6. sij 2011.

Ispovjest o jednom detergentu

 Prije nekog vremena sam dobila ponudu iz Drefta da mi ustupe svoje proizvode za recenziju pod uvjetom da napišem svoje objektivne dojmove. Što je stvarno odlična ponuda jer me nisu ograničili sa ničim. Tako da ovo što slijedi su potpuno moji dojmovi.



Prije nego započnem recenziju, sjećate li se mog članka o Perspi-Guardu? Tamo sam spomenula da mi je znoj, osim stvarao neugodne situacije, uništavao i majice. Točnije, uvlačio se u vlakna odjeće i nakon pranja i peglanja se doslovno „zbetonirao“ u tkaninu. Kako se nisam baš tako lako htjela odreći majci, tretirala sam ih raznim agresivnim načinima ne bi li ih spasila.  Uglavnom jesam (neke još nisu riješene), no rezultat toga je također bila odjeća na kojoj su se itekako vidjeli tragovi mojih eksperimenata.  Još bi ja  bacila te majice da među njima nisu bile moje omiljene.

U trenutku dok sam već polako padala u očaj, dobila sam Dreft Black. Jednostavno sam sve stavila u mašinu i nadala se najboljem. Samo ću reći, i dan danas žalim što nisam slikala majicu prije i poslije. Jer ovo ne bi bila reklama kakve smo naučene gledati na TV-u, ovo se stvarno desilo! Majica je živnula, dobila boju, omekanila i riješila se ostataka znoja!!!

Taj isti efekt sam dobila i sa ručnicima, trapericama, košuljama, …. No ima još jedna stvar koja me oduševila, naime ja jako volim peglati ali još više volim kada pegla klizi po odjeći. Znam da to ovisi i o materijalu, ali odjeća je bila tako mekana da je bilo milina peglati. J

Evo sad jedne stvari koja će nekima možda biti mana, a to je miris. Po meni je u izvornom obliku dosta intenzivan, iako se naravno „ispere“ nakon pranja a i svi stavljate omekšivače. No, ja ne volim intenzivne mirise a i ako su intenzivni, onda bi mi bilo draže da miriši na nešto cvjetno. Ne znam kako bi točno definirala taj miris, ali meni nije pretjerano ugodan. Opet, uzmite u obzir da ja stvarno nisam mjerilo jer meni izrazito jako smetaju svi jači mirisi. A i ta „mana“ se lako može riješiti sa više omekšivača u omiljenom mirisu.

Da me netko pita kako bi ukratko okarakterizirala ovaj detergent rekla bi :
  „black4black“



Ako mislite da bi i vama dobro došao ovakav pomagač u kući, pročitajte pravila za nagradnu igru jer ga možete osvojiti!

Pravila:

1.       Morate pratiti ovaj blog (GFC), napišite pod kojim imenom! Provjerit ću!
2.       Napišite u komentaru vaš dojam o Dreft Blacku, bilo da ste ga isprobali ili prema mom iskustvu ili napišite rečenicu za koju mislite ga karakterizira.
3.       Darivanje traje do 15.01.2011. do 23:59.
4.       Otvoreno je SAMO za čitateljice sa područna Hrvatske
5.       Pobjednik će biti odabran slučajnim odabirom!


Sretno svima!

Broj komentara: 20:

  1. Odličan članak, baš je korisno čuti mišljenje osobe koja je isprobala proizvod i uvjerila se u njegove kvalitete. Ne volim slušati kako nešto radi čuda od naše odjeće ili nećega a kad isprobaš - ispadne suprotno. Tako da veliku plus za članak.

    Prema svemu što si napisala i jer ti vjerujem, vjerujem da je ovaj Dreft odličan i da ga se isplati isprobati! Tako da, osvojim li ga, ja i mama ćemo bit presretne :-) !

    Ja te pratim kao KiaraMagicEye ...

    I molila bih te da mi otkriješ tajnu.. ja baš ne volim peglati a ti obožavaš, i kako moram to često raditi a jednog dana ću to morat radit još češće, bilo bi lijepo da saznam na koji način da više zavolim peglanje hehe..

    OdgovoriIzbriši
  2. Kiara peglanje ili voliš ili ne voliš. Ako ne voliš nema toga što ti pomoći da ga zavoliš. Jedino jednog dana kad budeš imala svoje dijete će ti bit gušt peglat one malene stvarčice koje prođeš jednim zamahom pegle i ispeglane su. ;)

    Nego.. Dreft. Nisam probala. Probala bi. Imam dosta crnih stvarčica kojima bi trebalo vratit stari crni sjaj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Neznam zašto svi zaziru od peglanja, valjda sam ja jedina budala koja obožava peglanje, pa pegla sve moguće, od kuhinjske krpe do ručnika, izuzev donjeg rublja i čarapa.

    Bila sam jedna od onih koje nisu vjerovale u sredstva poput Drefta, ne jer sam se razočarala u njega, već zato što sam se razočarala u mnoga druga sredstva za pranje.

    Probala sam Dreft na suprugovoj uniformi koja je crna, iz razloga što uvijek nakon pranja običnim praškom za veš ostanu bijeli tragovina na odjeći. I oduševila sam se, ovaj dio sa lakšim peglanjem nisam primjetila, ali da je roba lijepša, tamnija i mekša - jesam.

    Pratim kao kisica.

    OdgovoriIzbriši
  4. ne želim da učestvujem u ovom giveaway-u već samo da ostavim savet u vezi znoja- vodom ovlažite pazuh, i umočite polu vlažne prste u sodu-bikarbonu, i razmažite po pazuhu.Kada se malo prosuši, nanesite dezodorans u spreju ukoliko želite (čisto zbog mirisa).Možete probati i bez dezodoransa. Garantovano nema neugodnih mirisa, sve dok se ne istuširate.
    Kako znam da ovo odlično deluje? Išla sam u srednju baletsku školu gde nismo imali vremena da se tuširamo između časova, već samo da promenimo bodi. Soda bikarbona mi je pomogla tako da se znoj nikada nije osetio.Polu off topic, al morala sam :)


    Pozz iz Novog Sada!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pratim te pod Andrea_djk

    Nisam probala još Dreft, ali nakon tvoje recenzije tko zna i onako uvijek u dućanu ne znam koji detergent odabrati :D, a i imam crne odjeće koje bi mogle dobiti novi sjaj (svoe najdraže crne hlače više ne nosm jer imaju one ružne bijele crte
    )

    OdgovoriIzbriši
  6. Da Lalica, u pravu si.. kad su manje stvarčice ih je lijepo peglati ali recimo kad peglam tatinu ogromnu majcu onda mi je dosta hehe.. sigurno će biti lijepo peglati u braku jednog dana.. samo moje, muževo i od bebice one slatke stvarčice.. a i onda ću htjeti da mi oba budu lijepa pa ću peglat punom parom..
    A što se tiče toga što peglam.. istina da i mi peglamo doma i kuhinjske krpe i sve živo tako da.. nigdje kraja hehe..
    Onako ok mi je peglati uz muziku ili kad ima nešto dobro na tv-u..

    OdgovoriIzbriši
  7. Pratim te pod imenom Nucifera :).
    Namjeravala sam uzeti Perwol, a sada vidim da bi i Dreft mogao biti dobar, nisam probala, ali budem jer često nosim crno :).

    OdgovoriIzbriši
  8. vidim da nisam jedina koja voli peglati!!! a ja čak i donji veš peglam. jedino čarape ne! cure, žlim vam puno sreće!

    OdgovoriIzbriši
  9. pratim te kao nail crazy
    ...dreft probala nisam ali definitivno budem jer sam često u crnom,a nisam ga kupila zato jer ne vjerujem pretjerano reklamama...al' ako ti kažeš da djeluje onda je to - to!
    ...u međuvremenu,čeka me tu jedna hrpica rublja za peglanje :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Pratim te pod imenom Slatka Jagodica. Još uvijek nisam imala priliku isprobati Dreft Black, nažalost. Imam slične probleme sa crnom odjećom kao što si opisala na početku recenzije i još uvijek ih nisam uspjela u potpunosti riješiti niti s jednim proizvodom namijenjenim crnoj odjeći. Zato moram priznati da sam oduševljena ovom recenzijom i jedva čekam da isprobam Dreft Black! :) Rečenica koja ga opisuje...hm...Crno i glatko, to ne može svatko. Za Dreft Black, to je lagan posao tek!

    OdgovoriIzbriši
  11. Maybe :). Sudjelovala sam na tvom NY giveawayu i napisala da te pratim pod imenom Tena G. (da sada opet ne pišem cijelo prezime hehe)..promijenila sam ime pod kojim te pratim, pa da ne bude zabuna haha. ;) :*

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam probala, ali sam sigurna da je poslje njega crna odjeća crna ko noć :) Azra Imširović

    OdgovoriIzbriši
  13. Dreft black je stvarno fenomenalan i oživljava crnu i tamnu odjeću. Jedino priznajem da su i moji ukućani imali primjedbe na miris.
    Ljiljana S.

    OdgovoriIzbriši
  14. Dreft je zakon, nezamjenjiv deterdžent za pranje šarene, crne i osjetljive robe :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Inače baš i ne vjerujem reklamama i moram sve probati ili pitam nekoga tko je probao da mi kaže svoje mišljenje.
    Dreft Black još nisam probala, ali sada tebi zbilja vjerujem i popodne se upućujem u trgovinu pošto u mom ormaru prevladava crna odjeća.
    Probala sam Dreft Color i moram priznati da sam zadovoljna. Ispunio je moja očekivanja.

    OdgovoriIzbriši
  16. Koristim ga već jako dugo, jer nisam pronašla ništa bolje za tamnu odjeću. Doduše, meni se miris jako sviđa, jer ja baš volim takve mirise :)

    p.s. pratim preko gfc (isollea at gmail dot com)

    OdgovoriIzbriši
  17. Pratim te kao donna.

    Dugo već koristim perwoll, ponekad tide i nije mi palo na pamet da nešto promijenim tako da nikad nisam probala dreft. Reklamama ne vjerujem, ali preporuci... Vidjet ćemo! Izgleda da je stvarno dobar.

    OdgovoriIzbriši
  18. pratim kao sasa-f

    Nisam nikad isprobala Dreft ali imam poprilicno tamne odjece pa cu vjerojatno probati jednog dana nakon ovakve preporuke :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Pratim kao Sanela! :)

    Iako jos nisam probala dreft, ali voljela bih, jer izgleda da je stvarno dobar... :D

    OdgovoriIzbriši
  20. Obožavam Dreft black, pošto mi je crna omiljena boja, pa sva svečana odjeća koju imam u ormaru je uglavnom osjetljiva na bilo kakav oblik agresivnog i inetnzivnog pranja. Dreft Black je savršeno nježan prema mojoj garderobi, uklanja mrlje, daje joj posebnu mekoću i sjaj, a uz sve to savršeno miriši...

    OdgovoriIzbriši