7. velj 2011.

Base2Base

Još prije nekoliko mjeseci sam imala namjeru napisat usporedbu nekoliko baza, ali kako sam počela sa terapijom protiv hiperpigmentacije bila sam sebična odvojit 8 sati u dva dana i biti bez ulja. Na kraju sam se odlučila na taj korak i evo rezultata.
Tokom cijelog dana radila sam uobičajene stvari koje radim i svaki dan – šetnja psa, čišćenje, pranje suđa, spavanje, itd.
Čisto napomene radi – imam masne kapke!
Oba dana na oba oka sam koristila ista sjenila (Avon paleta 8u1), nanijela sam ih na kapak na isti način u jednom potezu. Nisam htjela radit ful make up jer sam htjela provjerit izdržljivost u jednom sloju. Naime, kad imam više slojeva onda se teže upija jer i ima više slojeva a intenzitet bolje je puno trajniji, jer ga debelo potfutram.
Sjenila sam nanijela u 8 ujutro kad je bilo i prvo slikanje i držala do 16:30 popodne. Zbog mraka se nisam slikala kasnije, jer su mi slike bez prirodnog svjetla loše.
Baze koje sam koristila su UDPP, e.l.f., Coastal Scents i Art Deco.


Prvi dan sam koristila na desnom oku famoznu UDPP a na lijevom e.l.f. mineralnu bazu.


VS.


I na jednu i na drugu bazu sam jednako lagano nanijela sjenilo. Razlika između ove dvije baze je šta e.l.f. baza ima i boje u sebi pa ujednačava boju kapka sa bojom ostatka kože. Nakon 8,5 sati je sjenilo bilo nešto intenzivnije kapku na kojem je bila UDPP, ali je ostalo bilo potpuno jednako. Dakle nit se nakupilo u pregibu niti je nestalo. Ukratko, razlika je zaista minimalna. Uostalom slike govore više od riječi.








Drugi dan sam na desnom oku imala ArtDeco bazu a na lijevom Coastal Scents. 


VS.


O CS bazi sam već pisala. No,moram priznati da sam tek gledajući slike shvatila da ova baza i nije ono što se meni činilo.  Naime, od kad ju imam bilo je hladno vrijeme, tek je ovaj vikend bio topliji i baza je pala na testu. Iako su jedna i druga baza su izdržale bez problema kad je u pitanju nakupljanje sjenila u pregibu kapka, ipak je sjenilo na kojem je bila Coastal Scents baza nakon 8,5 sati puno više izgubilo na intenzitetu. Doduše, zadnjih dana sam primijetila da je sa bazom iz tubice počela izlaziti i neka vodenasta tekućina, ali nisam mislila da će to utjecat na nju. Moje isprike za ranije pohvale ove baze, izgleda da sam njeno pravo lice otkrila tek sada! No slike swatcheva su me s druge strane iznenadile, pogledajte zašto!






Da ih moram poredati rekla bi ovako:
1.       UDPP
2.       E.l.f.
3.       ArtDeco
4.       Coastal Scents

Kod nas je jedino dostupna ArtDeco baza (cijena je oko 50 kn) i zato je to kod nas najčešća baza. No, ako imate pay pal preporučam e.l.f. za 3 funte. Kod nas (Sephora) se može kupiti i Too Faced baza koja iznimno hvaljena (cijena je oko 110 kn). Na vama je da odlučite.
I za kraj još malo slika bazi, te sjenila na bazama. I ono što sam već najavila, iznenađenje! Pogledajte zašto!


 Za ovu sliku je bilo jako teško dobiti pravo svjetlo, pa da pomognem - UDPP je najmanje vidljiva, e.l.f. ima moć prekrivanja i time ujednačavanja kože, CS je lagano vidljiva a ArtDeco koja se na slici najmanje vidi ima i najviše shimmera u sebi.

Od svih baza je na kraju sjenilo bilo najintenzivnije na CS bazi. Ali je očito da je i efekt najbrže splasnuo.

Bilo bi zanimljivo ponovit ovo sve za par mjeseci kad zatopli, jer tada masni kapci divljaju. Moram se sjetiti. J

Imate li još koju bazu za preporučit?


Broj komentara: 9:

  1. Hvala na recenziji :D usporedila si odličan izbor :D
    Ja cu u roku par dana usporediti UDPP i NYX
    volim NYX white primer sada ga češče koristim nego UDPP i također cu usporediti Two faced eye primer :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Imaš NYX!?! Odlično! Dugo me već zanima ta baza! Baš me zanimaju usporedbe!

    Drago mi je da sam pomogla i žao mi što sam toliko čekala da to napravim jer sam ideju za ovo dobila još u 9 mj! Samo što tada nisam imala CS bazu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehe, već sam lagano počela štediti pare za CS bazu nakon tvoje recenzije i sad si me pokolebala. ;) Hmm, da onda ipak uzmem ArtDeco? Jer imam istu stvar ko i ti, premasne kapke pa ako će i na meni raditi posao ovako dobro kao i tebi, trebalo bi se isplatiti. Kako god bilo, odlična ali odlična recenzija!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. joj, pa ja sam grozna, uopće ne koristim bazu... meni za to služi tekući puder... al većinu dana nosim samo olovku, sjenila više koristim za večer, a svako može izdržati par sati bez baze...
    možda jednom i to dođe na red :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Simply - iskreno, čekaj da CopyCat napravi recenziju TF baze i NYX, ali od mojih ti preporučam e.l.f. za malo novaca dobiješ jako puno!

    Nail crazy - srećom nemaš masne kapke, kao ja. ja ne mogu zamisliti sjenilo bez baze,jer bi mi za pol sata sav trud otišao u pregibe kapa!

    OdgovoriIzbriši
  6. Također, masnih sam kapaka i skroz sam zadovoljna sa elf mineralnim primerom, želja mi je bila probat Urban Decay ali nakon ovog tvog posta, ne vidim ništa strašno veliku razliku, a cijena je itekako različita. Plus kad se sjetim koliko je tubica od UD nepristupačna pa pola proizvoda ne dohvatiš, moj favorit je i dalje Elf.

    OdgovoriIzbriši
  7. Znači, da moram probati ELF bazu. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. slažem se! svi su sa njom zadovoljni!

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlična usporedba! ;)
    Koristim ArtDeco bazu od 5.mj, svakodnevno, i nisam još ni pola potrošila. Jako sam zadovoljna -> dostupna je, prihvatljive cijene i zadovoljava moje potrebe. No, tvoja usporedba je defnitivno korisna i da nemam ni jednu bazu, čitala bi ju svaki dan dok se ne bi odlučila za idealnu bazu za mene :D

    OdgovoriIzbriši