30. sij 2012.

e.l.f. day to night beauty-on-to-go paleta recenzija, swatch & dupe

Prije nekog vremena mogli ste pogledati preview ove palete. Sad je vrijeme za recenzije i swatcheve ali i EOTD sa svakom od paleta.

CAM_0490 Unatoč tome što ćete na e.l.f. stranici pod ponudom ove palete vidjeti da piše 3 u 1 , dobit ćete 2 palete a treće je kutijica za jednu od njih. Dakle, ideja im i nije neka. Kamo sa drugom je prvi problem sa kojim sam se susrela. Na kraju ćete vidjeti riješenje koje sam našla.

IMG_0154

Day paleta je paleta načinjena od 10 sjenila u smeđe zlatnim nijansama. Teksture su mat, shimmr i sedef. Mat sjenila su standardno kod e.l.f.a grozna. Doduše, u ovo paleti, prvo sjenilo je mat i sasvim je ok. No zadnje, sivoljubičasto je koma, da bi imalo vidjeli boju nanosila sam ju u 3 sloja.

IMG_0156

Svi swatchevi su rađeni bez baze. Kao što je to i inače slučaj kof e.l.f.a, shimmer sjenila se truse pa su i najpigmentiranija. Kvaliteta sjenila je prosječna. I iako sam ljubitelj smeđih nijansi, nije me ova paleta oduševila pretjerano.

IMG_0153

Uz sjenila u paleti se nalaze i sjajila i rumenilo. Jedino što me oduševilo kod ovog dijela palete je tamnije sjajilo, koje je, za razliku od drugog, vidljivo na usnama. Nude sjajio daje više sjaj. Rumenilo je namijenjeno za jako blijede cure, jer osim što je strašno slabo pigmentirano (na slici skroz desno) ono je toliko svjetlo da osim funkcije highlightera mu ne vidim drugu, barem kad sam ja u pitanju.IMG_0157

Ovo treće, jedva vidljivo je rumenilo :-)IMG_0158

I jedan klasičan dnevni make up sa ovom paletom sjneila!page

Night paleta je klasična smokey paleta. Meni osobno draža od Day palete. Osim bijele (druga s lijeva) koja je jako loše pigmentirana (nanesena u 3 nanosa) ostala su manje više ok pigmentirana. Opet se ponavlja klasična priča, ako su shimmer, onda se truse pa možete pokupiti više sjenila a samim time je i pigmentiranije. No, nemojte tresti sjenilo jer će vam se ispasti sa kista.IMG_0169

IMG_0159

Među najpigmetiranijiama u ovoj paleti je rumenilo, a kojim morate biti jako oprezni i zahvatiti ga u minimalnim količinama i dobro istrljati na ruci, prije nego ga nesete. Dakle, e.l.f. je sa ovim rumenilo ipak pokazao da može napraviti nešto kvalitetno, pigmentirano, i nije mi jasno zašto i inače ne radi sjenila/rumenila po ovoj recepturi?

IMG_0170

U ovoja paleti su m oduševila i sjajila, posebno ovo tamnije jer je savršeno na usnama! U dva sloja je boja potpuna. IMG_0164

Zadnje, crno sjenilo je moj favorit. Obožavam ga i vrlo često posežem za njim.IMG_0165

  Također, ovo sjenilo je dupe Urban Decay sjenilu “creep”. Kvalitetom  nisu isti, ali cjenom ćete dobiti 2 palete za 1 sjenilo (odprilike)!

IMG_0168

   I jedan dnevni make up sa ovom paletom!page16

I na kraju rješenje za ovu paletu. Kutija u kojoj su palete došle, sam spojila u jednu. Jednu za dnu, a drugu, veću rupu u kojoj je bila kutija za poklopac.

CAM_0562

CAM_0563

Cijena palete je 3,5 GFB na akciji a inače 7 GBP što puno previše!

Sjenila su prosječne kvalitete, bez baze ne nestaju u trenu sa kapka.

Iskreno, mene nije pretjerano oduševila i što ju duže imam manje posežem za njom. Mislim da je ipak bolje zaobići ju:-)

Jeste li kupili ovu paletu? Hoćete li ju kupiti nakon ove recnzije?

Hvala vam što ste svratili!

Love,

Maybe

Broj komentara: 5:

  1. Ja sam osvojila 6u1 paletu,i oduševljena sam sa sjenilim,rumenilima i sjajilima :)) ...isto tako problem gdje sa paletama sam rješila u DM-a..imaju one kesice za zamrzavanje sa zatvaračem od 1l,tako da u jednu stane 5 paleta a jedna ide u kutiju koja se dobije sa paletama ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepo izgleda na slikama, ali zaobilazim njihove palete.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična recenzija, mislim da ću ipak zaobići ovu paletu! Mislim da u ovom slučaju vrijedi ona koliko para toliko muzike! Svakako je bolje uložiti malo više novaca u neku kvalitetniju paletu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bokic :)) pratim te vec neko vrijeme svida mi se svi tvoji postovi,odlicni su...Ako ti nije problem da proviris u moj blog "nova sam" i daa ako hoces slobodno budi moj sljedbenik.http://makeupmaja.blogspot.com/ ... Ako ti nije problem isto tak svojim sljedbenicima prosljedis moj blog tako da i oni mogu vidjeti i pratiti moj rad. :))) hvala ti od srca :)

    OdgovoriIzbriši