8. pro 2015.

Vichy Normaderm linija za kožu sklonu nepravilnostima


Oduvijek trudnicama govore da blistaju, a ja sam to podrazumijevala pod prekrasnom kožom. Kožom bez nepravilnosti i mana. Narodno vjerovanje je da je to slučaj kada nosiš dečke,kod djevojčica je drugačije. Moja koža je u trudnoći probujala nepravilnostima i aknama i imala sam s  njom više problema nego što sam mogla zamisliti da ću ikada imati. Kada mi je na adresu stigao paket Vichy Normaderm linije bio je to spas u zadnji čas. A ujedno i prva Vichy linija s kojom sam se u potpunosti sprijateljila.

Posebnost ove linije je što je namijenjena zrelijoj koži sklonoj nepravilnostima. Ako je vaša koža takva, obratite pažnju na ovu liniju, jer sredstva za čišćenje lica namijenjena mladima neće postići takve rezultate, ipak se koža s godinama uvelike mijenja.


Losion za čišćenje lica vrlo često mi je zamijenio gel za čišćenje lica u danima kada sam bila doma i bez trunka šminke, te sam kožu doslovno samo prebrisala njime. U početku sam samo njega koristila (i BB kremu) jer sam testirala druge proizvode i ovo je prvi losion/tonik za kojem mogu reći da zaista djeluje! Nanosila sam ga ujutro i navečer i on je korak kojeg nikada nisam preskočila i zbog njega se moja koža preporodila! Očistio mi je lice i uklonio aknice i ono najvažnije, drži mi kožu pod kontrolom. Ovaj losion obećaje smanjenje proširenih pora, međutim, obzirom da puno ulažem u aparaturu i njegu kože, s time nemam problema pa vam ni ne mogu potvrditi djeluje li u tom smjeru.


Dnevna krema dolazi u tubici na pritisak i obećaju 24 sata hidratacije kože. Ukoliko vaša koža ima nepravilnosti, pigmentacijske mrlje, proširene pore, mastan sjaj ili beživotan ten, ovo je krema za vas. Sadrži salicilnu kiselinu i uspješno se bori protiv nepravilnosti. Krema je lagane teksture i brzo se upija u kožu što ju čini odličnom bazom za makeup. Imam osjećaj kao da na licu ostaje lagani film, ali ne onaj koji mi je inače 'gušio' kožu, već toliko lagan da diše, ali i štiti kožu. Ne bi niti za dnevnu niti noćnu kremu rekla da daju koži 24 satnu hidrataciju, jer u danima naglog prijelaza vremenskog razdoblja mi je koža reagirala i na dijelovima postajala dehidrirana. Tako da sam u određenim danima morala pojačati hidrataciju.


Noćna krema (night  detox) ima za mrvicu gušću teksturu od dnevne kreme, te za razliku od nje dolazi u tubici na stisak. Karakteristika ove kreme je da je to pročišćujuća noćna njega s aktivnim sastojcima (Perlit + apsorbirajuće čestice) koje uklanjanju višak sebuma tijekom noći. A sastojci Eprulinea + LHA + Heper + Salicilna kiselina, smanjuju nečistoće te odstranjuju nepravilnosti. Moj dojam o kremi je da je ovo rijetka noćna krema s kojom se moja koža slaže. Baš kao i dnevna ostavlja tanki film na koži,dok sama koža istovremeno diše. Zaista nisam primijetila višak sebuma na koži ujutro, baš kao i obećaju. No, opet ću se vratiti na hidrataciju. I jednoj i drugoj kremi nedostaje hidratacije pa sam u određenim periodima morala posezati za dodatnim izvorima.


Nešto što me nikada nije razočaralo kod Vichya je BB krema. Njihove BB kreme mi zaista pašu i dugo sam bila vjerna isključivo Idealiji. Ako ste u potrazi za BB kremom laganog toniranja (moguća je nadogradnja do srednjeg), a ujedno i želite aktivno brinuti o vašoj koži ova je krema idealan odabir. Sadrži zaštitni faktor 16, koji nije visok, ali će aktivno brinuti o vašoj koži. Nijansa koju ja imam je medium shade i trenutno mi je pretamna, pa za nastavak korištenja čeka prve proljetne zrake sunca i tamniji ten.

Prije/Poslije

Linija me oduševila, jer je pokazala rezultate. Minus svakako ide nedostatku hidratacije koji je meni osobno iznimno važan. Iako sam ga nadoknadila na druge načine, voljela bi da sam sve dobila u jednom proizvodu.
Također cijela linija ima dosta jak svježi miris koji vrl brz ishladi. 


Vichy proizvode pronađite u odabranim ljekarnama!

Koji je vaš omiljeni Vichy proizvod?

*PR uzorak

Love,
Ana

4 komentara:

  1. i ja se sama borim s trudničkim prištićima po licu i znam kako je to koma :( dobila sam savjet jedne farmaceutkinje da ne koristim ništa što ima benzoil-peroksid i salicilnu kiselinu u preparatima za akne, hidroksi kiseline, ali i retinol (metabolizira se u retinoičnu kiselinu koja može biti štetna), parabene, bisfenol a i ftalate. oh joy!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se raspitivala oko sastojaka i to su zaista tako male količine da bi mogle naštetiti. Retnol se slažem da obavezno treba izbjegavati. Je li ti rekla što preporučuje za zamjenu?

      Izbriši
  2. Evo, copy-paste :)
    "Kratkotrajno možete koristiti proizvode Effaclar (La Roche Posay) ili Dermopurifyer (Eucerin). Vrlo učinkovit i sasvim neškodljiv je preparat Daily microfoliant (Dermalogica), enzimski prah na bazi rižinih mekinja za mikrofolijaciju mrtvih stanica kože. Problemi s kožom koji nastanu u trudnoći, uz pravilnu prehranu i dosta tekućine ionako će uskoro nestati"...
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Effeclar proizvodi su mi super i dugo sam ih koristila, ali valjda se koža navikla i prestali su djelovati. A Dermatologica i ja se nikako ne volimo. Baš mi ne paše ta linija. Hvala na savjetima:-*

      Izbriši