28. stu 2015.

MNY color tattoo Creamy Mattes (#91 i #97) vs. MAC Paint pot


Zadnjih tjedana je Maybelline opet preuzeo riječ u beauty sferi svojim odličnim novitetom -  Color Tattoo Creamy Mattes sjenilima. Već ste kod mnogo kolegica mogli pročitati riječi hvale za ova sjenila i ja se pridružujem, jer su zaista genijalna. No, vjerujem da vas mnoge zanima jesu li odlična zamjena za MAC Paint potove?


Za početak nekoliko riječi o CT. S mat finišem možete pronaći 4 nijanse, a ja ću vam danas predstaviti dvije: Creme De Rose #91 i Vintage Plum #97. Creme De Rose je nude nijansa rozog podtona koja je izvrsna kao baza za kapak, ali i za pojačanje pigmentacije sjenila i kao baza za sjenilo, ali i baza za neutralizaciju kapka. Vintage Plum je divna ljubičasta zagasita nijansa, jednakih karakteristika kao prije spomenuta nijansa, samo što je ona pogodnija i za nanošenje samostalno i idealan za brzinski make up.



Iako su nijanse odlične, nisu nijanse ono što je mnoge osvojilo kod ovih sjenila. Osvojila ih je genijalna kvaliteta. Moji masni kapci do sada nisu uspjeli preživjeti dan bez baze za sjenilo. Čak niti CT inančice u shimmer nijansama nisu bile idealne za moj kapak bez baze. No ovo je sasvim druga formula, jer ovo je prvo sjenilo ikada da je na mojim kapcima ostalo cijeli dan bez imalo sakupljanja u pregibu! I još sam se navečer mučila skinuti ga. S ovim sjenilima treba jako brzo raditi, jer jednom kad se fiksiraju na kapku, ona se ne miču satima. Pod satima mislim na 12 sati koliko sam ih ja maksimalno testirala u jednom danu, što je pristojna satnica. Opet, ostavit će vam dovoljno vremena da ih izblendate prema želji.


Pigmentiranost je odlična i posebno se dobro ističe na tamnoj nijansi (#97). A svaku nijansu je moguće i nadograditi. Kako imam hiperpigmentaciju na kapku, Creme De Rose mi nije uspjela potpuno neutralizirati kapak (čak niti s nadogradnjom), no moram uzeti u obzir činjenicu da je ovo hladna nijansa i da je efekt puno bolji s toplim tonovima. S druge strane mi je dovoljno neutralizirala da sam mogla nanijeti sjenilo i da nije bila prevelika razlika između dva kapka. Vjerujem da bilo kojem promatraču ta razlika ne bi bila toliko vidljiva, ali mi sami na sebi vidimo najviše mana.



I sada najvažnije pitanje: MNY CT vs. MAC PP! Na swatchu ćete moći vidjeti veliku razliku u samoj teksturi. MAC PP je puno kremastiji, odlično prekriva (neutralizira kapak, u pitanju je nijansa Soft Ochre), no meni se već nakon 2 sata počinje sakupljati u pregibu. MAC moram isključivo koristiti uz bazu za kapke, s time da mi najbolje rezultate pokazuje Cargova baza. MNY prednost ide zbog cijene, dostupnosti (sve drogerije) i fiksiranosti. Iako bi najbolja usporedna bila kada bi koristila MNY CT slične nijanse kao MAC Soft Ochre (a nisam ju kupila zbog nepotrebnog gomilanja), mislim da mi su mi već ova dva sjenila dovoljno pokazala da je MNY napravio genijalan proizvod i drago mi je da je dostupan kod nas. Imate li tihu patnju za MAC PP, zavirite na MNY police i umjesto 1 kupite 3 proizvoda!

Cijena: 41, 90 kn

Dostupnost: drogerije

Jeste li isprobali MNY Color Tattoo Creamy mattes sjenila?

Love,
Ana

2 komentara:

  1. Vintage Plum mi se jako sviđa, morat ću i ja ovih dana svratiti do dm-a. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. gordana sinjerisiječnja 03, 2016

    Moram priznati da nisam imala prilike isprobati ih

    OdgovoriIzbriši