31. pro 2010.

Pozz iz Beca

Bok, drage moje!!!!

Hvala vam na divnim cestitkama!

Saljem vam pozdrave iz prehladnog Beca (hvala Bogu na kuhanim vinima :-) )! Vjerujem da se spremate za vecerasnje izlaske i da za razliku od mene odjecu birate malo oskudiju! Ja se jos nisam odlucila hocu li 2 ili 3 majce obuci i da li mi je samo jedan par carapi dovoljan!

I da se pohvalim, jos nista nisam shoppingirala!!!!! JEEE, bravo ja! Bit ce da se stvarno spamecujem!

Saljem vam puse i javim se sljedeci put iz toplog doma (svog) sa slikama iz predivnog Beca!


Love,

Maybe

29. pro 2010.

Uranjena čestitka/Premature congratulation

Drage moje,
My dear,

kako neću biti doma da vam na vrijeme čestitam Novu godinu, potrudila sam se da vas čestitka dočeka kada svratite na moj blog...
that I will be home to give you the time to congratulate the New Year, I tried to welcome greeting when you stop by on my blog ...Ujutro putujem na doček u Beč, tako da je meni trenutna jedina novogodišnja želja umjereno topla temperatura.:-)
In the morning I travel to the reception in Vienna, so I present the only New Year's wishes moderately warm temperatures.:-)Vama i vašim najbližima želim puno zdravlja, sreće, osmjeha, zadovoljstva, ljubavi, pažnje, novaca, lijepih trenutaka... i naravno puno lakova za nokte, sjenila, ruževa,.... ma zašto da skrivam, sve mi volimo te male kutjice i bočice koje nas jako vesele!
You and your loved ones wish you health, happiness, laughter, joy, love, attention, money, beautiful moments ... and of course lots of nail polish, eye shadows, lipsticks ,.... But why do I hide all my love and kutjice and small bottles that make us very happy!
Love you,
Maybe

Kako znate da je dosta kupovanja lakova?/ When you know that it is high time to stop buying nail polish?

Prije nego počnem, samo jedan podsjetnik -  još uvijek traje moje darivanje i možete se priključiti!
Before I start, just a reminder - still takes my gift and you can join!

Prije nekoliko mjeseci sam gledala video Gejbe sa Parokeetsa u kojem je pokazivala kako je napravila stalak za lakove za nokte i to za njih 170 i mislila sam si luda žena! Danas je ona debelo prešla tu brojku, a ja sam joj se polako približila.
A few months ago I watched video of Gejba from Parokeets which showed that he made stand for nail polish, and for them to 170 and I thought you crazy woman! Today, she crossed the colon that figure, and I approached her slowly.

Evo moje kolekcije:
Here's my collection: 
Mislim da sam ih sve slikala! I mislim da bi se trebala riješiti kojeg, ima zainteresiranih?
I think I have them all painted! I think that should solve that, is concerned?

Love,
Maybe

28. pro 2010.

Perspi-Guard

Dio ljudi na ovom svijetu ima problema sa pretjeranim znojenjem. Bili oni muškarci ili žene, to se događa svima i često je vrlo nezgodno,a da ne kažem da ograničava slobodu izbora odjeće, materijala, itd… I ja sam jedna od njih. Ajme, ovaj post sam započela kao priznanje za ubojstvo!

Ugl, ukoliko imate problema sa prekomjernim znojenjem i po ljeti i po zimi, i to vas toliko ubija da ste razmišljali o botoxu, e onda je ovoj čarobnjak za vas.

Još sam ljetos u jednim novinama vidjela reklamu za ovaj sprej, ali nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja u ljekarnama, sam odustala! I prije mjesec dana sam slučajno pitala u ljekarni da li ga imaju, malo se šokirala na cijenu (150 kn za 50 ml) i na kraju se odlučila na kupnju. Evo mog doživljaja.Dakle radi se u dezodoransu koji sprečava znojenje na 5 dana! Ali ne potpuno. Naime,djeluje recimo 95%. U praksi to izgleda ovako, neće podnijeti intenzivnu vježbu i stvarno visoke vrućine (u stanu mi ne pada temperatura ispod 26 C), a krajem 4 . dana mu također djelovanje malo oslabljeno. Kad kažem da neće podnijeti, to znači da vam se nadzirati tek mala količina znoja sa kojom možete živjeti. Kako ga koristim tek mjesec i pol ne znam kako djeluje po ljetnim vrućinama i sparinama. Također još je bitna činjenica, upotreba mirisnog dezodoransa je poželjna, jer će u suprotnom doći do neugodnih mirisa.


Osim za ispod pazuha, dezodorans se može koristiti i za lice, ruke i noge. Ništa od toga nisam isprobala,ali vjerujem da ću po ljeti ga isprobat za lice. Nanosi se vrlo jednostavno, navečer, na čisto i suho tijelo, samo se pošprica i čeka da se posuši. Mirisni dezodorans se stavlja tek ujutro. Jedna napomena, kako u sebi sadrži alkohol, ne preporuča se brijati taj dan (ja sam jednom to napravila i nije mi držalo tako dobro). Na kutiji se nalaze detaljne upute.


Iako se radi o relativno velikoj investiciji u početku, itekako se isplati jer mislim da će mi trajati oko 6 mj, sudeći po potrošenoj količini. Ako uzmete u obzir da ćete spasiti mnoge majice (meni de događalo da si mi majice bile vidno oštećene na području ispod pazuha), riješit se neugode i nezgodnih situacija ili ih barem smanjiti (pod time mislim na trenutke kada će djelovanje malo popustiti), definitivno bi preporučila ovu stvarčicu. Možda nije 100% savršena, ali nemojte suditi po meni, svaki čovjek je jedinka i svakom može drugačije djelovat!

P.S. Sigurno vas zanima kamo odlazi znoj, jer negdje mora otići. Odgovor je jednostavan, ići ćete češće na wc :-)

   

27. pro 2010.

Bye, bye 2010.

 Bok, drage moj!

Iako kasnim 2 dana, za dobre čestitke nikad nije kasno! Tako i ja vama od srca želim sretan Božić! Nadam se da ste uživale, dobro se zabavile i dobile puno predivnih poklona!

Moram priznati da sam se iznenadila koliko sam i koje poklone dobila za Božić. Mora da sam stvarno bila dobra. J hvala svima!

Hvala Enči i Kiari na čestitkama i ispričavam se što tek sada odgovaram, ali nisam 3 dana bila za kompom. Koliko god da volim surfati, odmor mi je stvarno dobro došao.

Ovaj post sam zamislila kao rezime skoro nam iščeznule 2010 g. evo šta sam sve lijepo i manje lijepo proživjela u protekloj godini.

Ovu godinu sam čekala sa velikim iščekivanjem. Sjećam se kad sam na staru godinu sa susjedom nazdravljala i rekle smo si „neka nam se 2009. ne vrati i ne ponovi se“. Da se razumijemo, nije u 2009. bilo ništa specijalno grozno, ali nikako u njoj nije sve sjedalo na svoje mjesto. I vjerojatno sam od 2010. očekivala čudo. Posebno zato što nam je doček bio jedan od najboljih (ako ne i najbolji) u životu, a prema onoj staroj „kakav doček takva i godina“ mislila sam sad će biti ne znam šta,a zaboravila sam da smo godinu dočekali u magli (zahvaljujući nadobudnim igrama koje uključuju alkohol) pa nam je tako svima i godina protekla – maglovito. Šta god da to značilo.

Zato u 2011. polažem velike nade jer mi je pšenica uspjela (WWEEEEEE!!!!!!) a i ulazim riješena mnogih problema! Tako da, vratimo se mi na 2010.

U ovoj godini doživjela sam 2 divna putovanja – u moj omiljeni Europski grad – London i naš predivan Dubrovnik. A godinu završavam dočekom u Beču (tako da će i novogodišnja čestitka kasniti). Obnovila sam 3 divna prijateljstva zbog kojih sam stvarno sretnica, neka učvrstila, neka uspostavila a tri posebne osobe uvela u svoj život (one će znati J). Riješila sam stare probleme, sazrela u mnogo pogleda (bravo ja,bilo je i vrijeme!!! Rekla bi moja mama!), očvrsnula i po prvi puta ulazim u novu godinu potpuno zadovoljna. Bit će da je to to! 2011 je moja godina ;-)

Bilo je tu mnogo stvari koje mi nisu mamile osmjeh na lice, no te stvari su me očvrsnule i dovoljno ih se sjećati takvima.

S druge strane, u mnogim stvarima sam napredovala. O kompu, programima, fotkama i inim stvarima sam naučila puno, puno više nego što sam do sad znala. Iskušala sam se kao „novinar“ na Šminkerici i vidjela da ipak ne pišem gluposti kad sam imala toliku podršku čitateljica. Na žalost, nikad nije objavljen moj zadnji članak u kojem se zahvaljujem svima na podršci, tako da vam se drage moje cure, ovim putem zahvaljujem na svim onim divnim komentarima podrške i komplimentima.

S vremenom sam se osamostalila, što se za mene pokazalo kao vrlo pametan potez jer zaista uživam pišući blog i radim to za svoj gušt. A svaki vaš komentar je samo dodatan plus.

„Upoznala“  mnoge blogerice, sve redom su to divne cure. Sa mnogima se čujem i privatno. Iako nisam nikada doživjela pravu Jugu, sad ju doživljavam, jer blogerska „prijateljstva“ ne poznaju granice.

Sa svojim dragim doživjela sam još jednu divnu godinu.  Još čvršći, stabilniji i sretniji! I spremni za nove izazove! Moj dragi mi je najbolji prijatelj, ljubav života, partner, podrška, najiskreniji kritičar,…sve u jednom i smatram da sam stvarno blagoslovljena takvom vezom! Hvala ti, mili, na tome!

Naravno, tu je i moja obitelj, uvijek tu za mene, spremni za sve moje mušice! Ma tko ih ne bi volio?

Nadam se da vas nisam previše zatlačila sa svojim pričama! I nadam se da vam je 2010. g bila dobra, ali da će vam 2011. g biti još bolja!

23. pro 2010.

New Year make up

Bok, drage moje!
Hi, my dear!

Evo jednog novogodišnjeg makeup-a, koji sam u biti radila za Sigmino natjecanje na temu „Girls night out“. Tekst je na engleskom, ali je video pa vjerujem da ćete sve skužit. Slika nije perfektna,jer sam radila sa fotićem. I to svojim najlošijim, jer sa boljeg fotića snimku ne mogu obrađivat u Picasi jer nije snimljena u pogodnom formatu,a sa kamerom i njenim programom se još nisam sporazumjela. Ima netko dobar program za obradu filmića?
Here's a New Year's makeup, which I actually worked for Sigma competition on the theme "Girls Night Out." The text is in English, but the video and I believe you'll figure out everything. Picture is not perfect, because I have worked with my older camera. And his worst, because their camera with better image can be processed not in Picasa as it is recorded in a suitable format, with the camera and its software is not yet agreed. Has somebody a good program for movie?No vratimo se na makeup. Sigurno ste zamijetile da nikada ne pišem nazive nijansi i marku kozmetike. 2 su razloga tome: jedan je da mi se ne da pisati jer je toga dosta a drugi je da je svejedno, upotrijebite šta imate doma. Ukoliko vas baš bude zanimala neka nijansa, samo pitajte.
But back to the makeup. Are you sure you noted that you never write names of colors and cosmetics brand. 2 are the reasons for this: one is that we can not write that because it was quite and the other is that it does not matter, use what you have at home. Should you really be interested in some nuance, just ask.

Šta da kažem na kraju, osim nadam se da će vam se svidjeti a i Sigminom timu! 

What to say the least, but I hope you will like and Sigma team!


P.S. Sorry, ne mogu staviti muziku!!! YT zeza!
P.S. Sorryy, I can't put music!

22. pro 2010.

Novogodišnje darivanje/ New year giveawayKako nam advent prolazi, bilo je glupo zadržat u nazivu darivanja ime „Advent“ pa sam se prilagodila danima koji slijede.

Uz ovaj poklon dolazi još paket iznenađenja obitelji Špoljar
With this gift comes another surprise package of the family Špoljar

Uz moje poklone ovaj put su mi se pridružila i obitelj Špoljar sa poklon paketom iznenađenja! 
Obzirom da ćemo svi biti u gužvi, odlučila sam darivanje pojednostaviti!

How are we going advent, it was stupid to keep the name of giving the name "Advent" so I can adjust the days that follow. 
With my gifts this time we were joined by family Špoljar with a surprise gift! 
Since we'll all be in the crowd, I decided to do simpley giveaway!


A pravila su:

1.                   1. Morate biti javni sljedbenik, recite mi ime pod kojim me pratite (+1)
2.   Ostavite e-mail adresu u komentaru na koju vas mogu kontaktirat. Ukoliko ste dobitnik imate 48 sati da mi odgovorite ili izabirem novog pobjednika!Za dodatane mogućnosti ulaza:
3.            3. Napište post o mom darivanju koji uključuje sliku  ili me stavite na sidebar (+1)- obavezno ostavite link, provjerit ću!!!
4.                4.  Stavite me na listu blogova koje pratite (+1)
5.               5. Darivanje traje do 6.1.2011. do 23:59 sati (srednjeeuropsko vrijeme)
6.               6. Otvoreno je za cijeli svijet
7.       ****Moguće je ostvariti maksimalno 3 ulaza****
And the rules are:
      1. You must be a public follower , tell me the name how you follow me (+1) 
     2. Leave e-mail address in the comment to which you can contact. If you are a winner you have 48          hours to reply me or I choose a new winner! 
__________________________________________________________________________________


For extra entris
      3. Write your post on my giveaway which includes a picture or put me on the sidebar (+1) - leave   here a link, I'll check 
     4. Put me on your list of blogs (+1) 
     5.  Giveaway ends 6.1.2011. to 23:59 hours (Central European Time) 
     6.  Open to the whole world 
***** It is possible to achieve a maximum of 3 enters*****


Sretno svima!

Good luck everyone!!!
21. pro 2010.

Zvijezde od papira

Sorry, this is only available in Croatian, but if you want, everything is explained pictures so you can understand looking at the stars making paper!

Dijana me već prije više od 2 tjedna zamolila da napravim tutorial za zvijezdu od papira, pa evo konačno da činim obećano.
Mene je ovo naučila jedna divna knjižničarka u mojoj knjižnicu a ona je izradu našla na webu no ja ne znam gdje pa vam ne mogu linkat izvor.
Postupak je jako jednostavan iako cijeli produkt izgleda komplicirano.

Potrebno vam je 6 papira iste veličine, škare, ravnalo i ljepilo.Papir prepolovite po sredini.Zatim polovicu prepolovite.Te na dijelu gdje se spajaju stranice označite na koliko dijelova želite rezati papir. U tutorialu sam rezala na 2 dijela, no zvijezda koju na kraju pokazujem je stara i rezana je na 3 dijela pa izgleda efektnije. Uglavnom, dijelovi moraju biti isti.Izrežete skoro do kraja.Rastvorite i počnete lijepiti dijelove (od najmanjeg prema najvećem), s time da jedan ide iz vana a drugi iznutra.
Nakon što svih 6 papira tako spojite u niz, predlažem vam da spajate 3 po 3 papira zajedno jer će vam biti lakše kasnije ih spojit u krug.

Na kraju samo spojite krajeve i to je to!


Nadam se da vam se sviđa! Naša kvartovska knjižnica je sva okićena sa tim zvijezdama i preslatko izgleda!

Pusa svima,

Maybe