18. sij 2017.

Janin prvi dan na snijegu


Čekali smo ga danima. Tata je već pronašao moje stare sanjke, uredio ih i samo su čekale prvi snijeg i Janinu prvu vožnju u njima. 

Nema smisla da vam krenem pričati priču u sredini. Moj muž i ja smo veliki ljubitelji snijega. Ne smeta nam hladnoća (OK, nismo ljubitelji hladnog vjetra na minusu, ali tko je? ), obožavamo skijanje i sve oblike zimskih radosti. Još u trudnoći smo išli u našu omiljenu trgovinu sportske odjeće pitati imaju li ski odijelo za bebe. Eto, toliki smo fanatici. Ne želimo ništa prepustiti slučaju i želimo da i Jana uživa u snijegu baš kao i mi.

Tu subotu je bio predivan sunčani dan. Oko nas svuda djeca s roditeljima ili sama na sanjkama. Doduše, ne tako mali kao Jana. Moje stare sanjke nemaju zaštitnu ogradu i prvi puta je Jana sjedila sama bez da je u sigurnosti poznatog. Iznenađena? Naravno! Čak zbunjena bi rekla. Čudila se na čemu to sada sijedi. Čudila se snijegu. Čudila se njegovoj hladnoći. 

Takav je bio i prvi susret sa sanjkama. Naravno, sjedila sam iza nje dok nas je muž vukao. Obzirom da je u skafanderu kao mala buhtlica, teško joj je sjediti uspravna. Zeznuli smo stvar jer smo je odveli na snijeg netom prije spavanja, pa nije bila potpuno raspoložena, ali nismo željeli propustiti najljepši dio dana. No, uporno smo ju vukli i vukli i na kraju, kad se opustila, je počela uživati. Sada jedva čekamo novi snijeg da ju opet stavimo na sanjke. 



Dok pišem ovaj post shvatila sam, da osim u ovako sunčanim danima, kao što je bila ova subota, mame rijetko izlaze van s djecom po zimi. Našla sam na odličan post o tome zašto bi se djeca trebala igrati se vani i zimi, a pročitati ga možete ovdje. Ako ste se do sada dvoumili oko toga, ovo će promijeniti vaše mišljenje. 

Jana je naučena na svakodnevne šetnje. Mislim da bi nas izludila doma da ne izađemo barem na 10 minuta van. Iako često čujem upozorenje kada izlazimo da je vani hladno ili puše, stvarno se ne bojim za nju. Ima nekoliko slojeva odjeće, skafander ili termo hlače sa zimskom jaknom i još je u toploj Joolz vreći za kolica, koju bi i ja rado u svojoj veličini.


I zato skafander ili jaknu na vaše dijete, toplu zimsku vreću za kolica ili na sanjke za vrijeme divnih zimskih dana. Odlična je vijest da sada većinu stvari možete kupiti na akciji, jer svi znamo kako djeca brzo rastu i prerastu odjeću (Jana je već na drugoj zimskoj jakni). I da, svakako svratite do poslovnice Baby Centera gdje je puno veći izbor nego na netu. 


Post pisan u suradnji s Baby Centerom!

Uživaju li vaši mališani na snijegu?

Love,
Ana

Nema komentara:

Objavi komentar