16. stu 2011.

Jedna godina i jedan dan zajedno….

Prije više od godinu gana kad sam razmišljala počet ponovo pisati ili ne, borila sam se sa hrpom demona u sebi. Nisam imala niti znanja niti hrabrosti kao danas. Tada je bilo, čini mi se, upola manje blogerica, ali opet, bojala sam se početi.

Počela sam jer mi je nedostajalo pisanje. Volim to raditi, pišem sebi za dušu i dokle god to radim tako bilo bi mi žao odustati. I danas mi se javljaju demoni u glavi, i drago mi je zbog toga jer zbog toga cijenim i svoje kolegice i trudim se biti bolja, više istraživati, naučit,.. moram isto tako biti iskrena sa vama, mislila sam odustat zbog obaveza, ali dogodio se klik koji je sve to promijenio. Kako na faksu imam zaista puno obaveza, nisam više stizala držati ritam pisanja. Istovremeno učim po 3 ispita (prvi je prošao uspješno J), spremam se za neke buduće projekte, ali onda ste mi svi vi koji rijetko komentirate, ali i oni koji češće ostavljaju svoj glas u komentarima napisali divne stvari u darivanju. Očekivala sam možda tek nekoliko ispunjenih „kućica“ u kojem ste mogli ostaviti svoje mišljenje iako vam to nije donosilo nikakve dodatne ulaze niti je bilo postavljeno pitanje.

Ne bi imalo smisla sve to prepričavati, najbolje je da sami pročitate neke od njih….

“sviđa mi se kako komuniciraš s ljudima. Zaista se trudiš biti detaljna i objektivna:))...“

„Nastavi sa odlicnim radom :) Znam da si rekla da nemas mnogo vremena za blog, ali ja moram priznati da mi je velika zelja da nadjes vremena i da ovaj blog nastavi da zivi, jer mi je jedan od omiljenih :)“

 

„Zaslužila si sve čitatelje koje imaš, i koji će nadolaziti! Samo tako nastavi!“

 

„Čestitam prvi rođendan bloga koji je dosada postao i više nego uspješan tako da se nadam da će u budućnosti ići samo na još bolje. :)“

 

„Prije par mjeseci otkrila sam tvoj blog i oduševila se! Obožavam tvoje tutoriale o šminkanju, mnoge sam i sama isprobala te favorite mjeseca! Sretan rođendan! :)“

 

„Draga, divno pišeš i obožavam tvoje članke. Nadam se da ćeš nas još dugooo uveseljati i učiti sa svojim postovima i videima. I da naravo da čestitam na 1. blogorođendanu. :) Puno pozdrava i pusa :)“

 

„želim ti se zahvaliti jer sam prateći tvoj blog otkrila mnogo zanimljivih make up stvarčica, za koje nisam ni znala da postoje..baze, primeri, fiksatori, Sigmini kistići..

Prije sam koristila puno skupe kozmetike, preparativne i dekorativne, ali prateći tvoj blog otkrila sam da nije sve u cijeni :)) Ima puno odličnih stavri koje nisu preskupe..Balein Aqua serum, lavandin hidrolat, Pantene aqua light sprej za kosu(mogla bi do sutra nabrajati :) ) su postali preparati bez kojih ne mogu zamisliti dan!

Hvala ti što nesebično dijeliš svoje znanje,ali i vrijeme svima koji prate tvoj blog!

Samo tako nastavi! Puno nas je koji te pratimo i uživamo u tvojim savjetima!

:*“

„Mislim da imaš predivni, inspirirajući blog na kojeg često odem naći pokoji savjet. samo tako nastavi :)))“

„Heiii Ana

Ja sam __(ime sam namjerno maknula da zaštitim privatnost) i imam 15 godina. Tvoj blog pratim već duže vremena(skoro pa 1 god.) i ti si meni poput profesora koi mi predaje o make upu.Uspoređujem te s profesorom zato što prije nego sam počela pratiti tvoj blog ja sam bila klinka koja je sve i svašta radila sa svojim licem i bojama. Bilo je tu jarko plavih sjenila na mojim smeđim očima, u isto vrijeme naglašenih i usana i očiju, ma uglavnom svega i svačega.Jednog dana sam naletila na tvoj video na YT i ti si me totalno oduševila.Mislim da sam počela sa videima o konturiranju lica i to je bila prva kap znanja o šminkanju koju si mi ti dala. Nakon tog videa pogledala sam sve ostale koje si do tad napravila i od tog dana ja pratim tvoj blog.Nevjerojatno, ali istinito šminkanje je definitivno postala moja najbolja antistres terapija.Moje prijateljice kad vide da sam ljutaili iznervirana, daju mi šminku jer znaju da je to jedini način da me smire.Ovim putem ti želim reči kolik cijenim tvoj trud, rad, recenzije, tutorijale, videe, ma sve. Želim ti zahvaliti što si mi pokazala kako dovesti do izražaja moje vrline, sakriti mane i ne izgledati kao klaun.Molim te nastavi sa svojim radom i podučavanjem putem tutorijala zato što sam šminku počela koristiti kao nešto čime mogo izraziti svoju kreativnost (iako ja baš nisam likovni tip) i za rješavanje negativne energije .

Od <3 HVALA,

P.S. Zahvaljujuči tvojim tutorijalima i giveawayu ja sam se zaljubila u naked i bare paletu i sad gnjavim roditelje da mi ih nabave (iako znam da neće,ali vrijedi truda).“

 

Ovo su samo neki od predivnih komentara koji su me potaknuli da promijenim mišljenje!

Hvala vam od srca svima! Nema tih riječi kojima bi vam se dovoljno zahvalila!

Tada sam shvatila, očito to ipak radim dobro. A i ja jednako uživam u tome kao i prvog dana i znam da bi žalila i to jako! Nedostajalo bi mi! Volim taj bijeg iz svakodnevnog života. Volim razgovore koje vodimo ili na blogu ili na Tweeteru ili na Facebooku. Hvala vam na njima!

U ovih godinu dana sam napredovala, ali znam da tu ne stajem. Ponekad mi treba duže, ponekad brže shvatim. Uzmite u obzir da sve sama učim. Ponekad sam donijela krive odluke, ponekad ispravne, ali niti za jednom ne žalim. Ne treba gledati u prošlost.

Često me pitate za savjet oko bloga (video planiram snimiti po 4 put jer opet, niti sa 3. uratkom nisam zadovoljna) evo jednog, po meni temeljnog – pišite zbog sebe, ne zbog komentara ili sponzora, cijenite konkurenciju, ne natječite se jer time samo gubite energiju. A i pitanje je da li se druga strana želi natjecati sa vama! Želite li se ipak natjecati, usmjerite energiju u sport. Ovdje se traži užitak i relaksacija! I obavezno nađite svoj stil, ne kopirajte! Tražite se koliko god bude trebalo!

Hvala vam na ovih godinu!

Love, Maybe

Broj komentara: 19:

  1. drago mi je što si se odlučila nastaviti pisati!! Jako ! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Tako lijepo napisan post! Želim se nadovezati na tvoju rečenisu kako ovo nije natjecanje. Upravo to! Blog, osobno, pišem baš zbog opuštanja, želje da pomognem nekome bilo recenzijom, bilo make up-om ako je u nedoumici i da barem na tih sat/dva pobjegnem od učenja,problema,razl. misli i da se opustim uz najljepši hobi! ^^ viva la make up :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Sretan ti blogerski rođendan i želim ti još mnogo godina pisanja i stvaranja i, prije svega dovoljno vremena da radiš ono što voliš.
    U potpunosti se slažem s tvojim savjetom za bloganje, jer čvrsto vjerujem da je to upravo cilj našeg kreativnog blogerskog svijeta.
    Veliki pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ako si izdržala godinu dana, skupila brojne čitatelje, napravila tonu videa i tutorijala, dobila tolike komplimente.. Zašto bi to prekinula? Izgleda da ćeš morati nastaviti sa svime kako bi svi bili zadovoljni! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Divno napisano! Sretan blogovski rođendan i samo tako nastavi! Od tebe učim nove stvari, približavaš mi svijet za koji sam mislila da mi je totalna nepoznanica!
    :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne pišeš ti dobro nego odlično. Svaki fan je tu s razlogom, zato šta su ti recenzije objektivne, stil nepretenciozan, znaš se dobro približiti ljudima i gušt je slušati i čitati te. Ja te doživljavam kao iznimno skromnu i blagu osobu i definitivno si jedan od izvora koje koristim pri odabiru kozmetike. Samo tako nastavi, šucni te demone nogom u dupe ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam. :) Nadam se da ćeš nastavit pisat, znam da si na twitteru nešto pisala da nećeš više... :( I mom blogu je uskoro godina dana, brzo mi je to prošlo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Divno si sve sročila draga :)
    Sretan blogo rođendan još jednom i samo nastavi tako dalje jer ti super ide :)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlično rečeno! Nemoj da zbog nedostatka vremena odbaciš hobi i relaksaciju. Danas je takvo vrijeme, svi imamo puno obaveza, a kada imaš malo slobodnog vremena, želiš učiniti puno stvari i jednostavno ne stigneš sve.
    Nema veze ako nisi preredovita, još je veća gušt iščekivati svaki novi post :)
    Hvala ti na trudu, odličnim člancima, tutorijalima.. ♥

    OdgovoriIzbriši
  10. Čestitam na godinu dana :D
    i ljepi post :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Čestitke i želim ti još beskrajno puno blogorođendana i divnih postova! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Svaka čast na iskrenosti... divna si!!!Profesionalna a opet tako pristupačna...svaka čast!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Prelep, i ako smem reci, emotivan post :) nadam se da cemo te citati jos jako dugo :) I slazem se sa tim da blog treba voditi cisto iz relaksacije, upravo to tako i radim i mnogo mi prija nakon gomiletine knjiga za ucenje da sednem i uslikam nesto, editujem slike, napisem... :)

    OdgovoriIzbriši
  14. sretna ti jedinica :-D
    ne daj se, svatko od nas ima kako kreativne tako i krize nekih drugih vrsta... i svaka ima nešto svoje, vlastito, osobno i drugačije za ponudit, zato svaka od nas i treba biti tu ;-D
    i mi te tu i takvu želimo <3

    OdgovoriIzbriši
  15. Povremeno čitam tvoje postove, iako nikad nisam ostavila komentar, ali zaista mi se sviđa tvoj blog i pisanje. Svakakvih stvari se može od tebe naučiti :)Svaka čast i samo tako nastavi!! :D

    OdgovoriIzbriši
  16. prlijepo napisano! sretan ti blogerski rođendan i samo naprijed!
    pratim te :))

    OdgovoriIzbriši
  17. Dozivjet ovako divne komentare znaci da bi trebala imati demone! Hvala vam svima;)

    OdgovoriIzbriši