5. lip 2011.

May favorites

Ove postove se spremam početi pisati već mjesecima, ali nikako da krenem. Volim ove postove kod drugih čitati iz razloga što su zanimljivi i uvijek saznam nešto novo.
P.S. Megalomanski post sam napisala!
Svoje favorite sam podijelila u 3 kategorije – njega lica, njega tijela, kose i noktiju i make up.

NJEGA LICA



LUSH Coalface sapun za lice, koji sam doduše počela koristiti krajem mjeseca ali obzirom da je ispunio svoju funkciju i riješio me mitesera mora biti među favoritima. U planu mi je njegova recenzija, tako da neću detaljno. Čisto dve , tri riječi. Kad prođete negodovanje da lice čistite nečim crnim (temelj mu je vulkanski kamen) shvatite da se radi o odličnoj stvari.
HIDROLAT LAVANDE – doduše, bočica je od hidrolata timijana, ali unutra je lavanda. Obožavam tu stvar. U skupini je lica gdje ju koristim kao tonik, ali njena moć je puuuno veća. Savršena stvar bez koje ne bi mogla više zamisliti život. Hidrolat ne samo da je odličan kao tonik za lice, već će vas riješiti neugodnog svraba ako vas upikne komarac, ukoliko se opečete dovoljno je na opečeno staviti hidrolata na vatici i držati 10 min i nestane kao odrezano,… Ma on ima milijun funkcija i to je moj favorit života, doslovno! 
BALEA AQUA SERUM – mislim da nema cure koja ga nema, a ako ga slučajno nemate, nabavite ga. Savršena stvar koja dodatno hidratizira kožu. Više ni ne pamtim koja mi je ovo bočica, samo znam da mi koža više ne može bez njega.
KREMA ZA LICE OD LAVANDE – i pčelinjeg voska i bademovog ulja. Radi se o najjednostavnijoj kremi za lice i tijelo i meni presavršenoj. Doduše, sad kad je sunce malo jače koristim ju samo po noći jer je zbog voska i ulja dosta masna, ali i hidrantatna. Cijena ove kreme je 30 kn za 50 ml i kupuljem ih od Špoljara.

NJEGA TIJELA, KOSE I NOKTIJU



BALEA AQUA MARINE BODYFLUID – radi se o sestri Aqua seruma za lice. Za mene koja zaista nemam volje za mazuckanje tijela a želim da mi koža ipak nije ko barut suha ova stvar je mrak. Cijena je oko 20 kn za 200 ml. Stvarno hdratizira kožu. Samo mu je miris nekako čudan, morski, po algama. Meni osobno ne smeta, ali čisto da znate.
NATURESSENCE krema za tijelo od aloe vere – lagana krema koja se brzo upija. Bez intenzivnog mirisa. Ugodna na koži i ono najbitnije hidratizira! Cijena je 15 kn za 250 ml u Basic beauty-ju i Limoniju.
PANTENE AQUA LIGHT sprej za kosu – već sam 100 put spominjala pa neću u detalje o njemu. Volim ga, koristim ga redovito i ne želim biti bez njega. Njegova moć da ubije mirise me oborila sa nogu. Njegovu recenziju možete pogledati ovdje.
CATRICE ulje za kožicu oko noktiju – super stvarčica koja stvarno njeguje to područje oko noktiju i hidratizira. Brzo se upija, traje vječno, jedino treba koži da se navikne. Nema trenutno djelovanje.

MAKE UP



E.L.F. mineralna baza za kapke – meni osobno najdraža baza za oči. Rijetko kad mi popusti, a kad drži, drži satima. Njena cijena je 3 GBP na e.l.f. UK stranici. Inače moji kapci ne podnose sjenilo bez baze jer su premasni , a kad mogu birat rađe ću izabrat nju nego Urban Decay ili Artdeco.
AVON ANTISTRES PODLOGA – cijelu recenziju i swatcheve možete pogledati ovdje. Bez obzira šta je toplo i dalje ih koristim je su dosta lagane i ugodne na licu. Moj su broj 1 kod podloga.
INGLOT PALETA KOREKTORA – sve ju češće koristim, posebnu svjetlu nijansu. Čak sam ju zadnjih tjedana više koristila od MAC SFC korektora. Super mi je za posvjetljavanje područja oko očiju. Recenziju možete pročitati ovdje.
SLEEK “PARAGUAYA” paleta  sjenila – Volim Sleek, jer em su jeftini em su kvalitetni. Boje su prave ljetne. Ubrzo slijedi par tutoriala sa ovom paletom. Recenziju i swatcheve ove palete možete vidjeti ovdje
AVON 24 K GOLD paleta – nju sam spominjala u video haulu i sa njom sam radila make up tutorial.. Paleta je divna i ako ju nađete još u katalogu toplo ju preporučan. Sjenila su odlična za jako puno kombinacija. Često posegnem za njom kad je u pitanju brzinski dnevni make up.
U izboru rumenila najčešće ću posegnut za NYX “Mocha” koje mi poklonila moja draga Persa i Bourjois “16 Rose”. NYX “Mocha” je malo jača nijansa prigodnija više za večernje izlaske ili dnevne kombinacije kada ne naglasim oči previše, dok je Bourjois pogodan uvijek, posebno zato jer se radi o laganom rumenilu, ne pretjerano intenzivnom sa divnim sitnim shimmerom.
Moja omiljena maskara zadnjih mjeseci je Basic beauty maskara za volumen i definiranje. Već sa jednim potezom čini čuda a sa dva je totalna transformacija trepavica.
Što se sjajila i ruževa tiče – obožavam Essence “#45, This is me” (stara kolekcija, ne znam da li još postoji ovaj ruž)i NYX “#628, Tea rose” te Catrice sjajilo ”It- piece” iz stare kolekcije
I za kraj lakovi za nokte. Essnece “Replay” je moj favorit već duže od mjeseca, boja je divna, tekstura još bolja i stvarno sam često posegnula za njime. Njegove swatcheve možete vidjeti ovdje. Njemu uz bok stoji i Gabrini 397 koje možete vidjeti ovdje. Najljepši plavi lak koji sam imala!

I evo nas na kraju.
Obečajem da ću u sljedećim mjesecima biti kraća!

Love,
Maybe

Broj komentara: 8:

  1. Super post! Ne rabiš biti krajša v prihodnje - taki posti morajo biti dolgi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Post uopce nije predug!! Bas sam uzivala! :D
    Moram isprobati taj Lush sapun i Balea serum za lice, cine mi se odlicnim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Definitvno moram probat Coalface sapun jer vidim da ti je riješio mitesere, a i CopyCat je u svom postu o njezi lica spominjala neku masku sa vulkanskim kamenom ako se dobro sjećam pa izgleda da to stvarno radi. Pošto nemam pojma gdje da tu masku nabavim sapun ću isprobat obavezno jer mi ti miteseri tako idu na živce i nikako da ih se riješim. Najviše ih imam na nosu i po bradi.. grrrr..

    OdgovoriIzbriši
  4. uuu onaj sapun za mitesere me sada jako zanima :D

    OdgovoriIzbriši
  5. hvala na informacijama ;-)
    treba probat nešto od ovoga :-D

    OdgovoriIzbriši
  6. @ chloe - još nemaš baleu? Moras ju nabavit
    @ biba - to i ja kažem jer je
    Nemoguće sve svesti na 3 rečenice ali uvijek imam osjećaj da se nikome neće dati citati.
    @lalica i cc - sapun je super, polako a sigurno nestaju.
    @ nc - i ha uvijek nesto naucim iz ovakvih postova. Zato sam ih odlučila pisat.

    OdgovoriIzbriši
  7. zanima me pošto nisi navela u post-u gdje kupuješ hidrolat i koliko je otprilike cijena? ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hidrolat ne kupujem jer imamo svoju lavandu koju presamo pa time i svoj hidrolat. Kupiti ga se može kod Spoljara gdje kupujem kremu od lavande, a cijena je oko 25 kn za 2 deci. Najbolje ti ih je nazvati za točno cijenu.

    OdgovoriIzbriši