14. velj 2012.

Quick tip: Kako vratiti sjaj kistovima?

Ponekad je sa kistova teško skinuti sve što smo stavili na  njega. Posebno ako radite kombinaciju kremasto pa na isti kist nešto puderasto. Kad su u pitanju kistovi od umjetne dlake to je doslovno cement koji se uvuče u dlaku i ne izlazi van.

page

Neki dan sam imala isti problem sa svojim P86. Volim ga prvo koristit za korektor pa sa njime nanijeti transparentn puder. Kako se nakon 3 pranja boja dlake nije vraćala na izvornu boju, odlučila sam se poslužiti starim trikom za vraćanje sjaja kadi ili pločicama.

U zdjelicu sam stavila malo alkoholnog octa i sode bikarbone. Pričekala koji trenutak da se pjena spusti i umetnula kist, promućkala ga i to je to! Na kraju još jedno šamponiranje da “ubijem” miris alkoholnog octa! 

Hoćete li u istoj situaciji isprobati ovaj savjet?

Hvala vam što ste svratili!

Love,

Maybe

Broj komentara: 10:

  1. ooo daaa to mi treba...ja ih inaće perem u maski za kosu...ali teško je skinut tamna sjenila...tako da obavezno ću ovo probat...

    OdgovoriIzbriši
  2. Super savjet, baš ti hvala! Sigurno probam

    OdgovoriIzbriši
  3. vidiš, pametna si ti... zadnjih par dana sam primjetila da mi je ovaj veliki za puder počeo malo drugačije mirisat, ocat će to sigurno sredit... hvala na ideji :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je savjet! A inače se alkoholni ocat i soda bikarbona mogu koristiti za različite svrhe, pogotovo su dobri za čišćenje kada se želi smanjiti uporaba raznih štetnih kemikalija :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super savjet. Imam ih par od pudera koje koliko god prala ne silazi boja. Danas ovo isprobavam :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Koristan savet, upamtiću ga pa čim bude zatrebalo svakako će mi značiti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ocat je mrak stvar :) stvarno je super za ciscenje svega..ja ga npr koristim kad krecimo doma, krec se tako lako skida, par laganih poteza i to je to :)
    i sad u uredu je pod kaos, kak je vani posipano sve puno soli, pod je pun mrlja..ocat u toplu vodu i milina, sve ode ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. http://makeupmaja.blogspot.com/

    totalno jednostavno...samo bojim se dali bi se mogle unistiti dlacice??

    OdgovoriIzbriši