10. pro 2015.

DIY božićni poklon


Znam da nisam jedina kada kažem da volim homemade poklone. Iako svi uvijek imamo nešto na listi želja što se ne može napraviti vlastitim rukama, upravo takvi pokloni mi napune srce svaki puta kada ih primim.  Ove godine sam se i ja odlučila prikloniti DIY pokretu i napravit DIY poklone za drage mi ljude.


Prvi korak bio je pečenje nekoliko vrsta keksa koji savršeno opisuju blagdansku atmosferu. Njihova prednost je što mogu stajati i do 2 tjedna te ih možete napraviti i nekoliko dana ranije. A drugi korak je bila izrada kutije.


Moram priznati da sam se jako bojala ovog koraka, jer nikada  nisam pokušala nešto takvo napraviti. No, sami postupak je jako jednostavan, jedino od vas traži preciznost. Za materijal sam odabrala rebrasti karton (kupljen u lokalnoj papirnici). Nakon izmjere sam napravila nacrt koji je uključivao mogućnost da jedan karton iskoristim za dvije kutijice. S nacrtom budite jako oprezni vodeći se ono starom 'dvaput mjeri, jednom reži', jer nema povratka. Prilikom crtanja nacrta vodite se činjenicom da se stranice moraju i međusobno spojiti pa izrežite 'jezike' kojima ćete spojiti stranice. Također, kutija moram imati i poklopac, pa ne zaboravite i njega.


Jednom kad izrežete sve nacrte, vrijeme je za spajanje svih stranica, osim naravno poklopca. Sve eventualne nedostatke popravite i to je to. Vaša kutijica je gotova. U nju stavite papir (ili maramicu, ja sam koristila 'svileni' papir) na koji ćete stavljati kekse. Ne zaboravite na papir i s gornje strane.

Vanjsko ukrašavanje kutije prepuštam vama. A što se mene tiče, koristila sam glinamol , špagu u crvenoj boji te papir za personalizirane poruke. Glinamol sam razvaljala vrlo tanko, jer nisam imala vremena za sušenje. I izrezivala zvjezdice u 2 veličine. Izrezala sam ih dosta jer ću ih koristiti za drugi projekt. Trebalo je još samo napisati poruke i ukrasiti papir.  




Lagat ću ako ću reći da je evo brzinski DIY, jer ipak treba ispeći kekse, precizno izmjeriti,….ali apsolutno vrijedi svake sekunde truda jer su reakcije bila divne!


Nadam se da vam je ideja zanimljiva za poklon!

Love,
Ana

Broj komentara: 14:

  1. Stvarno kreativna ideja. Super je <3
    Moram pokušati da napravim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga:-* Ako ćeš ih napraviti, obavezno mi pošalji slikice da vidim kako ti je ispalo :-)

      Izbriši
  2. Odlično izgleda draga!! Predivne kutijice sa fenomenalnim sadržajem!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, sadržaj ih je sve posebno razveselio :-)

      Izbriši
  3. Jako slatko, kreativno :)
    Najbolji su takvi pokloni za Božić, čak i ako imamo novaca, uvijek je ovako nešto slade :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, ovi pokloni imaju drugu, posebniju vrijednost!

      Izbriši
  4. sve skupa izgleda prekrasno, razrađeno do posljednjeg detalja :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga ;-) ideja se danima kuhala u meni!

      Izbriši
  5. jao gdje si kupila ove ful male kalupiće zvijezdice? baš bi radila kolačiće koji umjesto kruga imaju zvijezdicu u sredini

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukrala sam mami :-) Ali to su toliko stari kalupi da ni ona više ne zna gdje ih je kupila.

      Izbriši
  6. Krasna ideja :)
    Prošle godine smo muž i ja pekli kolačiće za naše obitelji i bližnje, jedino što sam bila lijena raditi kutije sama pa smo kupili one limene božićne za keksiće :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da mi nisu ispale dobro ove kutije, druga opcija je bila limene, ali srećom pa mi je uspio kompletan DIY projekt:-)

      Izbriši
  7. Super su ovakvi pokloni i svake godine pecem (obicno vise vrsta kolacica)i svi uz klasican poklon dobiju i diy varijantu...volim izraditi i nesto od nakita kao poklon i stvarno mogu reci da se uvijek vise svi vesele ovoj vrsti pokloncica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi kojima sam poklnila su se oduševili tako da te potpuno razumijem kad kažeš da se svi vesele ovoj vrsti poklončića!

      Izbriši