je mješovitoj i masnoj koži, a moja je mješovita.

A što ona radi od svega toga?
Sve, osim mrlja kojih nemam pa ne mogu tvrditi a hiperpigmentacija u to ne spada. Ona je ipak drugi par rukavica.
Matira lice. I to savršeno. Svaki dan se iznova iznenadim kad mi je lice mat i sa minimalno znoja na +30 i više stupnjeva.
Isušuje prištiće, a novi zaista ne dolaze.
Ne isušuje kožu,ali ja za svaki slučaj koristim Balea Aqua sebum ispod nje, zlu ne trebalo.
I to se dobijete za 20 kn! :-)

IMG_0653
Savstav je bilo nemoguće bolje slikati tako da prdlažem da ipak svratite u drogeriju:-)

Matiranje lica?


Ovo mi je do sada prva krema sa tim svojstvima pa je ne mogu usporediti sa drugima, ali njenog efekta sam itekako svjesna. Iskreno mislim, da za ove novce ćete teško naći ovu kvalitetu.
Pala sam u nesvijest nakon prvog nošenja. Ujutro nakon čišćenja sam ju stavila i otišla u šetnju sa psom. Obično mi se lice na pojedinim dijelovima počne znojiti odmah. Sada je ostalo matiano. Tek kasnije, u vježbanju mi je znoj počeo probijati. A u daljnjim testiranjima, popušta tek kad je zaista vruće, sparno i vlažno u zraku i na području ispod nosa oko naočala kad stvore svojevrsni vakum. Ovu kremu sam koristila i u video kako matirati lice. I stvarno ako želite matirano lice, toplo vam preporučam taj način pripreme lica jer zaista funkcionira. Čak mi je lice bilo mat i nakon 16 sati boravka u prirodi. A kod mene se to ne bi desilo niti u zimskim periodima.

Isušivanje prištića, da ili ne?


Ponekad se osjećam kao da sam u najgorem pubertetu pa me napada invazija prištića. Na momente ih ima milijun, i to onih sitnih sa kojima ne možeš ništa a grozno izgledaju na licu. Trebam li reci da sam ih se u 2 tjedna korištenja ove kreme riješila barem jedno 70%? Samo to će mnogima biti dobra preporuka da uzmu ovu kremu. Još uvijek me šokira da uspije ispušiti poneki prištić koji se uspije stvoriti na mom licu. A njih je zaista sve manje i manje. A u biti radi se o vrlo jednostavnom pravilu. Manje znoja i sebuma na vašem licu, manje baterija = manje prištića!


Hidratacija?


Tu sam iskreno očekivala da će podbaciti, ali nije. Čak sam ju prvih par dana spontano koristila bez Balea Aqua seruma, koža mi je i dalje bila hidratizirana. A moja koža je vrlo sklona ODMAH pokazati kad joj nedostaje hidratacije - i to da je suha, puna neke ko bijele prašine, zateže i ruli se.
Ali od toga nije bilo ništa. Ona je i dalje bila u savršenom stanju bez trunka nezadovoljstva.
IMG_0642
Iako izgleda gusta, ona to zaista nije
Tekstura?


Krema je točno između rijetke i guste i to ju čini savršenom za home made izradu matirajućih krema. Lagano se nanosi i jako se brzo upija.

IMG_0645
Lijevo je sjenilo bez kreme a desno sa kremom, razlika je
samo što je sa kremom sefastije

+ dodaci!


Ova krema može čak poslužiti i kao baza za kapke i lice, jer će i na jednom i drugom mjestu isušiti lice od viška masnoće koji upija podlogu, puder i sjenila. Naravno, ne očekujte da će vam previše pojačati nijansu sjenila, rije bi rekla da će biti sefasitije. Čak i moji, premasni kapci izdrže 4,5 sati sa njom kao podlogom, ako ne stavim prije kremu za sunčanje koja je jako masna. Tada im je vijek do 3 sata, zbog kremen. Za prilike u kojima ne želite pomisliti da li vam je sjenilo ili puder još na mjestu svakako nanesite bazu za lice ili kapke.

Rezime!


Za cijenu od 20 kn (cca 2,5 eura) ćete dobiti količinu od 75 ml kreme koja je više nego savršena. Svima je preporučam jer mislim da će vas riješiti mnogih muka. U kompletu sa ovom kremom postoji i 3u1 – gel, peeling i maska, kojeg nisam kupila. Neki ga hale ali većina kudi. Tako da odluka ostaje na vama!
Love,
Maybe

Broj komentara: 13:

  1. Super - bas trazim nesto novo! Zenska u ljekarni me ulovila u PMSu kada najvise trosim i uvalila mi kremu od 500 kn od koje mi se lice osipa - a kao extra sensitive je...probati cu :*

    La Kat
    www.lapassionpourlafashion.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Svakako ću probati, već sam ih promijenila cijelo čudo, a ni jednom nisam zadovoljna! E i imam pitanje, daj preporuči neki korektor za podočnjake, a da fino prekriva i ne uvlači se u porice, može? :)) Pusaaaa

    OdgovoriIzbriši
  3. @Kat- bas me zanima iskustvo, na fb se cure javljaju sa pozitivnim reakcijama na ovu kremu!
    @Lilly- kod korektora je prvenstveno bitna tehnika nanošenja! Ali moji favoriti su MAC SFC od nedostupnih kod nas, Max Factor Panstik i Inglot ( ja imam paleticu) ali se inglot trenutno zatvorio u Zg i me zna se hoće li se ponovo otvorit! Njeh nanosi flafastom cetkicom, da je sto meksa i nemoj navlacit kožu i na kraju fiksiraj, preporucam ti transparentni puder, onaj bijeli i sa time su ti minimalne šanse za ulazak u bore! Meni nije loša ni paleta Catrice korektora, a ako možeš uložiti vise svakako ti preporucam Kryolan, koji je teška profesionalne šminka ali savršeno prekriva!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene si uvjerila :D
    Vidim da već neko vrijeme, i to većina blogerica, hvali ovu kremu i po svim opisima meni će savršeno odgovarati. Samo da ju kupim, a hoću! :)
    Hvala na recenziji ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. I meni je nadaleko najdraža, pogotovo ljeti. Razmišljala sam o promjeni, na Clinique dramaticaly different moistruiser gel, no nakon isprobavanja Clinique-a meni nije ni do koljena ovoj kremi. Moram priznati da ju izbjegavam nanositi oko očiju i po kapcima.

    OdgovoriIzbriši
  6. Uvijek na cijelo lice prvo stavim Balea Aqua serum i do sad zaista nisam imala nikakve nuspojave! A i toliko su mi masni kapci da ih taman normalizira!

    OdgovoriIzbriši
  7. ovo si moram nabavit, ja sam jedna od onih sretnica koja se skoro pa ne znoji - osim ondje gdje se to najviše vidi - na licu :-p

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš sam kupila tu kremu (imali su akciju u Bipi :) Isto imam masnu kožu al kad ju nanesem - dosta dugo treba da se upije i kao da imam mastan osjećaj, umjesto suprotno. Poslije upijanja je OK. Jel i tebi tako ? A i stvarno mala količina kreme je dovoljna, a ima je 75ml - znači dugo korištenje :D

    OdgovoriIzbriši
  9. @nc-e to je stvarno peh!
    @Innana- meni se to, ali u blazem obliku dešava kad nanesem deblji sloj kreme, ali isto kao sto kažeš kad se upije sve 5! Tak da pokušaj sa tanjim slojem, mozda bude bolje!

    OdgovoriIzbriši
  10. odlično, ovo stavljam na listu za shopping :)

    OdgovoriIzbriši
  11. probala sam ju, mislila da će biti odlična, ali.. što se tiče matirana, sve pet, odlično obavi posao, nooooo nije mi dovoljno hidratantna. šteta.

    OdgovoriIzbriši