15. stu 2011.

Sigma Synthetic Precision Kit & F86

Prije više od mjesec dana me Sigma iznenadila upravo ovim poklonom. Zašto iznenadila, jer ja nisam imala pojma da mi stiže ovaj paket! No, vjerujem da sad već svi znate priču o tome, ako ne pogledajte video!
CAM_0267   
Par dana prije nego su mi ovi kistovi došli su i izašli i upravo je Synthetic Precision kit bilo ono što mi je zapelo za oko. Zašto? Zbog video (pogledajte ga ovdje) u koje je puno obećavao kad je u pitanju precizan rad na koži, dakle korektori i prekrivanje nedostataka!
CAM_0270
U recenziji se neću držati redom brojeva, jer ih se niti u životu ne držim. Mislim da je bitnije njihova praksa nego se slijepo držati pravila i reda. Također, uza slike kistova će biti i njihova namjena. Također, na nazivu svakog kista/seta će biti direktan link za njih pa pogledajte što i u Sigmi imaju za reći o njima!
Precision kit
Cijena ovog seta je 49$ (+ poštarina), dok je cjena pojedinačnog kista 14$. Načinjen je od umjetne dlake i ukoliko želite i možete ulagati u kistove, must have! Drška je drvena, sjajno crne boje, sa utisnutim nazivom i brojem kista te Sigminim logom. Duljina drške je 12 cm a drške i metalnog i djela koji drži „glavu“ kista iznosi 16,5 cm + „glava“
P82 
P82 – PRECISION ROUND - bazni kist, jer sa njime možete nanijeti i bazu za kapke i „bazni“ korektor, u mojem slučaju ljubičasti korektor za umanjivanje hiperpigmentacije. Dlake su guste, ali mekane, ne uvlače proizvod u sebe, već ga ostavljaju na vrhu i prenose na kožu. Uz P80 moj omiljeni kist.
P80
P80 – PECISION FLAT – niti jedan kist ne prenosi toliko dobro korektor kao ovaj kist! I ne samo to, on ga i savršeno utapkava i omogućuje savršeno prekrivanje sa što manje korektora. On je u biti umanjena verzija F80. Unatoč gustoći dlaka nije tvrd, savršeno pobire korektor iz kutije, ne „uvlači“ ga u sebe. Njime možete i utapkavati ili raditi krugove. Također, odmah nakon korištenja korektora njime možete nanijeti transparentni puder bez da ga navlaži. Istu stvar možete napraviti i sa F80.
P86
P86 – PRECISION TAPERED – na slici sa naznačila strelicom na kistu mjesto gdje je stisnut, i to sa donje i gornje strane. Zbog toga je puno tvrđi, ali i precizniji. Osim u ove dvije funkcije na slici (nanošenje highlightera ispod obrva i svijetlog korektora na kapak) koristim ga i za precizno nanošenje korektora ispod donjeg kapka ili za blendanje korektora na područje gdje se nalazi više prištića. Također, ukoliko pogriješite sa ružem na gornjom usnici, višak možete „obrisati“ ovim kistom.
P84
P84 – PRECISION ANGLED – namijenjen je konturiranju lica i nosa, te nanošenju korektora na području oko nosa. No savršen je i za posvjetljavanje područja ispod očiju, nosa i čela, ali i „brisanja“ viška ruža ispod donje usnice! Ovaj kist mi nije sjeo od prve, da li zato jer je makaniji od ostalih ili nečeg drugog, ne znam, ali sada ga obožavam! Jednostavno samo se trebali prilagoditi jedno drugome.
CAM_0271
Da li bi preporučila ovaj set? Svakako! Mislim da je Sigma napravila odličan posao sa ovim setom. Da mi ga nisu poslali svakako mi je bio u planu za kupovinu, i ne bi požalila po tom pitanju. Iako sam ovaj video već pokazala u njemu koristim isključivo ove kistove, a od viška glaa ne boli :-)!
 
CAM_0311
F86 – TAPERED KABUKI -  Ovo je zadnji kist koji mi je stigao u ovom poklonu. I dugo, ali zaista dugo sam ga ignorirala. Zapravo, isprobala sam ga za konturiranje i nikako mi nije sjeo, jer je predebel. A istovremeno u mom životu su do prije 2 tjedna postojala samo 2 kista za nanošenje podloge – F80 i Miss Taylor kabuki i oni su svemogući, što i sami znate, i onda sam jedan dan nekim čudom nanijela podlogu na lice i odlučila je izblendati ovim kistom. Šok i nevjerica, totalno drugačiji izgled sam dobila. Savršeno ju je stopio sa kožom. F80 nije pala u drugi plan, samo sam joj promijenila funkciju, sada sa njom utapkavam transparentni puder i savršena je po tom pitanju.
F86
Njegova funkcija prema Sigmi je konturiranje, ali realno, zar bi itko davao 16$ za kist kad njegovu funkciju (konturiranja) možete napraviti sa bilo kojim kistom? Znam da ja ne bi. I da nisam otkrila ovu njegovu moć, mirne duše vam ga ne bi preporučila. Sada je to druga priča. No, napomena, ukoliko imate masnu kožu, za nanošenje podloge, prema mom iskustvu, vam preporučam ipak F60 a za transparentni puder F80. Jednostavno ovo nije kist za masnu kožu, dok je za suhu i mješovitu kožu savršen.
Njime možete kliziti po licu, blendati i raditi krugove. Zbog svog špicastog vrha idealan je za područje oko nosa. uz rub uha, brabu i ostala teško dostupna područja.
Nadam se da vam je recenzija bila od pomoći.
Ukoliko se odlučite za kupovinu ne zaboravite da iznad potrošenih 30$ dobivate poklon i da je kod za 10% popusta za 11. mj. IN2011 !!!
*PR uzorak
Nadam se da vam se svijdelo!!
Hvala vam što se svratili!
Love,
Maybe

Broj komentara: 11:

  1. Svaki put ostanem impresionirana koliko daleko sigma ide u svojim kistovima. Čista umjetnost :D I genijalna, opširna recenzija ;) Svaka čast :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da ću morati prestati čitati tvoje recenzije o Sigminim kistovima! :) Ne zato što nisu dobre već zato što su preeedobre, a ja još nemam niti jedan njihov kist! Mislim da je vrijeme da skupim hrabrosti za prvi online shopping! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I da: Sretan "blog rođendan"! ;) Želim ti još puno Sigminih kistova i dobrih postova! Ostani nam i dalje tako dobra i zanimljiva!

    OdgovoriIzbriši
  4. Jos je malo toga sto nemam od Sigme, ali ovo je definitivno na mom popisu. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. @Vannah - savršeno si to opisala! Vidi se da jako razmišljaju o poslu i da imaju savršen tim, jer uvijek uspiju iznenaditi!

    @CC - nema na čemu :-)

    @Bellen - hvala ti, trudim se dati istinski svoj doživljaj svakog recenziranog proizvoda. I hvala ti za čestitku!

    @Chole - nećeš požaliti!

    OdgovoriIzbriši
  6. Super recenzija, a sad i ovaj set ide na wish listu :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa ja stvarno više ne mogu pohvatati tu Sigmu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sigma je jedno vrijeme "šutila" i nije skoro ništa radila, ali su se zadnjih mjesci zaigrali i sad stalno imaju nešto novo! savršeno!

    @Blush - nećeš požaliti!

    OdgovoriIzbriši
  9. Sretan rođendan! Predlozila bih ti gel za podocnjake LiithCosmetics (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=122498087822633&set=t.100001873269527&type=3&theater)-slikica sa fb
    Ja sam ga jucer dobila i ne mogu jos trvditi na svoju ruku ali sam cula dosta pohvala, cure kazu da im je posvjetilo podrucje oko ociju pa valja probati. Nemam problema sa hiperpigmentacijom, ali zato imam tamne podocnjake. Cijena je 30 kn, pa cak i ako ne uspije nije neki veliki bed :)
    Pratim te cesto samo sto sam lijena komentirati :P Lijep pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  10. @Nena imam već jednu njihovu krema koju su mi oni preporucili za hiperpigmentaciju! Doduše ni sami ne garantiraju ali ni nemam rezultata!
    Sada sam saznala da vitamin c posvjetljuje i rješava problem hiperpigmentacije pa se bacam na njega!

    OdgovoriIzbriši