29. stu 2015.

DIY Adventski kalendar


Ove godine sam si zadala cilj: posvetiti se maksimalno uređenju stana za Božić. Iduće godine, kada se naša družina poveća na broj 3 sumnjam da će mi ostat toliko vremena za  dekoriranje. 

Kada se odlučim na bilo kakav DIY projekt uvijek pregledam sve u stanu što mogu iskoristiti ne bi li smanjila što je više investiciju. A same investicije volim svesti na minimum ili ako i uložim u njih, onda želim da su mi dugotrajne.

Moj adventski kalendar neće skrivati slatka iznenađenja. Zapravo, neće imati nikakva iznenađenja. Čemu se boriti s genijalnim kalendarima koji sadrže prefine čokoladice? Moja želja je bilo napraviti nešto sasvim drugačije. I evo rezultata!


Za ovaj kalendar će vam trebati:

  1. Nanizane, oslikane, kvačice za adventski kalendar (Kik, 24,90 kn)
  2. Papir prema želji (bilježnica, Kik, 8 kn)
  3. Ženski rokovnik za inspiracijske rečenice
  4. Škare koje režu razne oblike (Muller, davno sam ih kupila pa ne znam cijenu)
  5. Ljepilo sa šljokicama
  6. Glitter lakovi za nokte
  7. Ukrasi za bor (drveni ukrasi i cimet su kupljeni u Prosvjeti)
  8. Trakice raznih dezena (Prosvjeta)
  9. Bušač papira u obliku pahuljice
  10. & ostali ukrasi koji vam padnu na pamet tokom izrade!



Cijeli postupak je vrlo jednostavan, samo iziskuje vrijeme i malo truda i puno mašte. Pozitivne rečenice sam ispisivala na male papiriće, obrezivala rubove i ukrašavala lakovima za nokte koji su ostavili dojam pahuljica. Datumi na kalendaru označavaju tjedne trudnoće. Osim pozitivnih rečenica pojedine dane sam ispunila svime karakterističnim za ovo vrijeme: borom, poklonima, pismom djedu Božičnjaku,…ali sam neke papiriće ostavila praznima s ciljem da upišemo neku posebnu misao dana ili neki događaj.






Super je kod ovog kalendara što ga mogu ponovo i ponovo iskoristiti. Sljedeće godine će to vjerojatno biti neka druga tema kojom ću ga popuniti. 

Kako vam se sviđa moj uradak?

Love,
Ana

4 komentara: