17. ruj 2011.

Sigma Travel set Naughty in Black review $ giveaway

Zadnjih 2 mjeseca se igram sa ovim setom i isprobavam sve mogućnosti ovih kistova i nakon 2 mjeseca, evo moje recenzije. No, kako ste već sigurno pročitali puno recenzija o ovom setu, ja ću napraviti usporednu ovih kistova sa jeftinijim varijantama! Kriterij po kojem sam odabirala kistove je da su što sličniji po funkciji, obliku, tvrdoći i mogućnostima.

CAM_0295

SIGMA F30 (large podwer brush) vs eBay kist od ponijeve dlake

CAM_0792-tile

Između ova dva kista je prvenstveno razlika u veličini drške i obujmu dlaka. Tako je kist od ponijeve dlake veći za razliku od Sigminog. No, Sigmin F30 ima čvršće dlake koje puno bolje utapkavaju puder u kožu. Ono što bi preporučila je da koristite taj kist za rumenilo, jer primijetila sam da mi rumenilo puno dulje traje ako ga nanesem sa ovim kistom. Cijena cijelog seta kistova od ponijeve dlake je bila oko 100 kn a Sigmin F30 je 16$. Iako je ovaj kist sa eBaya ok, on za razliku od Sigminog neće pokupiti tvrđa rumenila i neće toliko dobro utapkati u kožu. No, Sigmin kist u sušenju nakon pranja ispušta boju i u početku je ispalo nekoliko dlaka. Nakon par pranja potpuno je riješen taj problem. U ovom slučaju bi prednost dala Sigmi jer je rezultat sa njom puno bolji.

SIGMA F60 (fundation brush) vs SEPHORA (fundation brush #47)

CAM_0794-tile

Oba kista su cjenovno istog ranga. Sigma F60 je 14$ a Sehorin kist je 100 kn, no razlika među njima postoji. Naime, Sephorin kist imam doma cca 4 g i u te 4 godine NIKADA ali NIKADA sa njega nije otpala niti jedna jedina dlaka! S druge strane sa Sigminog mi tu i tamo zna otpasti koja dlaka, nije pretjerano pa je ok. A i ja ovaj kist uglavnom koristim za kremasta rumenila i korektore. Podlogu će puno bolje nanijeti Sephorin kist jer ću sa Signimin morat proći po istom mjestu nekoliko puta u različitim smjerovima da nestanu one crtice. Prednost ipak dajem Sephori!

SIGMA F40 (large angled contour) vs PUPA kista za lice i oči

CAM_0796-tile

Kada mi je došao set ovaj kist nisam ni pomišljala koristiti za konturiranje, već isključivo za nanošenje rumenila. No, prije nekoliko tjedna odlučila sam mu dat priliku u poslu za koji je i namijenjen i nisam požalila. Činio mi se premekan i mislila sam da nitko nikada neće nadomjestiti moj omiljeni Pupin kist, no iskreno, od trenutka kada sam počela nanositi bronzer sa Sigmnom Pupa je pala u zaborav. Iako oblikom nisu niti malo slični, koristila sam ih u istu funkciju i zato sam i usporedila. Tako da sa Pupinim nanosim eventualno rumenilo i highlighter.Cijena Sigminog F40 je 14$. Pupin je bio oko 50 kn, ali je kupljen prije 2,3 g i više ga nema za kupiti tako da ne mogu reći točnu cijenu.

SIGMA E40 (tapered blending brush) vs KIKO #200 blending brush

CAM_0800-tile

Ova 2 kista sam izabrala jer su slični oblikom i imaju istu riječ u imenu „blending“, no po mogućnostima su različiti. Mnogi E40 smatraju relativno beskorisnim kistom, što je krivo jer on je u biti jako moćan no treba sa njime znati. Dok će mi Kikov kist stvarno izblendati sve Sigmin će samo nježno ublažiti sjenilo. On je nježan, savršen za lagano nanošenje sjenila, popravljanje blendanja i meni je idealan u tom smislu. Sigma ima pravi kist za blendanje, tako da ukoliko tražite takav kist ovaj preskočite. No ako vam treba nešto što će vam ublažiti rubove, savršeno nanijeti highlighter, nanijeti lagano sjenilo ovaj je za vas. Njegova cijena je 9$. S druge strane imamo pravi kist za blendanje koji je stvarno savršen. Na žalost, Kiko nema Internet prodaju pa ste osuđeni na shopping u inozemstvu ili poklone prijatelja ili rodbine. Njegova cijena je 10 € i vrijedi svake lipe.

SIGMA E55 (eye shading brush) vs Coastal Scents Pink oval brush

CAM_0813-tile

U oba slučaja radi se o odličnom klasičnom kistu za nanošenje sjenila. I jedan i drugi savršeno odrađuju svoj posao i preporučam i jednog i drugog. Oboje će super pokupiti sjenilo i super ga prenijeti. Cijena Sigmninog kista je 9$ a Coastal Scence 1,95$

SIGMA F70 (concealer brush) vs eBay kist od ponijeve dlake

CAM_0806-tile

Kist za nanošenje korektora. Koliko je bitan dobar korektor toliko je bitan dobar kist za nanošenje korektora, a Sigminm to svakako je. Gust i moćan, mislim da su to najbolje riječi kojima bi ga ja opisala. Stvarno briše svaki grešku koju napravite! Za razliku od njega ovaj kist od ponijeve dlake je ok, ali nije toliko čvrst. Cijena Sigminog kista je 9$.

SIGMA E30 (pencil brush) vs Coastal Scents Pink Semi Firm Pointed Crease

CAM_0804-tile

Kad vam netko kaže da obožava ovaj kist, ne kaže vam to bez razloga. Ovaj kist je savršen! Toliko precizan da je to nevjerojatno! Posebno volim kod njega što može nanijeti sjenilo u najpigmentiranije obliku! Nakon njega nema brige da li će crno ostati crno na očima, već ono stvarno je crno na kapcima. Za razliku od Sigme Coastal Scense kist je puno već i potrebno je puno više truda da se nanese sjenilo npr u tankoj crti,on je bolji za pregib i lagano blendanje. Cijena Sigma kista je 9$ a Coastal Scense 3,95$.
SIGMA F50 (duo fibre) vs Abbamart Duo Fiber bruh medium

CAM_0808-tile

Sigmanina bockalica je jedna od poznatijih njihovih kistova i nije bez razloga. Sa njime možete nanijeti i podlogu i trasaparenti puder ali i rumenilo. I svaki od tih poslova će odraditi savršeno. Abbamrtovu s druge strane ću prije korisiti za rumenilo nego puder jer se sa njom nikako nisam mogla složiti oko nanošenja rumenila. Onog air brush efekta koji bi bockalica trebala dati on ne daje. Cijena Sigminog kista je 16$ a Abbamarotovog 4,25$. Razlika je velika u cijeni ali Sigma opravdava kvalitetu.
Ovaj kist se dobije kao poklonu Travel kit Naughty in black setu, jer uz svaku kupnju nakon 30$ dobivate poklon!
Iako mi je ovaj set darovan od strane Sigme, recenzija je rađena na mojem objektivnom mišljenju. Svakako preporučam set jer je vrlo praktičan i za 49$ ćete dobiti skoro sve kistove koji vam trebaju. Jedino što vam još treba nakon ovog seta dobar kist za blendanje!
A sada darivanje!
Sigma će nekog usrećiti baš ovim setom!

Darivanje je internacionalno!

Obavezno me morate pratiti preko GFC (javno)!

Darivanje traje od 17.9.2011. – 1.10.2011. do 23:59 (srednjoeuropsko vrijeme)

Ako ste podijelili preko FB recite mi samo pod kojim imenom! Link nije potreban! Sorry! _______________________________________________________________________________________________

Pobjednika ću izabrati preko random.org

Pratite me preko Facebooka (+2)

Pratite me preko Tweetera (+2)

Pretplatite se na moj YouTube kanal (+2)

Stavite darivanje u sidebar/ giveaway page i uključite sliku (+2)

Napišite post o ovom darvanju i uključite sliku (+3)

Podijelite ovo darivanje na Facebooku tako da u tag unesete moj Fan page (+2)

*popunite formular*

Broj komentara: 19:

  1. Ajme, nikad ne propuštam priliku za ovo, pa tako ni sad :) Super nagradica!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme koja bi to sreca bila da osvojim ovaj set :) Sretno svima

    OdgovoriIzbriši
  3. odličan giveaway svaka čast :D

    OdgovoriIzbriši
  4. krasna nagrada, hvala na darivanju!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kao i uvijek odličan giveaway! Ko ne bi bio srečan da osvoju vakvu nagradu. Ne propuštam priliku. Sudjelujem! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ideš koja nagrada...prijava poslana...

    OdgovoriIzbriši
  7. je li moguće preko tebe naručiti pojedinačne Sigma četkice?..meni ne treba cijeli set ali Sigma E55, F70 i E 30 su nešto što bi htjela probati...Ne znam da li sam propustila u prethodim postovima informaciju da li se njihovi proizvodi mogu kupiti kod nas?

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne, njihovi kistovi se mogu isključivo nabavit preko njih!
    Javi mi se na email ana(at)mandekic.com jer nisam točno shvatila sto te zanima!

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako bih volela da mogu i kod nas Sigma cetke da se kupe:S:S:S
    Zanima me da li si ikad koristila MAC cetke? I ako jesi da li ti se dopadaju vise od Sigminih? Pozdrav!:d

    OdgovoriIzbriši
  10. ne vidim formular :(
    a bas mi trebaju cetkice ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. @Zubotehničarka - nisam, ali počitala sam dosta usporedbi i mislim da Sigma ne zaostaje puno za MAC-om.

    @Andrea- nemam pojma u čemu je problem, sad sam projerila i meni se prikazuje!

    OdgovoriIzbriši
  12. Haj..
    Pokušavam te tagati na facebooku i neće mi prepoznati tvoje ime, a fan sam tvoje stranice..stvarno me zeza face,uh..No, nadam se da ćeš me uzeti u obzir bez obzira na to. Vidjet ćeš u mojem profilu, hvala, blush!

    OdgovoriIzbriši
  13. kako bi htjela te kistove da se jednom več riješim spužvica i raznoraznih tahnika koje koristim da bi nanjela sjenilo,puder ili rumenilo

    OdgovoriIzbriši
  14. kistovi su jednostavno mrak :)))

    OdgovoriIzbriši