10. svi 2016.

Baby Handling



S prvim posjetom Twinkle Spa i upoznavanjem s Teom znala sam da ćemo Janu vrlo brzo dovesti Tei ne bi li naučili Baby handling. Ne, ovo nije još jedan pomodan trend, u pitanju pravilan je način vježbanja, podizanja i spuštanja djeteta koji pospješuje rast i razvoj djeteta.

Unatoč činjenici da je Jana rođena mjesec dana ranije ona s ničim nije zaostajala s bebama rođenim u terminu, osim što je prvih 10-ak dana bila malo uspavanija, što nije ništa neobično. A mi smo kao i svaki roditelji željeli prve mjesece njenog života maksimalno iskoristiti u smjeru pravilnog razvoja i vježbati s njom. Napominjem, ovo je bio samo dodatak njenom razvoju, ali dodatak koji nikako ne može škoditi, dapače, uvelike pomaže razvoju i preporučljiv je. Nakon što je doktor Milošević pregledao kukiće i potvrdio da su školski primjer, krenuli smo s Teom na privatnu edukaciju Baby hendlinga.

Prije nego krenem u priču o Baby hendlingu, želim vas usmjeriti na neke važne odluke. Naime, mi smo se odlučili za rad s Teom jer u nju imamo maksimalno povjerenje. Tijekom trudnoće Tea je znala odgovor na svako moje pitanje koji je bio suvisao, znala me smiriti i usmjeriti u pravi smjer. No, prije svega Tea je prvo meni, a onda i suprugu, sjela na prvu. Svi smo posebno osjetljivi kad su djeca u pitanju, pa je to ono na što treba usmjeriti pažnju. Iako na YT imate puno videa o Baby handlingu, ipak vam preporučujem barem nekoliko termina vježbanja sa stručnom osobom,jer radi se o djetetu i ovo nije stvar koju bi preporučila da se isključvo uči online. Mi smo s Teo vježbali pokrete koje je ona nadzirala i odmah reagirala ukoliko je nešto bilo krivo. Djeca nisu baš toliko krhka koliko se čine, ali njihova muskulatura nije ni dovoljno čvrsta da može podnijeti naše greške. Također, skup malih greškica se itekako može osjetiti u kasnijem razvoju kod djece. I zato, odvojite vrijeme i odite stručnoj osobi, a YT neka bude samo podsjetnik.

S Baby handlingom se može krenuti već od samog rođenja djeteta. Vježbe se prilagođavaju dobi djeteta, no ono što se posebno naglašava da svakom djetetu treba pristupiti individualno. Osim vježbica kojima nas je Tea podučila (prvenstveno pravilno podizanje djeteta, vježba, masaža), usmjerila nas je i na sljedeće razvojne korake koji se moraju dešavati ne bi li pratili da li je s Janinim razvojem sve u redu. Kako se Jana približava 3 mjesecu i svakim danom je sve aktivnijia i aktivnija, ubrzo ćemo opet posjetiti Teu ne bi li naučili što dalje.

Lagala bi kad bi rekla da smo se odmah prebacili na taj sistem vježbanja, podizanja djeteta,...trebalo nam je i stalno se podsjećali prvih dana. Međutim kad se naviknete postaje normalno. 

Teu možete pronaći u Twinkle SPA.


Prakticirate li Baby handling?

Nema komentara:

Objavi komentar