28. pro 2010.

Perspi-Guard

Dio ljudi na ovom svijetu ima problema sa pretjeranim znojenjem. Bili oni muškarci ili žene, to se događa svima i često je vrlo nezgodno,a da ne kažem da ograničava slobodu izbora odjeće, materijala, itd… I ja sam jedna od njih. Ajme, ovaj post sam započela kao priznanje za ubojstvo!

Ugl, ukoliko imate problema sa prekomjernim znojenjem i po ljeti i po zimi, i to vas toliko ubija da ste razmišljali o botoxu, e onda je ovoj čarobnjak za vas.

Još sam ljetos u jednim novinama vidjela reklamu za ovaj sprej, ali nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja u ljekarnama, sam odustala! I prije mjesec dana sam slučajno pitala u ljekarni da li ga imaju, malo se šokirala na cijenu (150 kn za 50 ml) i na kraju se odlučila na kupnju. Evo mog doživljaja.



Dakle radi se u dezodoransu koji sprečava znojenje na 5 dana! Ali ne potpuno. Naime,djeluje recimo 95%. U praksi to izgleda ovako, neće podnijeti intenzivnu vježbu i stvarno visoke vrućine (u stanu mi ne pada temperatura ispod 26 C), a krajem 4 . dana mu također djelovanje malo oslabljeno. Kad kažem da neće podnijeti, to znači da vam se nadzirati tek mala količina znoja sa kojom možete živjeti. Kako ga koristim tek mjesec i pol ne znam kako djeluje po ljetnim vrućinama i sparinama. Također još je bitna činjenica, upotreba mirisnog dezodoransa je poželjna, jer će u suprotnom doći do neugodnih mirisa.


Osim za ispod pazuha, dezodorans se može koristiti i za lice, ruke i noge. Ništa od toga nisam isprobala,ali vjerujem da ću po ljeti ga isprobat za lice. Nanosi se vrlo jednostavno, navečer, na čisto i suho tijelo, samo se pošprica i čeka da se posuši. Mirisni dezodorans se stavlja tek ujutro. Jedna napomena, kako u sebi sadrži alkohol, ne preporuča se brijati taj dan (ja sam jednom to napravila i nije mi držalo tako dobro). Na kutiji se nalaze detaljne upute.


Iako se radi o relativno velikoj investiciji u početku, itekako se isplati jer mislim da će mi trajati oko 6 mj, sudeći po potrošenoj količini. Ako uzmete u obzir da ćete spasiti mnoge majice (meni de događalo da si mi majice bile vidno oštećene na području ispod pazuha), riješit se neugode i nezgodnih situacija ili ih barem smanjiti (pod time mislim na trenutke kada će djelovanje malo popustiti), definitivno bi preporučila ovu stvarčicu. Možda nije 100% savršena, ali nemojte suditi po meni, svaki čovjek je jedinka i svakom može drugačije djelovat!

P.S. Sigurno vas zanima kamo odlazi znoj, jer negdje mora otići. Odgovor je jednostavan, ići ćete češće na wc :-)

   

Broj komentara: 18:

  1. E baš sam se veselila ovoj recenziji. Hvala ti Maybe! A jel se taj sprej može nabaviti u svim ljekarnama? Kad uštedim neke novčiće, mislim da će mi ovo biti prva investicija jer ja i znojenje - užas živi.. iako je nešto viša cijena, budući da funkcionira, sigurno se isplati.. baš sam sretna što konačno postoji nešto što može pomoći protiv znojenja..

    OdgovoriIzbriši
  2. nema ga svugdje, ja sam se namučila dok sam ga našla. možda ćeš ti imati sreću i naći ga od prve.

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh super, ovo moram isprobat, imam gadnih problema ponekad sa znojenjem. Ovo bi mozda moglo upaliti. Hvala na recenziji, draga!

    OdgovoriIzbriši
  4. sigurno će ti upaliti! super je stvar!

    OdgovoriIzbriši
  5. Taman sam htjela da upitam šta bude sa svim tim znojem :)
    I dalje sam malo skeptična, ako djeluje, to znači da bi se lojne žlijezde ispod pazuha, koje znoj čisti, mogle upaliti. Preporučujem da se ponekad napravi pauza od korištenja, za svaki slučaj.

    OdgovoriIzbriši
  6. Već sam zvala u tri ljekarne u okolici tek toliko da se raspitam da li imaju ovaj sprej, i za sad bezuspješno.. kladila bih se da, kad budem ga htjela kupiti, neću imati sreće..

    OdgovoriIzbriši
  7. i mene je to malo brinulo, čak sam i planirala to napraviti (ponekad dan kasnije stavim dezodorans i taj dan se dobro iznojim vježbajući)ali su mi u ljekarni rekli da ne bi trebalo biti nikakvih problema i da do sada nisu imali nikakvih slučajeva.

    OdgovoriIzbriši
  8. kiara, ako ne nabaviš nigdje, javi i ja ti kupim kod sebe.

    OdgovoriIzbriši
  9. Može.. kad uštedim ću malo bolje potražiti po ljekarnama.. ako ne uspijem nabaviti ti se javim.. hvala puno!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. I ja bi voljela nešto takvo isprobati, al bojim se za zdravlje. Ne znam, koliko je dobro, da podpuno zablokiram žlijezde ... al možda bi bilo dobro imati za svaki slučaj. Možda za kakav nastup ili važan razgovor, tako, za SOS situacije. :) hvala za recenziju!

    OdgovoriIzbriši
  11. kupila sam sprej prije nekoliko dana na preporuku prijatelja koji takodjer ima problema sa znojenjem... sad me samo zanima jesam li dobro shvatila; taj sprej trebamo nanositi svakih 5 dana ili?

    OdgovoriIzbriši
  12. Danas sam po prvi put kupila Perspiguard, a zadnje 2 godine bila sam oduševljena korisnica Perspirexa kojeg više ne proizvode :-/.
    Imam 2 pitanja:
    1. Da li se treba oprati pazuh jutro nakon nanošenja jer je to pisalo na uputuma za Perspirex? (alkohol bi mogao oštetiti odjeću).
    2. Zašto se mora dezić koristiti? Ja ga nikada nisam koristila s Perspirexom i nisam imala neugodan miris.

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni je potreban dezodorans jer mi se bez njega tsra miris, ako tebi nije potrebno nemoj koristit.
    ne treba se oprati, nema potrebe! :-)

    ako imaš još koje pitanje, javi:-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala na brzom odgovoru :-)

    Jučer navečer sam ga po prvi put koristila. Nadam se da će biti djelotvoran kao Perspirex, iako ga reklamiraju kao najučinkovitiji proizvod do sada.
    Samo da te još pitam koliko puta pošpricaš ispod svakog pazuha? Ja sam jučer jedanput, a negdje sam pročitala kao da se šprica 2-3x.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pa nisam baš brza, inače isti dan odgovaram ali sa tek sada stigla do kompa.:-)
    tak i ja negdje špricam. a uzela sam ga baš zbog te reklame. meni su farmaceutkinje rekle da djeluje i na športašima.

    OdgovoriIzbriši
  16. Neznam, meni je ovo presumnjivo. 5 dana bez znojenja.... Hm. I prepuno je alumonijevih spojeva... Ja svoje bubrege volim.

    OdgovoriIzbriši
  17. nisam se potpuno prestala znoji samo sam smanjila na prihvatljivu razinu.

    OdgovoriIzbriši