22. stu 2015.

Paula's Choice 'The nude mattes' paleta sjenila


Prije nego krenem s recenzijom isprike zbog slika! Zbog nedavnih problema s kompom ostala sam  bez dijela podataka, među ostalim i bez slika ove palete. Umjesto netaknute palete slikala sam već korištenu, obzirom da je imam od siječnja.

Nude sjenila nikada dosta. A kvalitetnih mat nude sjenila još manje. Danas vam predstavljam jednu baznu nude paletu u kojoj ćete naći sjenila koja pristaju svim putima. Iako paleta u nazivu nosi ime 'mattes', jedna nijansa je frozen finiša.


Ova paleta sadrži sjenila koja možemo podijeliti u nekoliko skupina prema 'funkciji'. Prva dva sjenila su savršena baza (cream i beige), jer neutraliziraju kapak, dok je pink sugar divan za unutarnji kut oka jer prekasno otvori pogled ili na područje ispod obrva ukoliko ga volite jače naglasiti i naravno na sam kapak. Cafe le lait (hladan ton), tan (neutralni i svijetli) i chestnut (topli ton) su predivne nijanse koje nanosimo na pregib. Dok ostala 3 sjenila (Clay, plum taupe & gunmetal grey) nanosimo klasičnim plosnatim kistom na kapak, sa zadnjim trima nijansama (chocolate truffle, coffee i onyx) u paleti ćemo izvrsno istaknuti i definirati vanjski kut oka ili liniju uz donji kapak.




Pigmentacija & blendanje. Najproblematičnija područja kod mat sjenila. Ova sjenila imaju odličnu pigmentaciju i to u svom punom smislu riječi. Odlično se blendaju, nanose i jednom kada se 'smjeste' na kapak ne miču se satima (uvijek koristim bazu) niti što se intenziteta tiče niti povlačenja u pregib. Sjenila se lako doziraju ovisno o željenom intenzitetu. 

S paletom je dolazi i kist od sintetičke dlake, koji je plosnati i izvrstan je za ovaj tip sjenila. Kako su ova mat sjenila dosta tvrde teksture (ponekad mat sjenila  su kredaste teksture zbog čega su polutvrdi kistovi idealni za njih), ovakav tvrdi sintetički kist idealan je za njih.


Ambalaža je kartonska što samu zadnje vrijeme primijetila da mnogi uzimaju kao minus. Minus je što se teže čisti od metalne ili plastične, ali mene osobno ne smeta jer je karton tvrd i kvalitetan te nemam bojazni da će se udubiti. U skoro godinu dana koliko je imam nema niti jedno oštećenje. A i volim posegnuti na vlažnim maramicama, micelarnom i higijenskim štapićima i svako toliko detaljno očistiti svu kozmetiku (OCD u meni nikada ne miruje :-) ) Na poklopcu su nalazi ogledalo koje uvijek dobro dođe. A sama sjenila su prekrivena s plastičnim 'papirom' koji štiti ogledalo od mrvica sjenila.


Ukupna količina sjenila 12 g, 12 x 1 g. čini vam se malo, no to je zaista ogromna količina. Toliko sam čekala s recenzijom da  je paleta u međuvremenu izašla iz prodaje (u pitanju je bila LE kolekcija). Htjela sam ju recenzirati da vas upoznam s kvalitetom Paula's Choice dekorative,  jer   kod ovog brenda naglasak je uvijek na preparativi. Sada kod njih škicam divnu paletu rumenila/za       konturiranje/highlighter  koja je izvrsna za kit!


Cijena palete je bila oko 300 (max 350 kn). Za slučaj da negdje naletite na koji preostali primjerak svakako obratite pažnju na ovu paletu jer ju vrijedi imati u svojoj kolekciji!

Volite li nude sjenila? Koja je vaša omiljena nude paleta?

Love,

4 komentara:

  1. Ja obožavam nude sjenila, ona su mi najdraža. Upravo završavam recenziju jedne nude palete za sutra. Drago mi je čuti da su sjenila mat pošto nisam veliki fan šljokica. Sve su nijanse super, jako mi se sviđaju. Super post :)

    Valentina from fashionwithvalentina.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nude sjenila su baza svake kozmeitčke torbice! Veselim se tvom postu!

      Izbriši
  2. Nude sjenila nikad dosta. Mada bih ja voljela da ima više shimmerastih nijansi u ovoj al ok je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kod mene je baš obrnuto, shimmerastih imam dosta pa sam htjela nadopuniti s mat paletom!

      Izbriši