2. pro 2015.

Essie: Grow richer, Millionails, First base & Let it shine



Moj ljubav prema essiju nije tajna i to je jedan od rijetkih brendova za čiji bi lak za nokte dala toliko novaca. S vama ću podijeliti 4 kratke recenzije o kako ih ja zovem 'preparativnim' lakovima za nokte.


Prvi sam kupila Grow richer, još prije 2 godine. Bio je u Bipi na akciji (primijetiti ćete tanku četkicu) i sa pune cijene je bio snižen na 50-ak kuna. Sjećam se dobro jer ovo je prevagnulo u mojoj ljubavi prema essiju i što se mojih noktiju tiče, ovo je najbolje uloženih 50-ak kuna u njih. Grow richer je obećao brži rast noktiju za 37% u 5 dana, a u tom periodu su mi nokti pucali kao ludi i njega sam vidjela kao spas. Osim bržeg rasta obećavao je i čvršće nokte. Krenula sam s mazanjem i šokirala sam se kad sam shvatila da su mi nokti zaista brže narasli. Trebalo je 2,3 tjedna da i potpuno ojačaju. Iako su ojačali, oni nisu postali kruti, jer to bi opet završilo kontraefektom. Odnosno, opet bi pucali. Ovaj lak im je dao elastičnost uz istovremenu čvrstoću i zaista brži rast. Uz povremene prekide kada ga zamijenim s nekim drugim, Grow richer je moj omiljeni 'preparativni' lak za nokte i baza za nokte. Efekt črvstoće i rasta noktiju ostaje još tjednima i nakon što se prestane koristiti. 


Alternativa Grow richeru bio bi Millionails*. Iz essija obećaju manje lomljive nokte, otporne na pucanja i listanje te vidljivo čvršće. Lak je obogaćen željezom i zaštitnim vlaknima.  Lagala bi kad bi rekla da ne djeluje na nokte kao što je rečeno u deklaraciji, ali, do prvih rezultata sam došla tek kroz 4+ tjedna redovnog korištenja. Također, Grow richer mi se pokazao kao bolja baza za lak za nokte. Nemojte da vas zavara mliječni izgled laka, on je na noktima potpuno proziran. Millionails je odlična zamjena za Grow richer, ali meni nikako prvi izbor.


First base* bazni je lak koji pruža glatku podlogu za nanošenje laka u boji, otporan je na ljuštenje i osigurava bolju zaštitu. Od danas 4 predstavljena laka za nokte, ovaj lak me jedini razočarao. On kao baza mi nije pokazao nikakve bolje rezultate kada sam lakirala lak za nokte s njim u odnosu bez njega. Klasičan bazni lak, ali po ničemu poseban da bi ga preporučila kupiti.


Nadlak Let it shine* daje vašim noktima briljantni sjaj i zaštitni sloj koji sprečava skidanje laka za nokte. Sadrži polimere, blistava ulja i smolu. Ovaj nadlak daje zaista genijalni sjaj i u kombinaciji s Grow richer ili Millionails zaista pokazuje razliku (osim kod Bahama mama). U kombinaciji s First base mi se s ničim nije posebno istaknuo u rezultatima, odnosno trajnosti. Uz ovaj nadlak mi nokti zaista dobe predivan sjaj i manikura mi izdrži po 5 dana.

Volite li essie 'preparativne' lakove za nokte? Koji je vaš prijedlog?

Cijena: oko 80 kn
Dostupnost: dm, Bipa i Muller

*PR uzorak

Love,

Ana

2 komentara:

  1. Imam sva 3 i stvarno su odlicni-traju dugo,ne osuse se odmah (mislim u bocici)i sto je najvaznije meni su top upravo za ono cemu su namijenjeni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, odlično si zamijetila- ne suše se. Kako me essie razmmazio s time, čudno mi je da se bilo koji lak osuši.

      Izbriši