27. velj 2014.

Beauty Wars: kreme za ruke

20140226_141010
Zima je onaj dio godine kada se aktivno bavim svojim rukama, jer prirodno suhe zahtijevaju da ih stalno mažem. Kada su kreme u pitanju jako sam zahtjeva. Ne samo za ruke već i za lice i tijelo. No, danasću se usredotočiti za ruke jer od kreme očekujem da mi njeguje ruke, bude regenerativna, da hrani ruke ali da one ne budu masne. Također, moram imati osjećaj čistih ruku, jer neke kreme ostavljaju neki film na rukama zbog kojih ih odmah imam potrebu ići oprati. Danas vam predstavljam 4 kreme za ruke, različitog cjenovnog ranga.

20140226_141024
Ilirija 48 protective hand cream kultna je krema na našem tržištu. Nešto kao plava Nivea u svijetu. Također, ovo je jedna od jeftinijih krema na tržištu jer se vrlo često može naći na akciji za samo 10-ak kn. Kremu sam kupila jesenas i puno sam očekivala jer su prošlu zimu sve frendice pričale o njoj. Međutim,jako me razočarala. Dakle, dok je još bila jesen, nije biti niti hladno ova krema mi nije kožu održavala hidratantnom. Ono što mi se svidjelo kod nje je njena baza u kojoj se jako osjeti voda i odaje dojam čistih ruku. Jako se brzo upija u kožu, ali i njeno djelovanje tako dugo traje.
Ambalaža je old school što je meni preslatko. Tubica (metal/aliminij –šta li je već) obojana je rozom, plavom i bijelom dok je čep plastični bijeli. Tubica se lijepo savija tako da proizvod možete potpuno iskoristiti. Ima ova krema svojih pluseva, ali onaj moj najvažniji faktor je podbacila. No, ako su vam ruke malo manje suhe, ovo je izvrsna krema za malo novaca. Meni je to kremica za torbicu, kad mi ne stane niti jedna veća.
Cijena: oko10-15 kn/50 ml
Ocjena: 2,5/5
20140226_141044
La Roche – Posay Cicaplast mains* krema dio je Cicaplast linije. Cicaplast linija poznata je po svom regenerativnom svojstvu i to je definitivno najveći plus ove kreme. Ako ste za razliku od mene ažurni u mazanju ruku onda to ne poznajete, ali ako niste onda znate kako vam ruke mogu popucati od zime i čestog pranja ruku (život bez perilice za suđe je muka). Ova krema doslovno regenerira kožu iz temelja preko noći. Potrebno je jako malo kreme za obje ruke (malo veće zrno graška) tako da će vam tubica trajat mjesecima.
Mi vam u obitelji imamo jedan običaj, kad se netko sa nečim oduševi onda to svi moraju imati. Tako i kod nas svi imaju ovu kremu. Međutim, ova krema ima jednu manu, a to je cijena. Cijena od skoro 60 kn je dosta visoka za kremu koja bi mnoge mogla odbiti. I to joj je jedina mana. Ambalaža je klasična plastična tubica, nije pretvrda pa ju se može iskoristiti do kraja. Dizajn je klasičan LRP bijelo plavi i meni je drag, jer odiše čistoćom.
Cijena: 58 kn/50 ml
Ocjena: 4,7/5
20140226_141107
Olival hidratantna krema za ruke i nokte s lavandom*. Olival se ove zime probudio i jako sam sretna zbog toga. Od onih sam ljudi koji obožavaju svoju zemlju, koliko god nam je u rasulu. I upravo kad vidim da netko u rasulu ustraje, ja sam oduševljena. Olival je jedan od njih. Kremica je sa uljem lavande koje se osjeti, ali miris brzo ishlapi. Nekom će možda biti preintenzivan, ali ja sam naučena na njega jer moji roditelji uzgajaju lavandu. Krema se lijepo upija u ruke, hidratizira ali nema produženo djelovanje. Nije poput Ilija kreme, ipak traje dulje, ali potrebno je redovito obnavljanje kroz dan. Za razliku od svoje sestrinske krema, nema regenerativno djelovanje.
Amabalaža je divna. Olival se konačno probudio predstavio nam prekrasne kremice divne ambalaže. Jednostavno, umjereno i divno. Plastična tubica oslikama ljubičastom i plavom. Ovo je jedan srednji rang krema kakve su najčešće na tržištu, ali ima veliki plus kada je omjer cijene i količine.
Cijena:9,99 kn /75ml
Ocjena: 4/5
20140226_141057
Olival Koncentrat krema za ruke i nokte s lavandom.* Znate kad za nešto čista srca kažete best buy? E ova krema je upravo to. Krema je gusta i potrebno je jako malo. Razmazuje se bez problema. Za razliku od sestrinske kreme miris lavande se dulje osjeti, što nekim može biti problem, ali meni je veliki plus jer je divan. No, ono što ovu kremu čini best buy proizvodom u ovoj kategoriji je njeno regenrativno djelovanje koje sam osjetila i kod LRP Cicplast mains kreme za ruke. Samo je ova krema puno jefitnija.
Ambalaža je plastična tubica srebrno sive boje. Oslikana je s lavandom i ispisana crnim slovima. Plastika u obje kreme nije prečvrsta tako da je moguće proizvod iskoristiti do kraja. Vjerujem da ste osjetili moje oduševljenje u tekstu, ali moram još jednom ponoviti: obožavam ju!
Cijena:19,99 kn /50ml
Ocjena: 5/5
*PR uzorak
Koja je vaša omiljena krema za ruke?
Love,
Maybe






















Broj komentara: 18:

  1. lijepe recenzije. Ja sam ove godine koristila samo afroditinu kremu za ruke i to tek sad predkraj zime...nešto mi ruke nisu bile suhe, za razliku od lica, ali možda je i zato što stalno mažem lice pa i ruke budu njegovane posredno:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sretnica! Moja je koža toliko suha da je to grozno!

      Izbriši
  2. Nema druge, očito Olival moram isprobati :) Čula sam i vidjela toliko pozitivnih komentara za tu kremu da ne mogu odoljeti :D Od navedenih sam koristila 48-icu i bila mi je dobra, a moju HG kremu Cien SOS iz Lidla su očito izbacili iz asortimana, tako da mi treba adekvatna zamjena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno ga stavi na WL za sljedeću kupnju!

      Izbriši
  3. I ja imam vječite borbe s kremama za ruke. Trenutno koristim Neutrogeninu kremu. Cijena joj je oko 35-40 kn. Olival još nisam probala, a po tvojoj recenziji i spoznaji da očito imamo slične proleme s rukama, morat ću ju prvom prilikom isprobat. Problem bi jedino mogao biti miris lavande koji mi nikako ne leži. Ružno za reć/napisat, al ponekad mi i želudac zaigra na taj miris

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije nimalo ružno i razumijem te, jer je jako intenzivan miris i ne paše mnogima. I meni, kada imamo berbu lavande bude muka od njega.

      Izbriši
  4. Joj ovaj Olival me već dugo mami... Imam onu klasičnu plavu verziju i odliičnaaa mi je, tako da jedva čekam da je potrošim i isprobam ovu sa lavandom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam čitati o tvojim dojmovima <3

      Izbriši
  5. LRP i Olival lavandu (ukoliko nije intezivnog mirisa) moram kupiti i uvjeriti se i sama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lavanda se baš osjeti pa svakako prvo probaj kremicu prije nego kupiš.

      Izbriši
  6. Odlične recenzije! Kad vidim kremu 48 sjeti me na djetinjstvo :) Od Olival kozmetike još nisam ništa probala, ali mogla bih početi baš s kremom za ruke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda ti svakako preporučujem da kreneš od koncetrata:)

      Izbriši
  7. Nemaš pojma koliko uživam čitajući dobro o Olivalu. Nemam nikakve veze s njima, ali mi je drago što se netko dobrim proizvodima probija na tržište! Cicaplast moram probati. Nismo familija, ali svejedno ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da isto razmišljamo, jer ja sam zaista presretna zbog njih! Cicaplast je izvrstan, sada je vrijeme da se proširi i izvan familije:)

      Izbriši
  8. Mihneta Sojkicveljače 28, 2014

    Sve u svemu,svaka od ovih krema je dobra na svoj nacin,prvu sam i sama koristila ali nisam bila posebno zadovoljna...Trenutno koristim Neutrogena kremu za ruke,mada imam i jednu iz Avona,i Dahlia kremu...mada je uglavnom moj izbor Neutrogena ,i kad su u pitanju losioni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neutrogena je izvrsna, posebno za suhu kožu, ali kod mene nikako da dođe na red da ju kupim.
      Svaki proizvod ima svoje i pluseve i minuse, samo je omjer različit:)

      Izbriši
  9. Gordana Mandić Čotra

    Koristim Neutrogenu jer je idealna za jako suhu kožu. Kada je koža ispucala, crvena i peče.... Znam koristiti i Nivea kremu za ruke koja je isto dobra. Imam i od Oriflame kremu koja jako lijepo miriši i nije tako ni loša za svakodnevnu upotrebu kada ruke nisu jako oštećene.

    OdgovoriIzbriši
  10. Olivalov koncentrat sigurno kupujem-baš mi se sviđa po tvom opisu

    OdgovoriIzbriši