1. velj 2014.

Beauty Wars: dvofazni skidači makeup-a

20140201_154351
Prvi Beauty Wars je izazvao veliku čitanost i zanimanje. A i komentari su bili jako pozitivini. Ne mogu vam garantirati da će BW ići u nekim redovnom razdoblju, niti da će uvijek biti tako puno proizvoda kao u BW: micelarne otopine (razlog je i financijski i skladištenje), ali obećajem da neću odustati.
Danas predstavlja 3 dvofazna skidača. Treći među njima je Balein koji sam godinama koristila. Iako ga trenutno ne koristim, a zbog količine skidača nisam htjela raditi još jednu zalihu, prenijet ću samo iskustvo. Kako sam mu godinama bila vjerna, znam ga u dušuSmile

20140201_154505
Bourjois Express eye makeup remover. Na deklaraciji piše da je to losion za uklanjanje šminke. U dvije faze uklanja šminku oko očiju, uključujući i vodootpornu maskaru. Nježan je i osvježavajući, njeguje trepavice i osjetljivu kožu oko očiju. Ne sadrži ulje. Velika je razlika u količini komponenti te se teško spajaju.
Mogu potvrditi da stvarno dobro skida šminku. Nije baš jedna potez u pitanju, niti je ekstra nježan,ali je učinkovit. Područje ispod donjih trepavica sam morala posebno još čistiti higijenskim štapićem a i šminka sa očiju nije nestajala u trenu. Iako piše da ne sadrži ulje, koža mi je ipak ostajala lagano masnjikava nakon njega. A ja ne volim taj osjećaj i to je glavni razlog zašto sam prešla na micelarne.
Ambalaža je slatka. Tanka, promjerom ali širinom zaobljena ambalaža. S njom se događa ono što sam čitala da se dešava: kuglica sa poklopca je otpala na prvom otvaranju. Vidim u tome manu jer je sada jako teško otvoriti poklopac. Otvor je prevelik pa mi redovito ili previše iscuri ili šprice po kupaoni. A nikako ne volim uzaludno bacanje proizvoda. Skidač je dostupan u drogerijama. Odnos cijene, količine i kvalitete je sasvim solidan. Više mana mi ima ambalaža nego sam proizvod.
Cijena: oko 30 kn/200 ml.
Ocjena: 3,7/5
20140201_154431
Clarins Instant eye makeup remover*. Dobila sam ga u obliku testera. Dugo sam se pitala zašto ga toliko hvale. Mislim da sam shvatila nakon prvog doticanja blazinice i kože. Ovaj skidač savršeno skida šminku. Ali ne samo to, koža nakon njega nema uopće trag masnoće. Nisam imala niti najmanju potrebu proći sa hidrolatom po licu ne bi li skinula ostatak masnoće prije pranja lica. Nisam mislila da ću to ikada reći, ali ovo je apsolutno najbolji skidač šminke koji sam imala i apsolutno mi je draži od svake micelarne.
Iako ja imam tester od svega 30 ml, full size proizvod dolazi u količini od 125ml. Ambalaža je vrlo jednostavna. Valjkasta plastična bočica, koja je prozirna. Čep je bijeli. Rupica nije prevelika pa je moguće lako dozirati koliko proizvoda želite na blazinici. A komponente su podjednake količine i izvrsno se spajaju. Clarins svakako spada u viši rang, zbog čega je i cijena viša. Bez obzira na taj omjer, svakako ću je staviti na svoju posebnu WL proizvoda na koju idu provjereno dobri proizvodi i koje ću ponovo kupiti nakon što potrošim zalihe.
Cijena:22€/125 ml (Jagodica)
Ocjena: 5/5

Balea dvofazni skidač. Definitivno je jedan od najpoznatijih drogerijskih skidača šminke i to s razlogom. Za male novce skida šminku bez imalo problema, neovisno je li vodootporna ili nije. Kupila sam do sada sigurno 10-ak bočica ali razlog zašto sam se makla od njega je njegova premasna formula. Ako mi gel nije bio dovoljno jak, lice mi je i nakon pranja ostajalo masno. Pa sam morala ponavljati postupak. Dva puta tretirati lice za redom nije baš poželjno, tako da unatoč izvrsnom omjeru cijene i kvalitete, meni je prisjeo.
Ambalaža je jednostavna, plosnata prozirna bočica. Rupica je odlične veličine pa je doziranje vrlo precizno.
Cijena: 15,90/100 ml
Ocjena: 3/5
*PR uzorak
Koji je vaš omiljeni dvofazni skidač? Jedno kada potrošim sve zalihe skidača da isprobam nešto novoSmile
Love,
Maybe


















Broj komentara: 19:

  1. Od navedih probala sam samo Balein, solidan proizvod! Iako sam nedavno od cimerice probala My face (takav neki naziv) odstranjivač, na prvu mi se čini da je čak bolji od Baleinog, tako da ću ga vjerojatno uzeti za probu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. My Face je Bipin. Nisam probala pa se svakako veselim recenziji.

      Izbriši
  2. Imam ovaj Bourjoisov i iskustva su mi identična tvojima: obavi posao, ostavlja masnjikav trag, al ne skine baš u jednom potezu sve. Radije onda koristim svoj uljni homemade skidač po Babuškinom receptu. I isto mi se strgala kuglica na vrhu, haha bit će je jako osjetljiv :(

    ova druga dva nisam probala, velim, sama si radim uljne skidače pa mi se ne daju novci, koliko god jeftini bili ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Trenutno koristim balein- zbog cijene, a i nisam primjetila da mi je premasan. Prije toga sam koristila od Green line clear active dvofazni, skroz ok. Nakon dvofaznog prodjem lice micelarnom pa tek onda umivalicom, tako da mi ustvari nije ni bitno dali je masnjikav proizvod ili ne, kad sve maknem. A jako bi voljela probati i lorealov.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovisi o koži. Moja je mješovita pa masnoću jako osjetim. Zato je meni micelarna spas:)

      Izbriši
  4. I ja sam samo isprobala Balein i slažem se dobar je al i meni je smetao trag koji ostavlja :/ Tereza

    OdgovoriIzbriši
  5. Najbolji ikada bio mi je Sephorin dvofazni - to je nešto presavršeno. Nisam isprobala niti jedan od ovih, a trenutno koristim Garnierov koji mi je tak-tak.

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš me zanimalo kakav je ovaj Bourjoisov, puno si pomogla, hvala :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Imala sam dvofazni jedino od Nivee,i nije me se nesto dojmio,ostavljao mi je masan trag,a to nikako ne volim.Zato sam se vratila micelarnoj.
    Btw,kupila sam onu Corine de farme na tvoju preporuku i zadovoljna sam kako skida sminku,i dobar omjer je cijene i kolicine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam pmogla recenzijom i da si zadovoljna:)

      Izbriši
  8. Super post! :) Imala sam samo Balein dvofazni i bio je ok, ali ništa više od toga :) Trenutno sam na micelarnoj koja obavi sve i multifunkcionalna je pa ju sigurno neću tako skoro zamijeniti nečim. Ali svakako je dobro znati ponudu dvofaznih skidača i njuhovu paralelenu recenziju. Super ideja za rubriku postova, jedva čekam sljedeći :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez obzira na moć dvofaznih i meni su micelarne savršen omjer cijene i kvalitete!
      Nadam se da će ti se i idući svidjeti:)

      Izbriši
    2. Slažem se, micelarne su baš idealan proizvod, multifunkcionalan. Trenutno sam na bioderminoj, iako sam isprobala i LRP micelarnu, Bioderma je moj favorit. Kupim ono veliko pakiranje i mirna sam duže vremena. Volim ju i možda tek kad mi malo dosadi, isprobam tvoje prijedloge iz prošlih "beauty ratova" ;)

      Izbriši
    3. Nakon nje svakako perporučujem CDF ako ti ova dosadi:)

      Izbriši
  9. Ja sam isprobala alverde dvofazni skidac...kao i balein ostavlja za sobom previse masnoce koju je tesko ukloniti...nisam bila previše oduševljena...sad imam micelarnu otopinu od garniera i prezadovoljna sam! Odlično uklanja make-up i koža nakon upotrebe je meka na dodir i nije masna :)

    OdgovoriIzbriši