8. pro 2010.

Trenutno....

This post is available only to Cratian ...


Sve stvarčice koje su mi trenutno bitne u životu ili se njima više bavim…



Njega: kako je došlo ovo zimsko vrijeme,sa njime su u kompletu došle i promjene na mojoj koži. Snijeg, vjetar, temperatura ispod nule = perutanje kože i hitna hidratacija! Moj najbolji saveznik još od ljeta je krema za lice koja se sastoji od bademovog ulja, pčelinjeg voska  ulja lavande. Kupujem je kod obitelji Špoljar (Agrovit lavanda ) i obožavam ju! Još mi je odlična za nokte, njeguje ih i hrani. Jednom tjedno navečer prije spavanja namežem nokte njome.
A evo nekih od  razloga zašto sam vjerna njihovim proizvodima:
1-      Sve je stvarno 100% prirodno(pokazali su mi cijelu proizvodnju)
2-      Stalno se usavršavaju
3-      Sve rade sami (zaista cijenim male, vrijedne poduzetnike)
4-      NE TESTIRAJU NA ŽIVOTINJAMA (već na sebi, svaki novi proizvod prvo neko vrijeme članovi njihove obitelji testiraju na sebi)
5-      Ne daju lažna i velika obećanja!
6-      Uvijek su otvoreni za davanje informacija (vjerujte mi, znam ih svako toliko nazvati sa listom pitanja i još mi niti jednom nisu spustili slušalicu ili ignorirali moj poziv :-) ).
Oni su mi otkrili i hidrolat – moje otkriće godine! Multifunkcionalniju stvar još nisam upoznala. Koristim ga umjesto tonika za lice, kao sprej za kosu (omekšava ju i kroti, barem meni) i kao sprej za tijelo (nakon depilacije se posprejam i za manje od 10 min nema više crvenih točkica)! Isto ga možete nabaviti kod obitelji Špoljar (cijena 15 kn 2 dl za bočicu bez raspršivača/ 20 kn za 2 dl za bočicu sa raspršivačem – TO JE CIJENA AKO SE POZOVETE NA MOJ BLOG) i vjerujte mi, obožavat ćete ga. Sve moje frendice ga vole! Ovo je samo dio za što sve služi hidrolat, ukoliko vas ima zainteresiranih javite pa napišem za što ga sve koristim.
P.S. Ovo nije reklama, ovako bi reagirala za svaki proizvod koji volim!
Osim kreme i hidrolata volim i Balein aqua serum, koji mi ubrzava proces hidratacije kože.  Vjerujem da ga većina cura ima. Košta 20-ak kn i super je pomoćno sredstvo.
E sad jedan proizvod koji ne znam gdje bi ga točno smjestila, pa recimo da mu je u ovoj skupini mjesto. Perspi Guard – uskoro slijedi recenzija, jer on to zaslužuje, no ukratko, ovaj sprej sprečava znojenje na 5 dana. Obožavam ga i ako imate problema sa pretjeranim znojenjem, obožavat ćete ga!
Još je jedna stvarčica sa kojom se bavim zadnjih tjedana, naime, krenula sam u bitku sa hiperpigmentacijom kože oko očiju, jedna aromaterapeutica mi je napravila ulje i imam vremena do 3 mj da riješim problem. Naime, tada počinje Sunčano vrijeme, a ulje, hiperpigmentacija i Sunce nisu najbolja kombinacija.


Make up i nokti:  moji kapci ne podnose sjenilo bez baze, a trenutno mi je najdraža Coastal Sentens matt eyeshadow base. Kako sam zadnjih mjeseci skupila 4 baze za sjenilo, uskoro recenzije i usporedbe. A trenutno sjenila  koja stvarno dosta koristim u zadnje vrijeme je Urban Decay Naked paleta i Avon Natural tones paleta. I naravno, puno, puno maskare. E da,nešto su me i trepavice primile u zadnje vrijeme! I ljubičasti ruž (uskoro tutorijal!!!)! i nikud bez balzama (opet Špoljari) jer mi usne često stradaju na vjetru. Radi se u biti o kremi na baze geranije i moram priznat da mi je bolja od melema. Definitvno mi je najdraže rumenilo već mjesecima ovo od Golder Rose - baršunasto, pigmentirano, dugotrajno,...A lakići, trenutno su mi in svi mogući glitteri, šljokice, te crveni, zlatni, zeleni i bijeli tonovi.



Zabava:  kako se mentalno nisam baš makla od djeteta, zadnjih 10-ak dana sam u pripremama za Božić. Planiram ukrase, opsjedam dječiji odjel u knjižnici jer tamo knjižničarke znaju puno načina za homemade ukrase, ukrašavam sve oko sebe! Doslovno! Od 15 stanova u ulazu, moj je prvi imao ukras na vratima! A nokte ukrašavam na Božićnu temu već 2 tjedna! I naravno, tu su nezaobilazne knjige (čaj, noge na radijatoru i knjiga u ruci,ima li ljepšeg?). Zatim, nezaobilazni filmovi i serije. Trenutno sam na 4 sezoni Gossip girl (10 epizoda i ako je netko gledao dalje neka mi ne priča!!!) i Lie to me (ako niste nabavite seriju, radi se o liku koji se bavi body languem i mimikama lica i tako prepoznaje lažljivce). A tu je hrpa mojih knjiga za faks, koju nisam slikala da ne zbediram i sebe i sve kolege koji će svratit na ovaj blog.



Ostalo: počela sam opet nositi nakit, pa sam se malo i ponovila u tom dijelu. Naušnice su mi must have ove sezone. I to svakakve, ne biram! I zadnjih mjesec dana sam čak 4 puta nosila staru kariranu košulju. Nema do pauka i ma koliko svi mi volimo biti sređeni, ugodnost prije svega.

Blogovi: iako veći dio popisa blogova koje pratim možete pronaći sa strane, ipak postoje neki koji su mi draži nego ostali i koje obavezno provjerim i kad sam u žurbi. Najdraži od najdražih....
·          


Broj komentara: 10:

  1. Gossip girl...u ponedjeljak je emitirana 11 epizoda 4 sezone, prema tome nisi u zaostatku ;)
    osim o lakovima ovisnica sam i o serijama...

    hidrolat od čega? ili koji? možda nisam pažljivo čitala...

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako mi iz Bosne možemo doći do lavandinih preparata? Šalju li ovamo? Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala ti puno što si me uvrstila među najdraže blogove,zato te volim još više :-)
    Kad već priznaš da voliš čitati,ako nisi pod OBAVEZNO nabavi milenijum trilogiju od Stiega Larssona...obožavat ćeš je...glavni lik je žena luda da luđa ne može biti...ma u biti živi u ludom svijetu
    Još od članka u šminkerici govorim si da ću si nabavit nešto od ove lavande...još je na čekanju...

    OdgovoriIzbriši
  4. Prvo da kažem da se jako veselim recenziji Perspi Guarda jer ja imam užasne probleme sa znojenjem i nikako da ih se riješim. Ljeti se znojim nenormalno a bome se oznojim i zimi i to me izluđuje. Zar zaista djeluje tako da se 5 dana ne znojiš bez obzira na to kako imaš velike probleme sa znojenjem? E ako mi ovaj sprej pomogne bit ću ti vječno zahvalna i zato jedva čekam!

    Naked paleta ti je prekrasna.. a što se tiče trepavica, htjela sam te pitat da li koristiš i umjetne trepavice pa da ako ti bude kad prilika možda da napraviš članak o načinu korištenja umjetnih trepavica, ako si ih koristila naravno, jer ja još nemam iskustva s njima, ne znam gdje se nabavlja ljepilo, da li se to ljepilo lako i čime skida itd.. ono, samo prijedlog :-)

    Što se tiče lakića.. i ja obožavam šljokice.. one koji su bez šljokica dodatno premažem nadlakom sa šljokicama hehe..

    I čini se da smo onda već dvije mentalno pukle hehe jer se i ja ko malo dijete veselim Božiću i svemu što ide uz ovo raspoloženje..

    Serije - ne moram ni pričati, veliki obožavatelj! Pratim Gossip Girl a i Lie to me namjeravam.. i punom parom skidam filmove za praznike, pa ako imate kakve prijedloge Božićnih filmova, pucajte!

    I moram priznati da imaš lijepih rinčica.. moram ti i ja jednom pokazati svoju kolekciju.. samo što ih ja imam više velikih nego takvih malih jer mi se inače izgube u dugoj kosi..

    Članak za plus pet.. baš si si dala truda!

    OdgovoriIzbriši
  5. @Ines- hvala na obavijesti, sad mogu mirno spavati :-) I sorry, radi se o hidrolatu lavande.

    @Biberlee - koliko znam, ne šalju izvan RH ali pitaj za svaki slučaj.

    @Nail crazy - nema na čemu, ti to zaslužuješ! Čim mi se smanji ova hrpa, nabavljam tvoje knjige!

    @Kiara - ovo je samo mali dio naušnica, imam ih svih veličina. Čim uhvatim vremena stavit ću tutorijal o umjetnim trepavicama. A Perspi guard brzo dolazi na red.

    OdgovoriIzbriši
  6. Puno hvala Maybe, baš si srce!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooo vidi mene na popisu najdražih :polaskana: :*** hvala draga !!
    Reci mi kakva ti je ova baza za sjenilo od Coastala ? Koliko košta i ako može brzinska usporedba s ArtDeco bazom pliz

    OdgovoriIzbriši
  8. draga, uvijek! šta ću kad sam se navukla na tebe :-)

    brzinski- baza košta oko 86 kn (sa poštarinom me čini mi se toliko došlo). mat je, a artdeco nije, brže se suši, kao krema je a artdeco je pomalo gumenasta, i traje satima šta god da staviš na nju. ubrzo detaljnije!

    OdgovoriIzbriši
  9. Zasad sasvim dovoljno, sviđa mi se, čekam detaljniju recenziju i fotke. Hvala :****

    OdgovoriIzbriši
  10. za Biberlee: ja sma ih kontaktirala nakon citanja Aninog clanka o njihovim poroizvodima i da ne salju izvan RH ali su mi rekli da ako imam ne4kogu u RH narucim na njihovu adresu pa preuzmem. Ako imas ikoga, vjeruj isplati se stvarno...

    OdgovoriIzbriši