6. velj 2016.

Druga strana života…baby room decor


Ovaj vikend smo se odlučili primiti posla oko preuređenja stana i prilagođavanja za dolazak naše curice. Ovaj vikend. Kada sam ja debelo ušla u 8 mj. Od svih dana do sada. Ne ostavljajte takve stvari za 8 mjesec trudnoće. Jer u 8 mjesecu vam je trbuh već zaista velik. Umorni ste. Opet se javljaju one emocije iz prvog tromjesečja. Sve vam je teško. Teške ste sami sebi. I svaki posao koji radite traje barem duplo duže nego što bi inače trajao.

Uglavnom, mi smo jučer krenuli s organizacijom. Počeli smo s našom robom, jer moramo isprazniti ladičar zbog njenih stvari. Kako sam odmah iskoristila trenutak da napravim i čistku mislim da će se posao ormara protegnuti na cijeli vikend, jer želim pregledati robu, proslijediti dalje što više ne nosim ili se samo podsjetiti što imam u ormaru. Drugi veliki i ključni korak koji smo napravili je dolazak majstora da nam pogleda vrata i savjetuje nas. Naime, moramo umjesto klasičnih staviti klizna vrata ne bi li dobili mjesta u sobi i bez ovog koraka ne možemo krenuti s konkretnijom realizacijom. Bilo bi izvrsno da odemo pogledati (i naručiti) i prednjice za kuhinjske ormare, jer eto 1,5 godinu koliko smo u stanu to nismo stigli napraviti.

Nemam puno mogućnosti za velike promjene u sobi, ali mogu se poigrati detaljima. Još jednom je moj prijatelj Google bio u akciji gdje sam pronašla inspiraciju za detalje koje ću raditi. Naravno, ako si date malo truda, na Facebooku ćete naći puno stranica koje nude svakakve divne stvari za klince, ali ja volim DIY projekte pa sam odlučila sve sama raditi. Za vas sam pripremila malu galeriju detalja.


Ako dijete nema svoju sobu u kojoj se do krajnjih granica kreativnosti možete igrati s uređenjem, već će biti s vama i želite mu dati neki osoban kutak, detaljni na zidu su izvrsni za to. Vjerojatno ćete tako nešto naći u Ikei ili možete sami izraditi. Odaberite kombinaciju boju i moja preporuka je, nemojte se držati klasične roze i plave, bezbroj je mogućnosti. 




U zadnje vrijeme me uhvatila manija oblaka i vjerujem da ću se baciti u takav neki projekt. 



Ukrasi na zidu su odličan detalj koji može osvježiti čak i najjednostavniju sobu. Zadnjih godinu dana su posebno popularne zastavice u raznim bojama koje možete također sami napraviti. 


Ili umjesto zastavica na običnu špagu malim kvačicama objesite slike. 





Zidovi su također vrlo zahvalni za detalje. Danas postoje genijalne naljepnice i tepate koji će sobi pružiti osobnost. Ako ne nađete ono šta tražite uvijek možete dati izraditi nešto posebno za vas. Da, to je skuplja varijanta, ali kada govorimo o višegodišnjoj investiciji, onda to više i nije tako visoka cijena. Ne zaboravite da puno toga možete sami izraditi, posebno ako je dovoljno uzeti malo boje i kist u ruke. Internet vrvi od tutorijala i ideja.


Izvor

Izvor

3D ukrasi još su jedan poseban detalj u sobi. Iako gotovo svako dijete ima mobil, ovakvi ukrasi daju poseban touch cijeloj sobi.

 

A što sam ja izabrala? Pa nisam još potpuno sigurna (osim oblaka, ako mi uspije), ali svakako ću s vama podijeliti kada sve završim.

Love,
Ana

2 komentara:

  1. Meni je posljednji mjesec trudnoće bio najproduktivniji i najfrenetičniji. Noć uoči odlaska u bolnicu sam šivala kao luda jer sam baš taj projekt morala hitno dovršiti.
    Kad mi je doktor rekao da moram ostati na promatranju doslovce sam plakala jer je bilo još tolikoj toga što sam željela personalizirati/dekorirati/sašiti prije nego se bebac rodi. Toliko o hormonima.
    Kritičan slučaj gniježđenja. Na kraju unatoč superkul detalja kojim sam uredila njegovu sobu,malac ne mrda iz moga kreveta. :) Nadam se kako u u ovoj trudnoći biti uravnoteženija. Ali gledam ove tvoje slike i već mi se po glavi roje nove ideje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam osjećaj da mene cijeli život hvata faza gnjiježđenja jer stalno nešto moram završiti :-)
      Na kraju mi se čini da sve to radimo za sebe, njima je i tako važno samo da ih volimo i da su nahranjeni i čisti!

      Izbriši