31. svi 2011.

DFWZ – game over

Da, da, znam, niste mislile da ću ikada završit sa izvještajem sa DFWZ ali evo, danas završavamo :-)

U biti ovaj post je kasnio jer sam htjela skupiti sve informacije da ne bubam napamet. Pa krenimo redom.

Ovaj, kao i prošle DFWZ održani su u Hypo centru i to je definitivno prostor koji je više primjeren takvom događaju nego Boćarski. Meni se osobno sviđa i zgrada i dvorana a i veliki plus je parking. Ovo je treći DFWZ koje posjećujem i promjene i napredak su više nego očiti. Organizacija je bolja, uhodaniji su, manja su kašnjenja, manje pauze (iako se i dalje ne drže roka od 10 min, no to ubrajam u tehničke greške).

 

Veliki novitet ovogodišnjeg DFWZ je bila  “Moda sa šlagom”

 

 

Slika preuzeta od Story.hr

 

Naime, radilo se odlično zamišljenoj ideji da mladi neafirmirani dizajneri ne samo da izlože svoj nakit, torbice, odjeću,… već ga i prodaju. No sama ideja nije bila najbolje realizirana, jer dizajneri su bili u samom kutku predvorja. Upravo zbog toga je i cijeli post kasnio jer sam htjela saznati zbog čeka su bili baš tamo smješteni i zašto im nisu dali više pozornosti kada su ih pozvali. A da ne bubam  sa pretpostavkama pitanje sam postavila glavnim sponzorima i organizatorima. Na žalost, došlo je do premale aktivnosti samih dizajnera i nedostatka vremena za dogovor sa organizatorima. Tako da, iako bi bilo lako prebaciti krivnju na velike, ovaj put moram reći da su za taj propust uglavnom krivi sami dizajneri. Nadam se da će sljedeći put bolje iskoristiti priliku ;-)

 

 

IMG_5715

 

Dijana  i ja prvoj večeri DFWZ sa

Avonovim narukvicama

“Sve za nju”

Još jedan nedostatak koji sam zamijetila je bio svjetlost u prostoru. Naime, kako se radi o noćnom eventu (i o tome sam se raspitala :-)) nisu sva svjetla smjela biti upaljena, no na dijelovima je nedostajao bilo kakvog svjetla. Moja preporuka je da sljedeće godine iskoriste sve stupove, a ne samo neke kao ove godine i sve ih osvijetle, neće biti previše svjetla već taman. Naime, hodnik prema dvorani bio je podosta mračan.

Među sponzorskim štandovima sam susrela i Ivicu Zanettija koje sam u mini intervju upitala par informacija o novitetima za proljeće/ljeto i njezi kose. Ivica je ambasador za Wella ProSeies kolekciju.

 

 

Već sam u samom uvodu spomenula da i je ovo treći odlazak na DFWZ i da su promjene svake godine sve bolje i bolje. Vjerujem da će me na jesen iznenaditi sa još noviteta. Posebna pohvala ide samoj pisti što je bila postavljena u kosu a ne ravno, puuuuuno bolje, ljepše, preglednije! Također, velika pohvala ograničenom broju ulaznica. Nije bilo previše ljudi i samim time fashion week nije ličio na narodno veselje već na jedan modni događaj što uostalom i jest.

S druge strane znam, iako samo djelomično, koliko je truda, volje i u krajnjem slučaju novaca uloženo u sve to pa me svaka pozitivna promjena još više veseli :-)

 

IMG_5777

 

Još jedna velika pohvala ide na blog konferenciji FaceHuntera! Mislim da fashion blogeri mogu biti jako sretni što im je organizirana takva konferencija. Bez brige, urgirala sam i rekla da bi i beauty blogeri bili jaaaako sretni da i nama iduće godine dovedu nekoga iz našeg svijeta!

Da rezimiram. Moja očekivanja su ispunjena. Pomaci su vidljivi, noviteti uvedeni i jedva čekam jesen da vidim što će nam novoga pripremiti!

 

A o modi?! To pročitajte kod stručnjaka! :-)

 

Nadam se da vam je bilo zanimljivo, poučno i interesantno!

 

Love,

Maybe

30. svi 2011.

NOTD – Gabrini #396 my new second love :-) + konadiranje

Ej ljepotice moje,

volite li mat lakove kao ja ?

Obožavam ih. Sve matiram i rijetko koji lak mi je ljepši sjajan nego mat. Gabrini 397 je jedan od rijetkih koji mi se više svidio sjajan nego mat, ali zato je  ovaj lak pre, pre, predivan! Doduše boja je malo tamna za ovo doba godine, ali iskreno, baš me briga!

 

IMG_0242     

IMG_0244

Lak je divan sam po sebi, ali…..

IMG_0249

Stvarno mrzim što se na mat baze ne lijepe dobro štambilji :-(

IMG_0252

 

IMG_0255IMG_0256

Pločica je BM a za štambilje sam koristila Essence “Thelma” i “What do u think?”

 

Love,

Maybe

 

Super darivanje

Bok drage moje,

dok ne počne moje darivanje okušajte sreću na ovom divnom darivnju koje nam je preipremila Safira!

 

Među ostalim možete osvojiti Sleek paletu, set za konturiranje, Sigma ogledalce,…

 

170320103035

 

Posjetite njen blog! Sretno svima!

 

Love,

Maybe

29. svi 2011.

Marija Koprtla – Dreft fashion week Zagreb

Iako su već svi modni portali odavno zaboravili na DFWZ, jer ipak je prošlo tjedan dana, ja još uvijek imam za pokazat vam nešto. Već ste mogli shvatiti iz mojih dosadašnjih postova da se ne bavim pretežno modom, u biti, uopće se ne bavim, bavim se sa svime onime dodatnim što mi je DFWZ pružio. A među ostalim, to je i intervju sa Marijom Koprtlom :-)

Trebam li istaknuti svoj šok kad sam nju vidjela u backstageu? Naime, Marija je radila samo prve večeri i to samo za Sanju Jakupec i Ivana Midžića. Na pitanje da li bi imala vremena odgovoriti mi na par pitanja, pristala je bez problema. Ispričavam se,ali od tolikog uzbuđenja sam zanijemila tako da je intervju kratak, ali poučan. No ono što će se svim make up geekovima svidjeti, u video sam umetnula i drugi video, Mariju Koprtlu na djelu :-)

 

Samo napomena, video je sniman u backstageu a tamo vlada ludnica…čisto a se ne čudite glasovima sa strane :-)

Dosta priče, uživajte u videu!

 

Marijinu web stranicu možete vidjeti ovdje.

Još jednom joj se zahvaljujem od srca na svemu!

Nadam se da ste uživale, naučile i da vam se svidjelo!

Love,

Maybe

27. svi 2011.

FACEHUNTER blog konferencija – DFWZ 2 večer

Znate one ljude koji idu svugdje upućeni u sve, sve detaljno prouče, istraže i ostalo što ide u paketu sa time? E pa ja sam takva samo kad je putovanje u pitanju, ostalo hodam ko mula po svijetu! Ugl. priča ide ovako. Kad sam dogovarala DFWZ Katarina mi je rekla da će biti blog konferencija Street fashion bloger FaceHuntera. Naravno da mi se stvorio veliki upitnik iznad glave. Srećom na googlu pa sam se na brzinu informirala o kome se radi. Trebam li reći da sam se posramila kad sam vidjela da se radi o jednom o najjačih svjetskih fashion blogera a street fashion vjerojatno najjačem.
IMG_0213
Yvan u akciji
Drugi dan DFWZ je održana i konferencija. Uz naše fashion blogere i ponekod stranog, ja sam bila jedina beauty blogerica. Išla sam iz razloga da nešto naučim, čujem i saznam kako uspjeti iz hobija.
Nisam znala što očekivati niti kakav je Yvan. Oduševio me svojom jednostavnošću, ljubaznošću, bomeskim i pomalo ekscentričnim ponašanjem, simpatičnim osmjehom i beskrajnom tolerancijom na sve odgovore kad mu je itko poželio postaviti pitanje. Jedino je Katarini bio problem stalno ga upozoravat na vrijeme, rekla bi da mu šteka držati se vremenskih ograničenja. :-) ali tko mu ne bi oprostio kad je tako simpa!?!
Dala sam si truda pa cijelu prezentaciju snimila. Zbog uštede baterije nisam snimala u HD-u. Zbog nedostatka stalka mi se ruka svako toliko zatresla (ipak 40 min držati ruku u zraku nije lako) i na momente nije zaoštreno (e to nema veze sa mnom:-)). Najbolje od najboljeg od najboljeg možete vidjeti u 15 minutnom videu – na engleskom! A sve to i još detaljnije o Yvanu i njegovim uputama možete pročitati na Katarininom blogu koja je sa njime provela najviše vremena.
U skopu konferencije održana je i prezentacije njegove nove knjige koju su nam organizatori svima i poklonili a Yvan svima osobno potpisao sa različitim posvetama! Big lajk za ne korištenje copy/paste metode i klasičnog „S ljubavlju…“!
P5220010
IMG_5777
Nadam se da vam je bilo zanimljivo i poučno!
Svaka pohvala organizatorima na jednom ovakvom događaju. Naadam se da ćemo i mi beauty bloggeri dobit ubrzo jednu svoju konferenciju!
Love,
Maybe

P.S. Hvala Korni za super fotku ;-)

26. svi 2011.

Gabrini #397 – my new love

Već dugo znam za Gabrini lakove, ali ih ne nalazim. Zamislite onda šok,izlazim iz tramvaja na Črnomercu i na štandu koji prodaje nakit i robu (svi koji izlaze tamo iz tramvaja znaju na koji štand mislim jer ga se ne može fulati) me dočeka pun štand Gabrini lakova!!!! I svi po 10 kn.

 

IMG_0258

Gabrini #397

Kako ja volim mat lakove i sve obično matiram, ovaj pravi ljepotan je morao biti moj! I sada šok, on mi je puno ljepši sjajan nego matira. Jer kad je sjajan, njegov predivan sjaj i sitni plavi shimmer dolazi do izražaja!

 

IMG_0261

 

Lak je redivan, ali morala sam malo prčkati po njegu. Prvo sam na prstenjak nanijela prozirnog laka da dobije sjaj. A zatim sam sa scotch tape napravila crte (ne baš ravne) i praznine popunila bijelim lakom. A na prstenjak sam nanijela štambilj (Boundle monster 12). Na kraju dodala malo “pješćanog” štiha sa Essence zlatnim topperom kojeg sam nanjela kistom! Sve je to bilo ljepše u mojoj glavi nego na noktima. Morat ću ponovit da ispadne onak kako je zamišljeno.

 

IMG_0269

 

Uživajte mi u sunčeku!

Love,

Maybe

25. svi 2011.

Lush dan za mamu i kćerNedavno sam zalutala na Lush FB stranicu i prvo što me dočekalo je mogućnost prijavim za mama i kćer tretman. A kako ja volim klikati (što nekad i nije pametno, jer onda ostanem bez bloga na 3 dana, npr) ispunila sam podatke i najmanje što sam očekivala da će me itko kontaktirat.
Stvarno sam se iznenadila kad su me zvali, a moja mama još više kad je čula što sam nam organizirala.

I tako smo došle do Lusha, nismo imale pojma što nas čeka niti što očekivati. To je u biti super, jer tako nismo nikako mogle biti razočarane.
Dočekala nas je Marija koja nam se stvarno potrudila uljepšati nam dan maksimalno. Već dugo nisam susrela u nekoj trgovini (a drogeriji posebno, samo se sjetite Vesninog posta o sceni iz Kozma kojeg možete pročitati ovdje) koji je toliko ugodan trgovac, nenametljiv, pametan i upoznat sa svim ne samo proizvodima firme već i načinom rada i povijesti Lusha! Mama i ja smo cijeli dan pričale o Mariji.

Sam tretman se sastojao od skidanja make upa, masaže lica serumom, maske i peelinga te naravno kremen. No Marija nas je razmazila i sa peelingom ruku i masažom ruku.

No ono za što ju moram posebno pohvaliti,sa čime nas je do kraja osvojila je što nismo niti na jedan jedini trenutak osjetile da nas hoće zgotoviti jer je ovo besplatno, već nam se posvetila do maksimuma i nije ničime napomenula da bi sad trebale nešto kupiti! Ali ja ne bi bila ja da nešto ne kupim, pa sam na Marijinu preporuku uzela crni sapun od ugljena za pranje lica tj Coalface, koji je gore na slici iz meni nepoznatog razloga!
A i mama si je već izabrala kremu za rođendan! ;-)

Svaka pohvala Lushu na ovom načinu promocije. Ne samo da sam upoznala cijeli asortiman Lusha već sad znam da zaista tamo mogu doći sa svih svojih 3 milijuna pitanja koliko ih inače imam i da ću na svaki dobiti odgovor uz smiješak.

Stoga, kćeri (i mame ) na Lush facebook i prijavite se za malo uživanja…

24. svi 2011.

Moj blog je živ!!!!

Može li mi jutro lijepše početi????
Uspjela sam srediti blog da mi radi!!!!

Sad još treba YT i novi postovi stižu!

Hvala svima koji su svraćali iako već danima gledaju isti post,

Ljubim vas sve,
Maybe

20. svi 2011.

Upoznaj pa sudi - DFWZ 1.večer

Bok drage moje,
još sam pomalo umorna ali prepuna dojmova i jedva čekam da vam ih sve prenesem.Još odavno sam otkrila da više volim pogled iznutra nego samo vanjski sjaj. Još jednom sam to i potvrdila. Jučer sam na DFWZ došla 2 sata prije svih ostalih gostiju ne bi li zavirila u backstage.

A sada da napišem zašto ovakav naslov. Tek jučer sam shvatila da svi modni kritičari toliko sude o nečijem radu i trudu da je to grozno, a grozno je jer nitko (ili rijetki) nije upoznao dizajnera i pitao zašto je ta kolekcija takva i takva. Ako kažemo da se o ukusima ne raspravlja, od kuda onda pravo bilo kome da sudi? OK, dopuštam školovanim ljudima, pod time mislim na one koji su završili TTF, a ne tečajeve za stilistu, da komentiraju. No kada čitam komentare raznoraznih gurua, dajte ljudi, molim vas!

A sad se vratimo backstageu i mojim doživljajima. Šetajući po backstageu imala sam priliku poznati i neke dizajnere - Sanju Jakupec, Abu Tomičić i Ivana Midžića (i još nekoga,a li neka ostane tajna dok video ne bude gotov).

Iako sam snimila razgovore sa njima, na žalost nema ih na kameri!!!! Ne pitajte zašto, jer vjerojatno sam u tvoj svoj strci nešto i zeznula! No, kako je pamćenje još friško, prenosim vam njihove riječi.

***Napomena: nisam modni stručnjak, niti to želim biti, samo prenosim svoje dojmove i riječi dizajnera***

Aba Tomičić - inspiracija za njenu kolekciju je došla iz bajke "Mačak u čizmama"! Iako mi se, priznajem, nije toliko svidjela kolekcija na vješalici, na modelima je izgledala odlično! Kaže da je ideja došla sasvim slučajno, kad su njeni klinci izvukli taj film...i malo po malo igra je počela!

Aba Tomičić

Sanja Jakupec - Sanjina kolekcija inspirirana Japanom je ujedno i kolekcija koja je otvorila DFWZ.

“Cijela kolekcija je bila posvećena Japanu zbog katrastrofe koja je pogodila japanski narod, jer prestrašno je da u trenutku ostanete bez voljenih, bez svega .... ali ono što me najviše inspiriralo je snaga, hrabrost i poštenje toga naroda te međusobno pomaganje, a to sam saznala iz pisma koje sam dobila prosljeđeno mailom, koje me zamislilo koliko smo zapravo mi sretni jer možemo puno naučiti iz njihovog iskustva, iz te tragedije... samo se pitam da li smo spremni to čuti i vidjeti.Htjela sam da postanemo svjesniji te katastrofe. I zato ponovo podsjećanje jer se to svima nama može dogoditi. “ kaže Sanja jakupec

No ono što mnogi ne znaju da svaka haljina osim inspiracije je imala i Japanske znakove koji označavaju ljubav, mir,....Moj definitivni njen favorit među haljinama je crna haljina sa velikim krugom ispunjenim crvenim crtama. Te crte označavaju amplitudu potresa ali i rad srca! Prepuno simbolike i ljubavi! Sanja, svaka čast!

Sanja Jakupec i haljina sa amplitudom potresa

Ivan Midžić - je akademski kipar i dizajner nakita. No ovaj put me nije samo on oduševio već i njegova divna, vesela supruga i prijateljica koja je ujedno i dizajnirala haljine. Sam nakit je napravljen samo za reviju. Ne, on ne očekuje da će ga itko nositi, osim možda pojedinih komada. Na pitanje, od kuda dolazi inspiracija, njegove me odgovor oduševio. Kaže, ništa me posebno ne inspirira, već krene samo od sebe. Bilo ga predivno gledati kad priča o svom radu, totalno se prepusti, sam povratak u mislima u radionu ga prenese u drugi svijet, unatoč svoj ludnici koja vvladala oko njega u tom trenu, od totalno nestane....

Ivan Midžić

 dizajener Ivan MidžićNisam mogla odolit da i sama ne isprobam nakit!:-)

Slike su pruzete sa Fashion.hr gdje možete i pronaći cijelu galeriju!

Nadam se da vam se svidio moj drugačiji pogled...

Love,
Maybe

19. svi 2011.

Catrice "Molin Rouge Light" (& scotch tape)

Bok drage moje,
ovih dana ću vam biti malo kratka jer danas počinje DFWZ a kako sam kao pobjednica Pantene bloger natjecanja dobila eksluzivnu ulaznicu za bacstage, više vremena ću provodit na pripremi za isto .-) I da, nosim kameru sa sobom, tako da se nadam da ću vam moći svašta nešto pokazati .-)

Ovo su nokti od neki dan, novi Catrice lak "Molin Rouge Light", nude roza nijansa. Persa, je li to ta nijansa koju želiš?


Tih dana je vrijeme bilo grozno i dobru fotku je bilo jako teško uhvatiti, tako da je lak nešto sitno svjetliji u stavarnosti.
Idemo dalje? Ugl., nedelju sam sa bratom malo hodala po shopping centru, i naravno da sam ušla u Muller i našla set škara (10 komada) za samo 35, 90 kn!!! Ako uzmemo u obzir da sam do sada nailazila na pojedine komade po cijeni od 17 do 35 kn, ovo je bagatela! Ovime me braco počastio .-)


Pa sam morala odmah jedne isprobati i evo rezltata!


Šakre su precool! Super stvar!

Šaljem vam pusu, 
love,
Maybe

18. svi 2011.

Avon 24 k gold paleta - dnevni i večernji make up (tutorial!)

Bok drage moje,
za danas sam vam pripremila jedan make up tutorial. U biti dva :-)


 Dnevni make up

Od kada sam ju kupila, obožavam ovu paletu, jer su boje divne a kvaliteta sjenila odllična.


Jako mi se sviđa što su sjenila odlična i u wet tehnici.

Večernji make up

P.S. Da li se u videu uspio uhvatiit link?
Slike mi ovaj put i nisu baš za pohvalu, što sam tek sad skužila! Sorry!

Love,
Maybe

Loli ima 6 godina :-)

Prvi post u novom ruhu bloga bit će posvećen mojoj ljubimici koja danas slavi 6 godina!!!!

Ova "mala" ljepotica od svoje 42 kg došla nam je prije 6 g (ok, minus 2 mj) kao malo klopko vune...

A kako sam narasla od ovako male buhtlic do sada pogledajte dolje..uz prikladan tekst :-)

Sladoled je moja omiljena poslastica- volim i one na štapiću i u kornetu. Možda malo više u kornetu, jer mi tada i ostave više!

Ovo mi je njena najdraža slika! Tada je imala oko 3,5 mj a slika nije slikana u đungli već na moru u oleanderu :)

A ovu volim najviše <3

Kad sam bila mala (i blesava) pojela sam cijelu zdjelu punu roštilja i tu sam se sakrila da se ne ljute na mene:)Zar nisam bila medena???

Volim spavati na svojim ukućanima, makar oni to ne vole, i teška sam im,ali ja se ne dam i redovito im se zavlačim u krevet!

Ponekad, ali samo ponekad spavam na svom krevetu..

Uglavnom mi je krevet puno draža opcija .-)

Ljudi, moji, ja je obožavam! I nemrem si pomoći!

Dugo smo Duško (ovo malo crno je naš susjed jazavčar) i ja bili zaljubljeni jedno u drugo. Zbog visinske razlike, on je uglavnom bio na trosjedu.

A nekad smo pobjegli na mamin i tatin krevet ljubiti se! Ne kužim zašto oni ne vole da se mi ljubimo tamo?

Od mene vole raditi budalu, pa mi je tako Ana jednom kupila i cipele! Bila sam toliko šokirana da nisam htjela hodat u njima!

Jako se volim družiti! A Abba je moja prva prijateljica i obožavam ju!

Osim plivanja volim se voziti i u čamcu .-) Inače stane i Ana, ali nas je morala slikati!

Pravi morski pas, nema šta!

Sve je pod mojim nadzorom! Nema kupanja u MOM moru (nitko ne kuži da je cijelo more moje!!!) bez mog dopuštenja!Nadam se da sam vam se svidjela!


Voli vas,
Lolita :-)

17. svi 2011.

NOTD Essence Irreplaceable &....

Malo sam se igrala sam lakovima, što već dugo nisam radila i evo rezultata.
Ovo su mi prvi leopald nokti, pa iako nisam baš zadovoljna sa njima, jer je drugim curama puno bolje ispalo, nisu loši za prvi put...


A sve je krenulo od Essence Irrplaceable lakaKoji je stvarni divan, ali ja sam nedavno kupila Catrice duocrome lak pa sam ga išla malo uredit i tako malo po malo su nastali moji prvi leopald nokti.
Točke sam radila sa Essence nude i smeđim lakom te točkalicom (se to tako zove???)

Danas nisam pričljiva, u skladu sam sa vremenom! ;(

Love,
Maybe