31. svi 2011.

DFWZ – game over

Da, da, znam, niste mislile da ću ikada završit sa izvještajem sa DFWZ ali evo, danas završavamo :-)

U biti ovaj post je kasnio jer sam htjela skupiti sve informacije da ne bubam napamet. Pa krenimo redom.

Ovaj, kao i prošle DFWZ održani su u Hypo centru i to je definitivno prostor koji je više primjeren takvom događaju nego Boćarski. Meni se osobno sviđa i zgrada i dvorana a i veliki plus je parking. Ovo je treći DFWZ koje posjećujem i promjene i napredak su više nego očiti. Organizacija je bolja, uhodaniji su, manja su kašnjenja, manje pauze (iako se i dalje ne drže roka od 10 min, no to ubrajam u tehničke greške).

 

Veliki novitet ovogodišnjeg DFWZ je bila  “Moda sa šlagom”

 

 

Slika preuzeta od Story.hr

 

Naime, radilo se odlično zamišljenoj ideji da mladi neafirmirani dizajneri ne samo da izlože svoj nakit, torbice, odjeću,… već ga i prodaju. No sama ideja nije bila najbolje realizirana, jer dizajneri su bili u samom kutku predvorja. Upravo zbog toga je i cijeli post kasnio jer sam htjela saznati zbog čeka su bili baš tamo smješteni i zašto im nisu dali više pozornosti kada su ih pozvali. A da ne bubam  sa pretpostavkama pitanje sam postavila glavnim sponzorima i organizatorima. Na žalost, došlo je do premale aktivnosti samih dizajnera i nedostatka vremena za dogovor sa organizatorima. Tako da, iako bi bilo lako prebaciti krivnju na velike, ovaj put moram reći da su za taj propust uglavnom krivi sami dizajneri. Nadam se da će sljedeći put bolje iskoristiti priliku ;-)

 

 

IMG_5715

 

Dijana  i ja prvoj večeri DFWZ sa

Avonovim narukvicama

“Sve za nju”

Još jedan nedostatak koji sam zamijetila je bio svjetlost u prostoru. Naime, kako se radi o noćnom eventu (i o tome sam se raspitala :-)) nisu sva svjetla smjela biti upaljena, no na dijelovima je nedostajao bilo kakvog svjetla. Moja preporuka je da sljedeće godine iskoriste sve stupove, a ne samo neke kao ove godine i sve ih osvijetle, neće biti previše svjetla već taman. Naime, hodnik prema dvorani bio je podosta mračan.

Među sponzorskim štandovima sam susrela i Ivicu Zanettija koje sam u mini intervju upitala par informacija o novitetima za proljeće/ljeto i njezi kose. Ivica je ambasador za Wella ProSeies kolekciju.

 

 

Već sam u samom uvodu spomenula da i je ovo treći odlazak na DFWZ i da su promjene svake godine sve bolje i bolje. Vjerujem da će me na jesen iznenaditi sa još noviteta. Posebna pohvala ide samoj pisti što je bila postavljena u kosu a ne ravno, puuuuuno bolje, ljepše, preglednije! Također, velika pohvala ograničenom broju ulaznica. Nije bilo previše ljudi i samim time fashion week nije ličio na narodno veselje već na jedan modni događaj što uostalom i jest.

S druge strane znam, iako samo djelomično, koliko je truda, volje i u krajnjem slučaju novaca uloženo u sve to pa me svaka pozitivna promjena još više veseli :-)

 

IMG_5777

 

Još jedna velika pohvala ide na blog konferenciji FaceHuntera! Mislim da fashion blogeri mogu biti jako sretni što im je organizirana takva konferencija. Bez brige, urgirala sam i rekla da bi i beauty blogeri bili jaaaako sretni da i nama iduće godine dovedu nekoga iz našeg svijeta!

Da rezimiram. Moja očekivanja su ispunjena. Pomaci su vidljivi, noviteti uvedeni i jedva čekam jesen da vidim što će nam novoga pripremiti!

 

A o modi?! To pročitajte kod stručnjaka! :-)

 

Nadam se da vam je bilo zanimljivo, poučno i interesantno!

 

Love,

Maybe

Broj komentara: 7:

  1. Bila sam drugo veče i nije bilo loše..sve u svemu..za prvi put. Očekivala sam i lošiju organizaciju, obzirom na loše kritike prvih fashion week-ova..

    OdgovoriIzbriši
  2. Naravno,draga!Super si ti to nama odradila ;)))

    OdgovoriIzbriši
  3. rekla bih da su ovakva modna i kreativna događanja tek u razvoju, pa iskreno vjerujem da bu iz godine u godinu sve bolje :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. @Ana - si bila na FH?

    @ Maddalena - thank's dear!

    @Ninić - hvala, ljubice!

    @Marina - definitivno, svi se još uče u hodu. meni je drago vidjeti i da su nešti naučili iz prijašnjih godina!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jesam, prijateljica je imala reviju pa sam svratila drugo veče..žao mi je što se nismo srele!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ako dolaziš na jesen, javi se! Vjerojatno ću i tada biti tamo!

    OdgovoriIzbriši