23. velj 2012.

Piling tjemena kose

Ovaj post ste trebali čitati u subotu. Dovršila sam ga u busu za Novi Sad, ali moj laptop i njihov net ne funkcioniraju. A nije došlo ni od sjedinjena sa laptopima. No, kako je ovdje u međuvremenu zasjalo Sunce, a u mojoj glavi proljeće počinje 1.3., a proljeće znači čišćenje, evo jednog posta vezanog uz to. I da, nisam se zeznula, danas stvarno pišem o pilingu tjemena.   

Već sam vam dala do znanja da mi je Desssange otkriće godine i da ih obožavam. A sada ću vam otkriti još jedan detalj zašto ih obožavam. Neki dan, Jozo mi je predložio piling kose. Već mi je prije spominjao ga i iako sam pretpostavila da je stvar super tek sam se sada odlučila na tu avanturu.

CAM_0641

Zašto piling tjemena. Naime, naše tjeme baš kao i naša koža treba temeljito čišćenje. Kod kose je slučaj da se treba očistiti od previše silikona koji su sastojci većine šampona. Iako sam se zadnjih par mjeseci potajno nadala da tako nešto postoji, nisam mislila da nešto tako zaista i postoji. Sada dok pišem post, čitam i njihov službeni tekst koji kaže: “Kosa ima svoj potpuni volumen i ležernost a vlasište je očišćeno”. I stvarno ne lažu. Promjenu sam osjetila već na sušenju kose, a nakon što je isfenirana nisam joj se prestala diviti. Meka, lepršava, glatka, osvježena. Što ne bi bilo ništa posebno da moja kosa nije sve potpuno suprotno – gusta, teška, gruba, ravna, bez volumena. U biti jednom riječju dosadna! Sada je sasvim druga priča. Eto, čak je i moj dragi prijetio koliko je mekša! Trebam li reći išta više?

Nego da vas malo detaljnije upoznam sa tretmanima dragocjene zemlje. Postoji nekoliko tretmana. malahit, bakar, zlatno, biser i srebro,a primljenjuju se ovisno o vašem tipu kose, vlasišta i problemu. Za mene su pripremili tretman zlato, jer je mi je tjeme bilo suho i sa malo prhuti. A cijeli tretman je strašno jednostavan,prvi dio tretmana se radi na radnom mjestu frizera a u bazenu kao klasično pranje. Ništa se ne mrvi, a uz dragocjenu zemlju se umiješa i šampon tako da sa time imate i prvo pranje.

CAM_0649

Evo kako je izgledao moj tretman. Prvo se na cijelu dužinu kose nanese laminaria, koja vlaži kosu te štiti dužinu i vrhove. Zatim se u zdjelici pomiješa dragocjena zemlja i šampon. Moja dragocjena zemlja je bila zlato koja ima za funkciju njegovat vlasište koje je izloženo raznim štetnim utjecajima.

CAM_0643

Sve se istuče pjenjačom i u velikim razdeljcima se nanosi na vlasište.

CAM_0645

Nakon što se obuhvati cijelo vlasište, umasira se nekoliko minuta (Lea to radi toliko savršeno da sam se sva ježila od ugode, hvala Lea :-)) i zatim se ispire.

CAM_0654

Znam da sad sigurno mislite, koliko to košta. Iznenadit ćete se. Ovaj tretman vam je uključen u cijenu prilikom šišanja u Estetic Uvema Dessange. Taj dio me posebno oduševio, jer ovo nije njega koja je nedostižna, već njega za koju ćete izdvojiti samo malo više vremena nego za obično šamponiranje. Naime, cijeli tretman traje svega 10 minuta a vaša kosa vam je tjednima još zahvalna.

A sad još jedna bolja stvar u cijloj priči. Već pripremljen tretman možete kupiti i to ne po nekoj prenapuhanoj cijeni, već po cijeni od 149 kn za 200 ml! Kad uzmete  obzir da prilikom većih problem vlasišta, tretman morate ponoviti 5x za redom, a nakon toga samo jednom tjedno, a ukoliko nema većih problema vlasišta dovoljno ga je radit jednom tjedno, tada znate da će vam trajat barem 7,8 mjeseci.

Tkođer, ovaj tretman ne zamjenjuje masku za kosu, već ima učinak prvenstaveno na vaše tjeme.

Želite li da vam o svakoj vrsti zemlje pišem detaljije?

Hoćete li isprobati ovaj tretman?

Hvala vam što ste svratili!

Nadam se da vam se svidjelo!

Love,

Maybe

Broj komentara: 14:

  1. jako zanimljivo moram priznati :O zanima me jer pomaze to u sprijecavanju nastanka peruti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, potpuno sam to zaborvaila spomenuti! Da, meni je već nakon prvog retmana nestala ali zaista nisam imala veikih problema sa njom. Kod težih slučajeva, treba ponoviti prvu kuru 5 puta za redom.

      Izbriši
  2. Ovo mi došlo u pravi čas, jer mi tjeme od kape, suhog zraka i fena naprosto vapi za nečim ovakvim!!! Jel postoje neke prirodne alternative za nas kojima je ovo malo daleko?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. na žalost ne, odmah sam pitala!

      Izbriši
    2. Prvo sam se zapitala:piling kose, hm da ona nije nešto pobrkala! :D Ali mislim da bi i meni ovaj tretman dobro došao jer je i moja kosa jako dosadna! Daleko sam od Zg pa ga vjerojatno neću isprobati.

      Izbriši
  3. ovo zvuči zanimljivo :D ja imam problema s vlasištem jer mi se otkidaju veliki komadi suhe prhuti, pogotovo nakon ljeta i zimi, i nikako da se tog riješim... imala sam nekog limitiranog uspjeha kad sam mazala tjeme maslinovim uljem, ali to nije skinulo oštećeni sloj, nego samo popravljalo štetu =/ piši o detaljima! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. i meni treba piling vlasišta... čisto da uživam dok to netko radi ;-D

    OdgovoriIzbriši
  5. Je li se ovo kupuje samo u njihovom salonu?

    OdgovoriIzbriši
  6. ajme ovo je strava....nakon dugo godina napokon sam se vratila svojoj prirodnoj kosi i nenamjeravam se farbati sve dok neshvatim da sam zbilja osjedila...moja kosa isto treba malo zivota jer ovi vremenski uvjeti joj skode...ovo stvarno odlicno zvuci...rado bi procitala detalje i za ostale vrste zemlje :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Ubrzo postovi i o ostalim vrstama drgocjene zemlje:-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Vrlo rado bih ga isprobala ali kao i josipa24 sam daleko od Zg, tako da čisto sumnjam da ću ga isprobati ://

    OdgovoriIzbriši
  9. Obuhvaćaju li tretmani i teža stanja vlasišta, npr. seboreju? Konkretno me zanima o seboreičnom vlasištu, postoji li mogućnost opadanja kose? Ovo je jako interesantno, piši više! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jel ima to kod nas u Slavoniji, ako netko zna :D

    I zna li netko kako da se rješim suhe peruti imam užasne kraste po glavi od peruti i probala sam svašta, ali ništa ne pomaže :/

    OdgovoriIzbriši