7. tra 2012.

DIY stalak za nakit

Zadnja 2 dana dana sam skroz inspirirana kad je u pitanju uređenje sobe. Točnije, traženje boljih lokacija za stare stvari. Moja najveća muka kad je preslagivanje u pitanju je nakit. Nikako da nađem konačno rješenje za sve svoje probleme. Danas sam ipak našla praktična i pregledna rješenja za ostatak naušnica i lančiće. Ostaju još samo narukvice. Mislim da će njih ipak biti riješenje eBay.

DIY 1. Stalak za lančiće i broševe.

CAM_0858

Prvo što vam treba su 2 komada stiropora, držač kuhinjskih salveta, skalpel, super ljepilo, traka za zalijepiti (nema na slici), olovka, škare, materijal prema želji, ravnalo.

CAM_0859

Na sredini stiropora iscrtajte krug.

CAM_0860

Zaljepite sa super ljepilom, a ako vam se čini preslabo, kao meni, obljepite sa samoljepljivom trakom.

CAM_0861

Znam da bi logično bio to sve pobojati, ali jednostavnije je sve prevući materijalom. Ne bi li si olakšala muke, zadnju stranu sam samo pričvrstila pribadačama.I one za memo ploče će biti sasvim ok! Vjerujte mi, ne vidi se gdje pogriješite (jer je iza) a rješenje je najjednostavnije moguće.

CAM_0862

Poslažite nakit prema želji. Na stalak sam stavila osim lančića i broševe. Sve je pregledno i ne petlja se :-)CAM_0865

U stvarnosti, nije pretjerano stabilno tako da sam ga stavile između zida i police da se pridržava.

CAM_0876

DIY 2. Stalak za naušnice. Davno sam radila ove stalke za naušnice. No, i dalje sam imala punu ladicu naušnica koje su tražile bolje mjesto. CAM_0867

Imam običaj sakupljati i čuvati. To nije loše jer ti uvijek može zatrebati, ali i loše je jer stalno imaš previše svega. Tako sam 2 godine čuvala pregrade iz mog kozmetičkog kofera. Danas mi je tek palo na pamet da bi to mogli biti odlični stalci za nakit. Sa skalperom sam izrezala utore. Stavila super ljepilo (obožavam tu stvarčicu) i to je bilo to!

CAM_0869

CAM_0871

Za kraj slika starijih stalaka za nakit!CAM_0874 Odajte mi tajnu, kako vi skladišitite nakit?

Love,

Maybe

23 komentara:

  1. Baš sam neki dan napravila stalak za narukvice, jer sam shvatila da imam narukvica za koje ni ne znam, stajale su posvuda, a sad su fino na stalku :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isti problem je i kod mene! moram nešto napraviti po tom pitanju!

      Izbriši
  2. Baš sam i ja ovih dana sortirala nakit. Što se tiče ogrlica, za njih sam kupila plastičnu vješalicu za odjeću i naljepila ju s unutarnje strane vrata od ormara, za naušnice imam stalak sa ebaya, a za one male i za vrijedniji nakit, njih držim u kutijicama, ili u zdjelici s poklopcem. Mogla bih i ja poslikati kako to sve skupa izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo sa vješalicom je supergenijalna ideja! lupam se po glavi što se ne sjetih toga ranije. idem odmah zalijepiti vješalicu na vrata, hvala ti! :*

      Izbriši
    2. Persa svakako poslikaj.
      Ja sam do nedavno držala na vješalici,ali ono koju dobiješ u kemijskoj, pa sam ju kombinirkama zgužvala da ne pada. Ali mi je ovo ipak praktičnije.

      Izbriši
  3. Bravo Ano! Ovo mi se sviđa itekako! <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam sebi napravila stalak za naušnice, a planiram i jedan za ogrlice... i imam jedno pitanje koje nije vezano za post pa te molim da mi pomogneš :) Dočekala sam da e.l.f. ima free shipping sada ovih par dana za Uskrs pa da li mi ovdje koristimo ovaj kod za EU? Hvala i sve najbolje za Uskrs!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super slatko! Ja imam hrpu ukrasnih kutijica u kojima stalno premecem nakit i jednu "veliku sluzbenu drvenu kutiju" ali nikad dovoljno mjesta.

    La Kat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam i taj sistem, ali mi je falilo preglednosti!

      Izbriši
  6. Lepo je ovo ovako videti u sobi devojke, ali ja to vise volim da drzim zasticeno od prasine, po kutijicama. :]

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve se to da oprati! Dok je pregledno, ne brine me prašina!

      Izbriši
    2. A meni smeta jako pa zato. :/

      Izbriši
  7. Dobra je ideja oko prvog tutorijala, samo bi to trebalo patentirati tako da bude stabilno i čvršće. Doduše, da imam toliko lančića i svega kao ti, sigurno bi nešto skemijala, ali zasad držim svoje narukvice i lančiće (koje skoro nikad ne nosim) u kutijici, a naušnice sam sve pozabadala na stiropornu ploču i to onak golu, bijelu, bez ičega. Meni se tak činilo najjednostavnije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još sam u smišljanju procesa učvršćivanja, zato sam stavila između zida i police.

      Izbriši
  8. kako cute ideja :) a ja sam ih sve posebno odvojila tako da ima 5 ili 6 kutija za nakit :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala:-) mene je ta kombinacija u kutijama ubijala jer nisam imala pojma što imam.

      Izbriši
  9. Sjajna ideja ljubi! :) <3 Love it!

    OdgovoriIzbriši
  10. super su mi! pogotovo oni ko slike na kraju! ali ja obožaaavaaam kutijice i škrinjice tak da imam par drvenih u kojima je sve :)

    OdgovoriIzbriši
  11. prstenje u kutiji na stolu (to mi je obavezan nakit pa treba bit uvijek dostupan), lančići na kukicama naljepljeni s unutrašnje strane ormarskih vrata, naušnice na stiroporu, isto u ormaru ;-D
    ne volim ti ja puno tih đinđa vani naslagano, ja bih bila najsretnija kad bi sve plohe u kući bile čiste i prazne ;-D

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovo je sjajna ideja,hvala. Ja sam naušnice povjesila po nekakvom starom stalku za šaličie koji je od filigrana i preslatko mi izgleda.

    OdgovoriIzbriši