11. ruj 2011.

ARTDECO fixing podwer

Skoro cijelo ljeto se u mojim videima mogle primjetiti da koristim ARTDECO fixing power. I definitivno je to moj favorit ljeta, jer mi je lice očuvao u normalnom stanju cijelo ljeto. Doduše, nije on sam bio tu, imao je i pomagače, ali mislim da je mnogo pridonio smanjenju prištića koji mi bujaju na licu sa svakom povišenom temperaturom.

CAM_0155
Prije ljeta sam počela koristiti Alverde transparentni puder za matiranje, ali onda sam na poklon dobila ovaj. Njegova cijena je 50 kn za 10 g u ovakvom pakiranju, no ukoliko ga kupujete u kutijici sa pufnicom koštat će vas 70 kn.
CAM_0479
Njegova namjena je fiksiranje podloge, u originalu na njihovoj stranici će reći fiksiranje njihovog camuflage korektora no u samom ARTDECO-u ga koriste za fiksiranje i matiranje cijele podloge. U tu svhu ga i ja korisitim,  posebno mi je koristan a područje oko  očiju gdje su one sitne male borice u koje se korektor tako lako zavuče i nastanu ružne crtice. Ovaj fiksator me spasio po tom pitanju, jer znate za moje probleme sa hiperpigmetacijom i da bez korektora oko očiju ne mogu živjeti, a sam korektor bez nečeg fisirajućeg na njemu je nakon sat, dva užasan. Uvuče se u bore, povuče, ma koma! Ovime se minimalno uvlači u bore i to sam primjetila samo za jako toplih i sparnih dana. Jedino mjesto gdje mi ne djeluje,  u smislu da mi fiksira i matira je područje ispod nosa a iznad usana, no tu mi je koža ionako čudna. Moram staviti duplu dozu podloge da bi se ona barem malo primila na tom dijelu i jako se znojim tamo. No, na ostatku lica djeluje savršeno. Stvarno matira lice, a ono ne izgleda kao da sam prosula brašno po njemu. Ugodan je na licu, bez mirisa i iako je bijeli potpuno se stopi sa kožom. Jako je sitno i fino mljeven, tako da je i jako nježan na licu.
CAM_0483
U ovom pakiranju je vrlo nepraktičan za korištenje, no to i u biti je “rinfuza”, nadopuna originalnoj kutijici. No ja doma imam puno starih E.L.F. kutijica sa sitom koje su mi bile prazne, pa sam jednu očistila i dezidincirala i nju smjestila puder. Čisto usporedbe radi, ukoliko vam se 10 g čini malo, niti trećinu nisam potrošila a napunila sam cijelu kutijici mineralnog pudera od E.L.F.-aCAM_0156  Što se tiče fiksiranja cijelog make up-a, fiksira ga. Ne vječno, ali bez ikakve baze će vam na temperaturama +30 C zadržati make up nekoliko sati na licu i matirati lice, što znači i spasiti ga od bakterija!
CAM_0484
Definitivno preporučam. Znam, postoje i jeftinije varijnate. U blog saleu imam od Alverdea transparentni puder koji je također odličan.

Hvala vam što se svratili!
Love,
Maybe

Broj komentara: 8:

  1. mislim da ću ga svakako isprobati, jer muku mučim sa prištićima u zadnje vrijeme :( a o minteserima da i ne govorim

    OdgovoriIzbriši
  2. za prištiće ti još preporučam i eveline kremu koju koristim, onu za 20 kn a za mitesere Lush coalface sapun.

    OdgovoriIzbriši
  3. Da nemam nekoliko fix.pudera, definitivno bi ga uzela, ali imam ih valjda 4-5 komada i nikad ih necu potrositi. :D
    Moram priznati da sam jako zadovoljna sa 50's reloaded transparentnim puderom, iznenadila sam se koliko je dobar za tu cijenu.

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja sma o njemu rzamišljala ali miris vanilije me otrijeznio!

    OdgovoriIzbriši
  5. meni je essence-ov 50's girls reloaded prvi fiksirajući puder, i super mi je =) a miris vanilije mi se čak i sviđa =) nakon par minuta potpuno nestane s kože

    OdgovoriIzbriši
  6. nisam neki ljubitelj puder, ALI prilike i godine zahtjevaju, najviše volim od clinique transparentni puder no. 3 i od e.l.f. "
    Translucent Matte Powder" super mi je!

    OdgovoriIzbriši
  7. za njega sam čula da je odličan, ali nikako da ga naručim. ovo mi je bilo brže riješenje

    OdgovoriIzbriši